Tek yön olarak hesaplanan geçiş ücretleri 1. sınıf araçlar için 53 TL, 2. sınıf araçlar için ise 79,5 TL olarak değişiyor. Gece tarifesi için ise bu ücretler 1. sınıf araçlarda 26,50 TL, 2. sınıf araçlarda ise 39,75 TL oluyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için aynı ücret tarifesi kullanılıyor. 2023 yılında geçerli ücret tarifelerine göre tek bir geçiş için; otomobiller 8,25 TL; hafif ticari araçlar 10,75 TL, motosikletler için ise 3,25 TL ücret alınıyor.
Gişesiz Otomatik Geçiş sistemini, HGS ile kullanabilirsiniz. Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız.
Sürücülerin yolları kullanmak için belli bir miktar para ödemesi gereken sistem ücretli geçiş olarak adlandırılır. Bu sistemde, yolların başlangıcında gişeler ve bariyerler yer alır. Söz konusu güzergâha giriş yapan araç, belirlenen ücreti ödemekle yükümlü olarak kabul edilir.
HGS kaçak geçiş borcunu geçiş ihlali sorgulaması yaptığınız PTT, Karayolları Genel Müdürlüğü sistemi ile ödeyebilirsiniz. Ayrıca anlaşmalı bankaların ATM'lerinden, mobil uygulamalarından ve internet bankacılığından da kolaylıkla ödeme yapabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.
Trafikteki ücretli otoyol geçişleri için araçlardan ücret alınmaktadır. HGS aboneliğiniz olmadan geçiş yaptıysanız, 2 hafta içerisinde HGS hesabı açmalısınız.
HGS hesabında geçiş için yeterli bakiye bulunmaması halinde, geçişten sonra 15 (on beş) gün içerisinde yeterli tutar hesaba yatırılmadığı takdirde ilgili geçişler için tebligat işlemleri yapılacaktır.
15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçiş ücreti, tek yön otomobil için 8 lira 25 kuruştan, 8 lira 50 kuruşa çıktı. Hafif ticari araçlar için 10 lira 75 kuruştan 11 liraya, motosikletler için 3 lira 25 kuruştan 3 lira 50 kuruşa yükseldi.
Otoyolda HGS sistemlerimiz mevcuttur. Bariyerli çıkış gişelerinde veya HGS etiketinizi kullanarak ödeme yapabilirsiniz.
Ankara-Niğde Otoyolu; 275 km ana gövde, 55 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 330 km uzunluğundadır.
– Mevcut yol 317 km, saatte 75 km hızla 4 saat 14 dakika sürüyor. Yeni otoyol ile mesafe 275 km'ye düşüyor.
Otoyolumuzda ücretler kullanılan mesafeye göre hesaplanmaktadır. Nakit ödeme yapacakların otoyol girişinde bilet almasını ve HGS kullanıcılarının etiketlerinde problem olması durumunda bu kişilerin de biletle geçişini sağlamak amacıyla girişlerimizde bariyerler mevcuttur.
İstanbul'dan Ankara'ya Anadolu Otoyolu üzerinden otomobille seyahat etmek isteyenlerin ödemesi gereken toplam otoyol ücreti 30 TL.
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
Bunlar; e-Devlet, PTT, telefon ve bankalar ile yapılabilir. Araç sahipleri HGS kartları için en çok tercih ettikleri seçenek olarak e-devlet'i görüyor.
Ödemesiz geçiş tarihini izleyen 15 gün içinde (son gün 20/7/2022) yapılacak ödemelerde sadece geçiş ücreti ödenecek. 15 günlük süre içinde geçiş ücretinin ödenmemesi halinde ise araç sahibine Genel Müdürlük tarafından geçiş ücretinin dört katı tutarında idari para cezası verilecek.
HGS olmadan geçiş cezası 2022 yılı için tek giriş ücretinin 5 katı olarak belirlenmiştir. Yani 2022 yılı için HGS'siz geçiş ceza bedeli, 15 TL HGS geçiş bedelinin 5 katı katıdır. Araç sahipleri ceza olarak 2022 yılında 90 tl ödeme yapmak zorundadır.
Ülkemizde neredeyse bütün köprü ve otoyol gibi paralı girilen yolların ücretlerini ödeyebilmek için Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) dahil olunması gerekmektedir. Bu sisteme dahil olmadan paralı otoyolları ve köprüleri kullanmanız durumunda ise ceza ile karşılaşırsınız.
Tüm sınıflardaki HGS etiketini/kartını Şubelerimizden, İşCep'den ve İnternet Şubemizden satın alabilirsiniz. Şube dışı bankacılık kanallarımız üzerinden satın alınan HGS etiketi/kartı kurye aracılığı ile ücretsiz olarak adresinize teslim edilecektir.
Evet, NAKİT gişelerinde geçiş ücretini Kredi Kartınızla, Banka Kartınızla ya da Nakit olarak ödeyebilirsiniz. Gişelerde durmadan; 20 km/saat hızla geçmek istiyorsanız aracınıza ait plakaya tanımlı, yeterli bakiyesi olan veya hesabınıza bağlı ya da kredi kartınızla ilişkilendirilmiş HGS etiketi almanızı öneririz.
PTT'nin sitesinde bu soruya şu yanıt veriliyor: Bireysel başvurularda kimlik, ruhsat veya ruhsat fotokopisiyle PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapılabilir. Kurum üzerine alınacak ürün veya ürünler Temsil Belgesi, araç ruhsatları veya ruhsat fotokopileri ile başvuru yapılabilir.
HGS başvurusu yapılabilecek kurumlar PTT, finansal kuruluşlar ya da karayolları giriş - çıkış alanlarında yer alan satış noktalarıdır. Aracın ön camına yapıştırılarak monte edilen etiket tipi tercih edilebileceği gibi kart tipi HGS de seçilebilir. İlk başvuru sırasında araca ait ruhsat ve kimlik talep edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri