Always On Display, bildirimleri akıllı telefonunuza dokunmadan kilit ekranında görüntülemenize olanak tanıyarak bağlantıda kalmanızı sağlayan bir özelliktir.
iPhone 14 Pro Max üzerinde yapılan teste göre Hep Açık Ekran özelliği duvar kağıdı ile kullanıldığında saatte %0,8 günde ise %19,2 daha fazla güç tüketimine neden oluyor.
Always On Display kullandığınız zaman ekranın büyük bir kısmı kapalı kalır. Sadece piksellerin belirli bir kısmıyla aydınlatma yapılır. Kapalı olan pikseller tamamen kapalıdırlar. Bu nedenle Always On Display tüm gün boyunca açık tutulsa bile pil tüketimine etkisi oldukça düşüktür.
Mydrivers'ın yaptığı sonuçlara göre; duvar kağıdı açıkken her zaman ekranda saatte yüzde 0,8 şarj ve duvar kağıdı devre dışıyken her zaman ekranda saatte yüzde 0,6 şarj tüketimi yapılıyor. Her zaman açık ekranın maksimum güç tüketimi gün içinde yüzde 20'yi geçmiyor.
İlgili 40 soru bulundu
Aynı şekilde %20'nin altında iken şarja taktıysanız ve henüz pil doluluk oranınız %20 seviyesini aşmadıysa, lütfen telefonunuzu şarjdan çekmeyin. Telefonunuz şarja takılı iken %0 - %20 arasında aynı şekilde %80 - %100 arasında optimizasyon sağlamaktadır.
Hep Açık ekran özelliği sayesinde iPhone 14 Pro veya iPhone 14 Pro Max'iniz, Kilitli Ekranınızı soluklaştırır ve bu esnada saat, araç takımları ve duvar kâğıdı gibi yararlı bilgileri göstermeye devam eder. Tüm bunları yaparken, ekranı inanılmaz derecede güç tasarruflu hale getiren yeni teknolojileri kullanır.
Ekran AMOLED olduğunda AOD 24 saatte en fazla %2-3 gibi bir şarj tüketir yeni telefonlarda.
Aslında Always On Display / AOD (Sürekli açık ekran) şu anki güncel tüm telefonlarda aktif olarak çalışabilir. Fakat LCD panellerde OLED / AMOLED panellerdeki gibi her piksel ayrı yanmaz.
Bugünkü konumuzda Always On Display / AOD (Sürekli açık ekran) özelliğini detaylı bir şekilde anlatacağım. Always On Display uygulaması, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda, açma tuşuna basmadan bildirimler almayı sağlayan siyah ekrana verilen isimdir.
Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Telefon şarjını en hızlı tüketen ilk 5 mobil uygulama, Fitbit, Verizon, Uber, Skype ve Facebook olarak sıralanırken; Airbnb, Instagram ve Tinder de bu alanda ilk 10 uygulama arasına girdi. Pili en fazla tüketen ilk 20 mobil uygulama içinde Snapchat, WhatsApp, Zoom, YouTube, Amazon, Telegram ve Linkedin de yer aldı.
iPhone 13, her zaman açık ekran özelliğine sahip olacak.
Varsayılan olarak android cihazlarda yüklü olan ekran zaman aşımı süresi 15 saniye kadardır. Bu demek oluyor ki 15 saniye boyunca hiçbir iş yapılmadığında android cihazın ekranı kendiliğinden kapanacaktır ve tuş kilidi de onun ardından kapanmış hale gelecektir.
Hep Açık Ekran Teknolojisi Avantajları:
Sürekli ekrana dokunup son parlaklıkta saat ve bildirim gibi özelliklere bakmak zorunda kalmayacağımız için pil ömrünü artırır; piksel başına aydınlatma ile sadece belirli alanları aktif hale getirir, böylece pil tüketimi minimize edilir.
Günümüzün popüler akıllı telefonları, tabletleri, televizyonları ve diğer birçok cihazı, yüksek kaliteli görüntüler sunmak için kullanılan AMOLED ekran teknolojisine sahiptir. Bu teknoloji, önceki LCD ekranlardan daha canlı, daha net ve daha enerji tasarruflu bir ekran deneyimi sunar.
Samsung gibi rakip üreticiler yıllardır kendi amiral gemisi cihazlarında AMOLED ekran kullanmasına rağmen Apple, iPhone modellerinde LCD ekrana takılıp kaldı. AMOLED ekran teknolojisi parlak renkler, daha net görüntü ve LCD'ye göre daha iyi güç verimliliği sağlıyor ancak kitlesel üretim için daha pahalıydı.
AMOLED ekranlar, enerji tasarrufu sağlar. Arka ışığa sahip ekranlara göre çok daha az güç harcarlar. Bu nedenle AMOLED ekran ömrü uzundur. Örneğin AMOLED ekran telefonlar diğer telefonlara göre daha seyrek şarj edilir ve daha kısa sürede şarj olurlar.
İngilizce sözcük olan ve Türkçe karşılığı “hep açık” anlamı taşıyan bu kavram, android teknolojisiyle ilgili. Android telefonlar kilit ekranındayken gelen bildirimlerin siyah ekranda görülmesi sağlanıyor. Tıpkı çift kişilik uyku seti gibi. Aynı anda çift ekran kullanımı olarak da algılanması normal.
Always on Display, “sürekli açık ekran” anlamına gelen ve OLED/AMOLED ekran teknolojisine sahip Android işletim sistemli akıllı telefonlarda bulunan siyah ekran özelliğidir.
Yapılan testlerle de kanıtlandığı üzere gece modu cihazların ve uygulamaların aydınlık modda kullanımıza kıyasla çok daha az şarj tüketiyor ve arayüz olarak da kullanıcılar tarafından çok beğeniliyor.
Kaynak, LTPO panellerin 15 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılacağını belirtti. Bu durum ProMotion ve Hep Açık ekran özelliği sadece üst modellerde olacak demek. Yeni iPhone'ların temel modellerinde bu özellikler olmayacak. Kaynak, Dynamic Island'ın standart olarak tüm modellerde kullanılacağını da yeniden doğruladı.
Hep Açık Ekran, ekranın hafifçe aydınlatıldığı bir kilit ekranı modudur. iOS 16.2 işletim sisteminin yayınlanmasıyla birlikte, amiral gemisi cihazın sahipleri ekrandan duvar kağıdını kaldırarak sadece widget'ları ve saati bırakma seçeneğine sahipler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri