Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Herkesin imzası aynı olabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Herkesin imzası aynı olabilir mi?

İmzanın atıldığı tarih yazılmalıdır. İmzada ne kadar karakteristik, kişisel özellikler olursa imza o kadar güvenceli olur. Her daim aynı imza kullanılmalıdır. Çok taraflı veya iki taraflı bir hukuki ilişki sebebiyle imzalar atılırken herkes göz önünde bir başka deyişle hazırlar arasında imza atmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozderin.av.tr

Bir insanın iki imzası olabilir mi?

TCK'da yazılı olmayan fiil ve davranışlar suç kapsamında değerlendirilemez. Bu işin hukuki boyutudur. Ancak gün içinde farklı yerlere farklı imza atma gibi bir alışkanlığınız varsa hayatınızın bir döneminde imza sahteciliği suçu ile karşı karşıya kaldığında haklılığının ispat noktasında sıkıntılar yaşayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kriminaluzmanlari.com

Yasal olarak imza nasıl olmalı?

Soyadı Kanununun 2. maddesinde "Söyleyişte, yazışta, İMZA'da özad önde, soyadı sonda kullanılır” ifadesi yer almaktadır. Buradan, imzada öz ad ve soyadın yer alması gerektiği anlaşılmaktadır. Borçlar Kanununun 14. maddesinde ise "İmza, üzerine borç alan kimsenin el yazısı olması lazımdır” ifadesine yer verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutso.org.tr

Farklı imza atarsak ne olur?

Bir sözleşmenin atılan imza, o sözleşmedeki beyanın imzalayana ait olduğunu tasdikler. Aynı imzayı şahıs olarak aynı metnin altına birden fazla atarsak, hukuken bunun bir farkı ve önemi olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

İmzanın gerçekliği nasıl anlaşılır?

Bir imzanın taklit olduğunun anlaşılabilmesi için öncelikle imza incelemesi yapılması gerekmektedir. İmza incelemesinde yapılması gereken en birincil inceleme imzanın mikroskop altında detay hatlarının incelenmesidir. Bu inceleme ile imzanın ıslak imza olup olmadığı ortaya çıkarılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kriminaluzmanlari.com

Ati242 - Inzaghi [SST FREESTYLE #1]

İlgili 23 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İmza karşılaştırması nasıl yapılır?

İmza inceleme uzmanı(Grafoloji Uzmanı) tarafından yapılan incelemede imzanın kim tarafından atıldığı tespit edilmektedir. Grafoloji uzmanları tarafından mikroskop, farklı ışık kaynakları vb. araçlarla yapılan imza incelemesi fotoğraflarla desteklenmekte ve raporlaştırılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adlibilimlerlaboratuvari.com

Kimlikte imza Önemli mi?

Kimlik Kartına e-İmza yüklemek zorunlu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nvi.gov.tr

Imzamı değiştirdim sıkıntı olur mu?

Adli belge inceleme uzmanı olarak imzanızın her zaman aynı şekilsel yapıda olması kesinlikle bir tavsiye ederim. Ama yine de “imzamı değiştirmek istiyorum” diyorsanız takdir sizindir. Çünkü kanun da buna yönelik herhangi bir sınırlama ya da yasak yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kriminaluzmanlari.com

İmza değiştirmek suç mu?

Yapılan değişiklikle özel belgeden hasıl olacak hukuki sonucun farklılaştırılması gerekir. Özel evrakta yer alan yazının değiştirilmesi veya yeni yazı eklenmesi, imza ve tarihin silinmesi veya değiştirilmesi, özel belgenin değiştirilmesi ve kullanılması suçunu meydana getirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Boş kağıda imza atarsak ne olur?

Boş bir kağıda atılan imza genellikle geçersiz sayılır ancak bazı durumlarda geçerli sayılabilir. Açık senette imza atmak borçlu tarafın borçlarını ödeme yükümlülüğü altına girdiği anlamına gelir ve borçlarını zamanında ve tam olarak ödemesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

İmza neye göre belirlenir?

2525 sayılı Soyadı Kanunu 2. Maddesi “Söyleyişte, yazışta, imzada öz ad önde, soy adı sonda kullanılır” düzenlemesinden ise imzanın ad ve soyadı içermesi gerektiğini anlamaktayız. Kimi durumlarda adın yalnızca ilk harfinin kullanılmasıyla da yetinilmektedir çünkü söz konusu hüküm emredici nitelikte değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozderin.av.tr

Sadece isimle imza olur mu?

El yazısı ile atılacak imzanın şekli konusunda yasada hüküm bulunmamaktadır. Kişi, kendisine özgü belli karakterleri içeren sembolleri belirterek imza atabileceği gibi, ad ve soyadını bizzat el yazısı ile yazmak suretiyle de imza atabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: azizcihank.av.tr

İmza ismin altına atılır mı?

Ad, Soyad ve İmza:

İmza ismin üstündeki boşluğa atılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edb.adalet.gov.tr

Çift imza kuralı ne demek?

Temsil yetkisi, anonim şirketin ticari unvanı altına imzaya yetkili kişilerin imzalarını atması yoluyla kullanılır. Bu kural TTK m. 372/2'de de tekrarlanmıştır. Kural olarak şirket adına imza yetkisi olan temsilcilerden ikisinin müşterek imzası (çift imza) aranır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdem-erdem.av.tr

Yanlış imza atmak suç mu?

Eğer sahte imza atılan evrak resmi belge ise; TCK Madde 204/1 kapsamında, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçu işleyen kamu görevlisi ise 204/2'ye göre üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekavukat.com

Evlendikten sonra imza değişir mi?

İmzanın şekli mevzuatımızda,;kişinin adı soyadı yahut soyadının elle yazılması olarak tarif edilmiştir. Bu itibarla kişinin elinden sadır olan ve bu tanıma uyan imzanın hareketi, yazılışı ve figürleri değiştirilebilir. Yani, resmi manada bu yönde bir girişim veya tespit "imza beyannamesi" hariç şart değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Resmi imzamı nasıl değiştirebilirim?

imza mı değistirmek istiyorum kimlik kartımı yenilesem yeter mi ? Resmi imzanız için notere gidip bir imza beyannamesi vermeniz yeterlidir. Daha önce vermemişseniz gidip sirküler vererek imzanızı resmi olarak tescil ettirmiş olursunuz. Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatlarasor.net

İmza taklit etmek suç mu?

Yani, karşı tarafın rızası olsa dahi, bir başkasının yerine geçerek, taklit imza atmak suç sayılmaktadır. Bu imza özel birine de, kamuya da ait olsa fark edildiği an kamu güvenliğine yönelik bir tehdit ve dolayısıyla kamuya karşı suç olarak değerlendirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: unionkriminal.com

18 yaşından küçüklerin imza yetkisi var mı?

avukatlar a güven olunmaz her biri başka ağızdan konuşuyorlar çünkü... 18 yaşını doldurmadan senet imzalayamazsınız, attığınız imza geçersizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Kimlikteki imza değişir mı?

Özetle keyfi değil de yeterli gerekçeleri varsa insanın imza beyannamesi ile değiştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Pasaporttaki imza Önemli mi?

Pasaportunuzun 2.sayfasında bulunan imza kısmı(hamilinin imzası) pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalanmalıdır. Yeşil,gri ve kırmızı pasaportlara vize uygulanmamaktadır. Schengen anlaşmasına dahil ülkelerdendir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalyaeo.org.tr

Imzamı değiştirdim ne olur?

İmzayı değiştirsen bile ne kadar istesen de imza karakteri değişmez. Zaten herhangi bir olay olmadığı sürece de kimse senin imzanın peşine düşmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Bir kişinin birden fazla e imzası olabilir mi?

Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eimza.gen.tr

Kimlikte imza kaç yaşında?

15 yaş altı vatandaşlar için yeni kimlik kartı başvuruları çocuğun velisi ya da vasisi tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik imza ya da mobil imza ile yapılabilir.15 yaş üzerindeki vatandaşların talep edilen belgelerle birlikte randevu saatinde Nüfus Müdürlüğünde hazır bulunmaları gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Kimliğe kaç yaşında imza atılır?

15 yaş altı çocukların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) başvuruları için velisi ya da vasisi tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik imza veya mobil imza kullanılabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT