Heybeliada (7 Km – 130 m) Bisiklet rotası Heybeliada Vapur İskelesi'nden başlar ve adayı çepeçevre dolanıp tekrar aynı noktaya ulaşır. Heybeliada'nın güzellikleriyle çevrili olan bu bisiklet rotası, aynı zamanda doğal ve tarihi cazibe merkezlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Mesafe ve Yükselti: 7 Km – 130 Metre.
Heybeliada Gezilecek Yerler
Tam 360 derece ada turu 11 km yürüyerek tamamlanabiliyor. Adanın görülecek yerlerini rotamızdaki sırası ile dolaşmaya başlayabiliriz.
Heybeliada da, İstanbul'un diğer adaları gibi, motorlu araçtan arındırılmıştır. Ulaşım fayton veya bisiklet ile yapılmaktadır. Adada resmi araçlar hariç araç görmek pek mümkün değil.
Büyükada'da ise iki nefis bisiklet parkuru var. Dileyen 14 kilometrelik büyük turu, isteyen biraz daha kısa olan küçük turu tercih edebiliyor. Küçük turda da 12 kilometrelik bir yolda ağaçlar arasında keyifli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.
Küçük Tur ve Büyük Tur olarak bilinen iki tur yolu, aynı zamanda bisikletliler için de izlenecek rotaları oluşturur. Küçük Tur 6.2, Büyük Tur ise 11.7 km uzunluktadır.
İlgili 29 soru bulundu
03-08-2023 tarihinden itibaren bisiklet kiralama ücreti her saat için 13 TL'dir. 03-08-2023 tarihinden itibaren tandem bisiklet kiralama ücreti her saat için 15 TL'dir. Bisim üye hesabı ile kiralamada herhangi bir depozito işlemi bulunmamaktadır.
Adalar'da bisiklet kiralama ücretlerinde bir standart olmadığına dikkat çekilerek işletmelerden temin edilen bilgilere ve alanda yapılan tespitlere göre ücretlerin saatlik 20 TL, günlük 40 TL civarında olduğu kaydedildi.
Heybeliada - Büyükada arası mesafeyi merak ediyorsanız aralarında yaklaşık 3 km uzaklık olduğunu söyleyebiliriz. Vapur seferleri ile yakşak 10 dakikada Büyükada'dan Heybeliada'ya ulaşabilirsiniz.
Büyükada: Prens Adaları'nın en büyüğü olan Büyükada'da iki tepe vardır. Aralarında vadi olan İsa Tepesi (164 m.) ve Yüce Tepe (202 m.) sahille çevrelenmiştir. Tüm ada 4.3 kilometre uzunluğu ve 1.3 kilometre genişliği ile diğer üç adadan daha büyük ve daha fazla nüfus yoğunluğuna sahiptir.
Büyükada'da her sokak, her yapı, her koy birbirinden etkileyici. Havası başka, mimarisi etkileyici bu adayı keşfetmenin en güzel yolu ise yürümek.
7 kilometrelik ve dinlenme süresi hariç toplamda yaklaşık olarak 2 saat olan bu rotaya Heybeliada Vapur İskelesi'nden başlıyoruz. Rota bize mavi ile yeşilin birbirine karıştığı eşsiz doğa manzaralı bir parkur sunuyor.
Heybeliada diğer adalar kadar fazla yokuşu olmayan bir ada, yokuşlar uzak aralıklarla o nedenle fazla hırpalamıyor. Yukarıya çıktığımızda Çam Limanı'nın güzelliği gözlerimizin önüne seriliyor. Koyun iki tarafındaki tepelerin bir tarafında Sanatoryum, diğer tarafında Terk-i Dünya Manastırı var.
Heybeliada ne kadar sürede gezilir? Kaç Günde Gezilir; Heybeliada'yı 1 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Heybeliada'yı ziyaret etmek için en doğru zaman ilkbahar aylarıdır.
Sarıyer'de yer alan birçok işletmede kişi başı giriş ücreti 150 TL ile 350 TL arasında değişirken, Heybeliada'da ise bu ücret özellikle hafta sonunda 560 TL'yi buldu. Büyükada'da yer alan tesise ise hafta sonu kişi başı giriş fiyatı 300 TL olarak belirlendi.
Yazın en sıcak günlerinde serinlemek ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak için Heybeliada'da birçok plaj ve koy bulunuyor. Temiz havası, gezilecek yerleri ve kolay ulaşımı ile Heybeliada İstanbul'un kaçış noktalarından biri. Heybeliada denize girilecek yerler açısından da oldukça avantajlı.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Adaların nüfusu yaz aylarında Nisan ve Mayıs'tan itibaren artarak, Temmuz-Ağustos aylarında Büyükada 30.000 (Sedefadası dahil), Heybeliada 20.000, Burgazada 7.000 ve Kınalıada 15.000 olmak üzere, toplam 72.000 civarına ulaşmakta, günü birlik ziyaretçilerle ilçe nüfusu 140.000 kişiyi bulmaktadır.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Heybeliada'ya günübirlik veya konaklamalı tatil planı yapan ziyaretçiler, “Heybeliada'da ne yenir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. En meşhur Heybeliada yemekleri arasında; Girit ezmesi, sakızlı dondurma, ada ponçiği, iskorpit çorbası, karidesli börek, karides güveç, beğendili ahtapot ve ızgara enginar bulunmaktadır.
Bisiklet ile yapılan ortalama hız saatte 20 km'dir. Bu ortalama bisiklet çeşitlerine göre değişiklik gösterir. Bir dağ bisikleti kullanarak saatte yapılan hız, ortalama bir bisikletçi ile saatte 10 – 12 km kadardır.
Bir kişi en fazla 3 bisiklet kiralayabilecek. Adadan diğer adaya bisikletle geçirilmesi halinde kullanıcıya günlük kiralama bedelinin 10 katı ceza kesilecek. Yönerge kapsamındaki denetimleri, Adalar Belediye Zabıtası yapacak.
03.06.2021 tarih ve 2021/4-4 sayılı UKOME, hız sınırının aşılarak kazalara sebebiyet verilmesi ve araçların yayaların geçiş güzergahlarına park edilmesi gibi gerekçelerle Adalar'da akülü araçların kaldırılması kararı aldı. Karar bugün itibariyle Adalar İlçesinde uygulanmaya başladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri