İnsanın yapacağı her iş, vücut sağlığına bağlıdır. Sağlık olmazsa hiçbir iş yapılamaz.
TDK'ya göre bu atasözünde, sağlık olmadan hiçbir başarının insanı tam olarak mutlu edemeyeceği anlatılır. Aynı şekilde maddi kazançlar da sadece insan sağlığı yerindeyken bir anlam ifade eder.
Her işin başı sağlık Atasözünün Anlamı: Hayatta yapılacak her türlü işin, başarının veya mutluluğun temelinde sağlığın yattığı, sağlığın her şeyden önemli olduğu belirtilir.
Her işin (şeyin) başı sağlık atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisi olarak öne çıkmaktadır. Bu atasözünün anlamı ile ilgili bilgi sahibi olmak önemlidir; çünkü anlamını bilmeden doğru bir kullanım yapmak imkansızdır.
'Her işin -şeyin- başı sağlık' atasözü ise, insanın yapacağı her şeyin vücut sağlığına bağlı olduğu anlamındadır. Deyim kategorisine göz atıldığında; 'sağlık', 'hastalık' ve 'yaşlılık' hallerine gönderme yapan deyimlerin var olduğu görülebilmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, herkesin işleri ve sorumlulukları kendi yöntemleri, bilgi ve becerileri doğrultusunda yerine getireceğini belirtir. İnsanların farklı yetenekleri ve yaklaşımları olduğunu kabul etmek, bireysel farkliliklari anlamak ve saygı göstermek önemlidir.
[1] Gerçek çok açık ve kesin olarak ortada. Tersini savunmak olanaksız.
Sağ Baş Yastık İstemez Atasözünün Anlamı Nedir? (
Sağlığı yerinde olan bir insanın durup dururken yattığı pek görülmez. Eğer yatmak istiyorsa, bilin ki o hastadır. Mutlu, yaşama sevinci ile dolu ve sağlıklı olan insan durup dururken başını yastığa koymak istemez.
Hasta olmayan, sağlığın kadrini bilmez Atasözünün Anlamı: Sağlıkla ilgili sorunlar yaşamayan ya da bir hastalıkla karşı karşıya gelmeyen bir kişinin, sağlığın değerini tam anlamıyla kavrayamayacağını belirten bir atasözüdür. Ancak bir sıkıntı veya zorluk yaşandığında o nimetin kıymeti anlaşılır.
Atasözü Bir kimse uzmanlığını kullanarak başkalarına yararlı olur da bu uzmanlığı kendi yararına kullanmaya fırsat bulamaz.
“Halk içinde mu'teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi…” Yüzyıllar önce sağlığın önemini bu sözler ile vurgulamış Kanuni Sultan Süleyman.
Hasta olmayan, sağlığın kadrini bilmez. [1] İnsan hasta olup ağrılar, sızılar içinde kıvrandıktan sonra hasta olmadığı zamanki durumunun değerini gereği gibi anlar.
Canı acıyan eşek, atı geçer Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, acı çeken veya zor durumda olan birinin, normalde yapamayacağı şeyleri başarabileceğini ifade eder. Zor durumlar insanı daha güçlü ve hızlı kılar.
Atasözü : Öğrenmenin yaşı olmaz. Açıklaması : İnsan istedikten sonra her yaşta. eğitilebilir.
"Ağaç yaşken eğilir " Atasözünün Anlamı: Bu iki atasözü de, eğitim ve öğretimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, çünkü bu dönemde öğrenilenlerin kişi üzerinde daha etkili olacağını vurgular.
Bir iş ile ilgilenmeyenin iş sonucu elde edilenlerden hakkı olmaz.
[1] Kimi durumlarda yardımlaşarak işlerin kolay kurtulacağını anlatır. [2](Doğru Olmaya Bilir 1. Anlamı Yazın)Yardımlaşma Bazı Durumlarda Gerekli Olabilir.
"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" Atasözünün Anlamı: Bir işe veya mülke düzenli bakım ve ilgi gösterilirse verimli hale gelir, aksi takdirde o iş ya da mülk değerini kaybeder. İlgi ve bakımın önemini vurgular.
“Karpuz kabuğu ile büyüyen eşeğin ölümü sudan olur.” “Karpuz kesmekle yürek soğumaz.”
Momentum ve açısal moment, vektörel nicelikler olduklarından, vektör gibi toplanırlar, sayılar gibi değil. Aynı fiziksel niceliklerden biri diğerinden yalnızca büyüklükleri ile ayrılır ve onların büyüklükleri genelde toplanabilir nicelikler değildirler. Böylelikle doğada çoğu zaman 2+2 =4 değildir.
Bazen iki kere iki beş eder, bazen üç eder. Bazen aynı anda hem beş, hem üç ettiği de olur." diyerek vatandaşların kendi gerçek dünya algılarını çiftdüşün aracılığıyla Partinin siyasi iradesine tabi kılmaları gerektiğini belirtir.
2x2=4 Özel Sayısı.
Çoğumuzun öğretim yaşamında aritmetikle başlayan ilgi, matematikte bizi engebeli bir yola sokar, sonra da hayatımızdan çıkıp gittiğini sanırız.
Kaçan Balık Büyük Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: elden kaçırılan fırsat gözde büyütülür.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Her kuşun eti yenmez Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, her fırsatın veya teklifin iyi olmadığına ve her konuda dikkatli ve seçici olunması gerektiğine işaret eder. Bazı fırsatların veya tekliflerin kişiye zarar verebileceği, bu yüzden her teklifi kabul etmekte acele edilmemesi gerektiğini belirtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri