Yönetmeliğe göre öğretmenlerin il dışı yer değiştirmeye başvurabilmesi için bulunduğu ilde 3 yıl çalışması gerekmektedir.
MEB yayımladığı il içi ve illerarası yer değiştirme duyurularında " zorunlu hizmet yükümlüsü olanlardan, zorunlu hizmet kurumlarında çalışmakta iken 18.06.2023'de muaf olanlarda 3 yıllık çalışma süresi aranmayacağı" yer aldı.
1-İller arası yer değiştirmeler öğretmen atama yönetmeliğinde üç yıl iken personelin atamalarında beş yıl olarak tanımlanmıştır. Bu işlemde kurum içi ayrımcılığa yol açmaktadır. Çözüm; Kurum içi personel ayrımcılığına yol açmamak için iller arası isteğe bağlı atamalarda çalışma süresi üç yıl olarak değiştirilmelidir.
4. Doğrudan Bakanlık merkez teşkilâtına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
Öğretmen İl İçi Yer Değiştirme Takvimi Süreci Nasıl İşler? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev alan öğretmenler üç yıllık zorunlu çalışma şartı aranmadan il içi yer değişikliği talebinde bulunabilirler.
İlgili 22 soru bulundu
Diğer tayinleri 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra isteyebilir. *Sağlık Mazeret tayininde ailesindeki birinci derece yakınını kullanarak tayin isteyen bir kişi ancak 3+1 yani 4 yıl sonunda bundan yararlanır. *Eşi özel sektörde çalışan bir kişi 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra tayin isteyebilir.
ADAY MEMUR TAYİN İSTEYEBİLİR Mİ? 657 sayılı Kanunu'nun 54'üncü maddesinde “ Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz" ifadeleri yer almaktadır.
Öğretmen iller arası tayin başvurusu “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak. Kadrolu öğretmenler iller arası yer değiştirme başvurusunu 28 Temmuz 2023 ile 2 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecek.
Eşi memur olmayan da 'eş durumundan tayin' isteyebilir. Fakat bu durumdaki kişiler için son iki yılda en az 360 gün prim şartı aranıyor. Yani memur olmayan eş 2 yıl içinde en az 360 gün prim ödemiş olmalıdır. Aile birliğinin sürdürülebilmesi için memurlarda eş durumundan tayin hakkı söz konusudur.
İl dışı atama istemek için aynı ilde 3 yıl şartı, isteğe bağlı il içi atama içinse aynı okulda 3 yıl çalışma şartı bulunmaktadır. İl dışı atama başvurusundan il içi atama isteyebilmek için zorunlu çalışma yükümlüsü olma şartı vardır.
MEB duyurusuna göre iller arası isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları 28 Temmuz 2023 tarihinde başlayacak ve 2 Ağustos 2023 tarihinde saat 16.00'da sona erecek.
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, mazerete bağlı yer değiştirme sürecinin 23 Ağustos'ta tamamlanmasından sonra ikinci bir il içi ve iller arası yer değişikliği başvurusunda bulunabilecek.
Elektronik Başvuru Formlarının çıktısı, formları onaylayan eğitim kurumu müdürlüklerince başvurusu onaylanan öğretmenlere daha sonra imzalattırılacaktır. SORU 3: Zorunlu hizmete tabi öğretmenler için 3 yıl şartı var mıdır? CEVAP 3: Hayır yoktur.
İl dışı atama başvurusu http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinden yapılacak. İl dışı tayin ihtiyaç listesinde yer alan iller doğrultusunda gerçekleştirilecek. Farklı bir ilde görev yapmak isteyen öğretmenler için il dışı atama başvurusu 25 Temmuz – 29 Temmuz tarihleri arasında alınacak.
Atama işlemi gerçekleşmeyen eşin aile birliği mazeretine bağlı olarak diğer eşin bulunduğu il'e atama işlemi gerçekleşmemesi durumunda ve atama işlemi gerçekleşen öğretmenin de istemesi halinde iller arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işlemi iptal edilebilecektir.
Öğretmen il dışı atama başvurusu için son gün geldi. Öğretmenler, MEB tarafından belirlenen 22 il için başvuru gerçekleştirecek tayin olabilecek. Öğretmen il dışı atama başvurusu “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak.
En az 1 yıl görev süresinin tamamlanmış olması kaydı ile eşlerden birisi eş durumu tayini isteyebilir. Eşlerden birisi 1 yılı tamamlamamış ancak diğeri tamamlamışsa 1 yıllık hizmeti tamamlayan eş tayin hakkı isteyebilmektedir.
Devlet memurları kanunu, kamu personeli olan eşin atama istediği yerde uygun kadro veya görev bulunmaması nedenleri ile atama yapılmadığında, ataması yapılmayan eşe eşinin görev süresi boyunca izin verilmesine de hükmetmektedir.
Özel sektörde çalışan eşin bulunduğu ilde dört yıl boyunca 720 gün sosyal güvenlik primi ödenmiş olması ve tayin isteyeceğiniz zaman halen çalışır olması gerekir. 720 gün prim dört yıl içerisinde kesintili olabilir, aynı il içerisinde iş değişikliği yapabilir.
Memur adaylarını yakından ilgilendiren merkezi atama, yılda iki kez gerçekleştiriliyor. Memur atamaları Devlet Personal Başkanlığı tarafından, personel talebinde bulunan kamu kuruluşlarına yönelik olarak yapılıyor.
İlk Defa veya Yeniden Atanma
Yok eğer başka bir yerdeki göreve atananların ise tayin emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini izleyen iş günü içinde işe başlamak zorunda bulunuyorlar.
Ama nakil (yani başka kurumlara geçiş hakkı) mümkündür. Kısacası tayin mümkün değil ancak nakil mümkündür. Ayrıca aday memurluk statüsü bitmediği sürece başka kurumlara nakil yapılamaz. Ancak tayin için ise göreve başladığınızın ertesi günü bile kurum isterse başka bir şehirdeki teşkilatına tayininizi çıkarabilir.
3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.
Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Memur kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar.
Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri