18 yaşından büyük, herhangi bir sağlık sorunu olmayan herkes implant tedavisi görebilir. Kemik gelişimi tamamlanmamış kişiler için implant uygulanması tercih edilmeyebilir. İmplant tedavisinden önce, diş etlerinin sağlıklı olması gerekmektedir.
İmplant operasyonu risk teşkil edecek yaşlı ve düşkün durumda olanlar. Sistemik bir hastalık sebebiyle bağışıklık sistemi yetmezliği olanlar. Sistemik bir hastalık nedeniyle kemik gelişimi bozuk/yetersiz olanlar. Sistemik bir hastalık nedeniyle yara yeri iyileşmesi sorunlu olanlar.
Kemik büyüme ve gelişimini tamamlamamış genç bireyler, Sigara kullanımı ağız içindeki yara iyileşmesini baskıladığından ve implant başarısını düşürdüğünden; sigara kullanımı çok fazla olan bireyler implant için uygun aday değillerdir.
İmplant tedavisi ciddi hastalık soru olmayan ve yeterli kemik dokusu olan her hastaya yapılabilir.
Tüm üst ve alt dişlerinizi kaybettiyseniz tam ark implant adı verilen tedaviye başvurabilirsiniz. Hareketli takma dişlerle uğraşmak yerine çeneye sabitlenen uzun vadeli bir çözüm elde edersiniz. Klasik implant çözümlerinde tek bir dişi veya birkaç dişi değiştirme söz konusudur.
İlgili 38 soru bulundu
Toplamda ağız büyüklüğü ve çene yapısına göre tüm ağız implant için genelde 24 ila 28 adet dişten oluşan protez yapılır. İmplant destekli bir üst protez yapılırken, implant sayısı ve konumu dikkatlice planlanmalıdır. İmplantlar, protezin güvenli bir şekilde tutunması için stratejik olarak yerleştirilir.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Yanlış uygulanan implant tedavileri sonucu birçok sorun ile karşılaşılabilir. Yaşanabilecek olaylara örnek olarak; kanama, ağrı, yumuşak olan dokularda yaralanmalar, komşu dişlerin zarara maruz kalması, kemiklerde zedelenmelere, sinüslerin zarar görmesine ve iltihabi durumlara yol açabilir.
İmplantın Zararı Var mı? İmplant titanyumdan yapılan, insan vücuduna herhangi bir zararı ve olumsuz bir etkisi olmayan uygulamadır. İmplant tekniği, 1950'li yıllarda ilk olarak maymunlar üzerinde denenmiş ve mükemmele yakın sonuçlar elde edilmiştir.
Buna göre implant işleminin uygulanamayacağı durumlar şu şekildedir: Vücudunun boyun ve baş bölgelerini kapsayacak şekilde radyoterapi uygulanmış kişiler için implant tedavisi uygun değildir. Gelişim aşamasında olan kemik büyümesini tamamlamamış genç bireylere tavsiye edilmez.
Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir. Çünkü dişin çekimi sırasında çevre bölgede, kemikte bir baskı hissi oluşur. İmplant'ta bu his oluşmaz sadece implant yapılırken hasta makinenin çıkardığı sesi duyar. Onun dışında herhangi bir his ya da ağrı olmayacaktır.
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
İmplant işlemi sonrasında oluşan ağrı kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi süresi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir süre verilmesi mümkün değildir. Ancak çoğunlukla implant sonrası ağrı 1 ila 3 gün arasında hafifleyerek geçmektedir. Doğru tedavi ile bu sürenin kısaltılması mümkündür.
Diş çekimi sonrası hemen implant yerleştirilir mi sorusuna, implant tedavisi için herhangi bir bekleme süresi olmadığı yönünde cevap verilebilir. Diş çekildikten sonra doktor hastanın durumunu uygun görürse implant tedavisine başlayabilir.
Amerika'da İmplant Neden Yasaklandı? İmplant tedavisinin doğru yapılmaması ya da titanyum yerine uygun olmayan malzemelerin kullanılması sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle de Amerika'da kalitesiz ya da sahte implantların kullanılması yasaklanmıştır.
Diş çekiminden 2-4 ay sonra genellikle implant yaptırmak mümkündür. Ancak diş çekimi sonrası oluşan komplikasyonlar ya da yaralar dolayısıyla diş hekimi 4 ay kadar da beklemek isteyebilir.
Operasyon sürecinin tamamen bitmesi, hastaya ve uygulanacak implant sayısına göre 3 aya kadar değişiklik gösterir. Yaklaşık 15 – 40 dakikalık sürelerde takılan implantın çene kemiği ile bütünleşmesi beklenir, ardından da kaplama olacak malzeme ile diş protezi tamamlanır.
Vidasız implant ise üzerinde yiv bulunmaz ve özel bir tasarım sayesinde çene kemiğine tutunur. Vidasız implantın yerleştirilme sürecinde daha az cerrahi işlem kullanılır. Bu sebeple iyileşme süreci daha hızlıdır.
Diş İmplantları Çürür Mü? Diş implantları doğal diş olmadığı için çürümeye yatkın değildir. Kısacası eğer ağzınızda diş implantı varsa, bu yapı çürümeyecektir. Titanyum veya porselen malzemelerden yapıldıkları için diş çürümesine etki eden bakteriler diş implantlarına zarar veremezler.
Sinir, implantın doğru bir şekilde yerleştirilmesi sırasında dikkatlice gözlemlenir, ancak nadir durumlarda sinir hasar görebilir. Cerrahi hatalar: Uzman bir diş hekimi tarafından gerçekleştirilen implant cerrahisi genellikle güvenli bir prosedürdür.
Genel olarak 4-5 hafta gibi bir süre içerisinde iyileşme başlar ve yaklaşık 8-12 hafta arasında değişiklik göstererek iyileşme tamamlanır ve üzerine diş takılabilir hale gelir. Hastanın durumuna göre bu süre değişiklik gösterebilir.
İmplant takılan alanda, implantın kemiğe kaynaması yaklaşık olarak 8-12 hafta sürecektir.
Buna göre SGK, implant tedavisinde yalnızca 4 implant dişe kadar ödeme yapmaktadır. SGK'nın her bir implant için hastalara ödediği ücret ise 90 TL'dir.
Hastalar için implant diş fiyatları hesaplamaları yapılırken implant sayısı göz önünde bulunduruluyor. Tek diş implant tedavilerinde kullanılacak olan implant markasına göre ortalama fiyatlar 2500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor.
Akıllı implant, gülüş estetiğini bozan diş kaybı sorununda sağlıklı ağız ve diş görünümü tekrar yakalamayı sağlayan bir uygulamadır. Genellikle enfeksiyon ve çürük problemi sonucunda diş kaybı yaşayan birçok kişi, gülüş estetiğini kaybederken çene kemiği erimesi durumuyla da karşı karşıya kalabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri