HGS etiketini 135 TL, HGS kartını 275 TL karşılığında alabilirsiniz.
HGS alma ücreti ne kadar? 2022 yılı için HGS kart ve başvuru ücreti dâhil olarak 45 TL'dir. PTT HGS ücreti 45 TL üzerinden belirlenmiştir ancak anlaşmalı bankalar üzerinden farklı fiyatlar uygulanmaktadır.
HGS YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Eğer yeni bir HGS almak istiyorsanız aynı şekilde PTT işyerlerinde gişelerden bireysel başvuru yaparak eski etiketi iptal ettirip yeni HGS alabilirsiniz. Bu durumda eski HGS içindeki bakiye gerekli denetlemeler yapıldıktan sonra yeni HGS aboneliğinize aktarılacaktır.
1. Sınıf araçlar için bu tutarın en az 50 TL olduğunu belirtmek gerekiyor. 2. Sınıf araçlar için ise bu tutar 60 TL olarak belirlenmiştir. 3. Sınıf araçlar 70 TL, 4. Sınıf araçlar 90 TL, son olarak 5. Sınıf araçlar için ise 120 TL. Kartlarınızı temin ettiğinizde ilk dolum için karşınıza çıkacak rakamlar bu şekildedir.
HGS plaka güncelleme işlemleri PTT şubelerinden yapılır. Aynı zamanda e-Devlet HGS plaka değişikliği de yapılabilir. PTT'ye ya da fiziksel bankaya gidecek durumu olmayan kişiler e-Devlet HGS plaka değişikliği yapabilirler. e-Devlet HGS plaka değişikliği gerekli bilgiler ve abonelik numaraları ile kolayca yapılabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Sistemde dile getirilen şikâyetlerden biri de kullanılamaz hale gelen HGS kartlarıyla ilgili. Sürücülerin şikâyetlerinin başında yırtılma ya da ıslanma gibi çeşitli nedenlerle işlevini kaybeden HGS etiketinin içinde bakiyesi olsa bile alacağı yeni etikete en az 30 TL yüklenme mecburiyeti geliyor.
HGS ETİKETİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
HGS etiketleri İş Bankası Şubeleri ve İnternet Şubesi'nde
Böylece etikette yeterli bakiye olup olmadığı konusunda müşterilerimiz endişe duymayacaklardır. HGS etiketleri şubelerimizden, 1. sınıf HGS etiketleri ise hem şubelerimiz hem de İnternet Şubemizden ücretsiz olarak alınabilecektir” dedi.
HGS Ücreti
HGS etiket ücreti 75 TL'dir.
HGS etiketleri doğru yapıştırılmış araç sahipleri hiçbir sorun yaşamadan köprü ve otoyollardan geçişlerini yapabilirler. HGS etiketi yapıştırılmadıysa da plakaya tanımlı karttan ücret çekimi yapılır. Ancak HGS'de eksik bakiye varsa ya da HGS yoksa ceza işlemi uygulanır.
PTT şubelerinde satılan HGS etiket ilk alım ücreti 45 TL, kart ücreti ise 65 TL'dir. HGS etiketi ve kartı PTT şubelerinin yanı sıra bankalarda da satılır. Bazı bankalar maaş veya kredi kartı müşterileri ile otomatik ödeme talimatı oluşturan müşterilerine HGS kart ve etiketini ücretsiz olarak verebilir.
Daha sonra yapılacak HGS yükleme işlemleri, bankamızca otomatik olarak gerçekleştirilir. Böylece HGS bakiye tutarınız sürekli olarak yenilenir.
Vatandaşlar, e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulama ile 'Araçlarım' bölümüne girerek HGS ve OGS borç ve bilgilendirme hizmeti alabilecek. Aynı zamanda bu uygulama ile 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarının önüne de geçilmiş olacak.
Pul şeklinde olanlara 5 lira, kart şeklinde olanlara ise 15 lira ödemek gerekiyor. Bazı bankalar ise HGS kampanyaları başlattı. Garanti Bankası ile İşbankası HGS'yi ücret almadan veriyor. Garanti Bankası'nın HGS için tek şartı bu bankada hesabınız olması.
HGS ürün satış ve bakiye yükleme işlemleri tüm PTT işyerleri, anlaşmalı GSM şirketleri, anlaşmalı bayilikler, anlaşmalı petrol şirketleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
HGS etiketiniz bulunmuyorsa, girişte Nakit gişelerinden bilet alıp, çıkış gişelerinde biletinizi gişe görevlisine vererek sistem tarafından hesaplanan ücreti Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak ödeyebilirsiniz.
Kaçak geçiş yaptıysanız iki hafta içinde aboneliğinizi yaptırmanız veya bakiye yüklemeniz gerekir. Aksi takdirde ceza bedelinizi ödemeniz gerekir. Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız.
HGS diğer adıyla Hızlı Geçiş Sistemi olarak bilinmektedir. Köprü ve otoyollardan geçişlerde HGS ya da OGS kullanma zorunluluğu var. HGS, PTT şubelerinden verilmektedir.
Kararı, Karayolları Genel Müdürlüğü resmen duyurdu. Buna göre OGS cihazları banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek.
HGS kart ve etiket sistemi arasında ödeme açısından hiç bir fark bulunmazken, etiket sistemi ile gişe bekleme süresi daha az hale getirilmiş durumda. İşte HGS kullananların en çok sorduğu sorular; HGS ÜRÜNÜM VAR GEÇİŞLERİMDE KAÇAK UYARISI ALIYORUM NEDEN?
KGS uygulamasının yerini alan Hızlı Geçiş Sistemi HGS etiketleri Shell istasyonlarında da satışa sunuldu. Artık KGS'nin yerini alan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketleri, Shell istasyonlarında da satışa sunuldu. 23 ildeki 108 Shell istasyonunda gerçekleştirilen HGS dolum ve satış işlemleri 7 gün, 24 saat yapılabiliyor.
Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.
HGS Kaçak Geçiş Sonrasında Dikkat
Aracınızı yeni almış olabilirsiniz veya HGS etiketi içerisinde bulunan bakiyenin bittiğinden haberiniz olmayabilir. Bu gibi sebeplerden dolayı; kaçak geçiş durumunda araç sahibine, 15 gün süre tanınır. 15 gün içerisinde araca ait bir hgs etiketi yok ise hgs etiketi alınmalıdır.
Arka plakayı da okuyabiliyor sistem (Motosikletleri düşün, ön plaka yok ).
HGS etiketinin yapıştırıldığı ön cam kırıldığında veya aracımızı sattığımızda, yenisi alınır zira eskisi düzgün ve sağlam olarak çıkarılamaz yırtılır (her halikarda eski etiket imha edilmelidir).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri