"Zahide Yetiş'le"nin bugünkü konuğu İbrahim Saraçoğlu Hibiskus bitkisinin hamileliği %95 engellediğini, söyledi.
Bazı bitki çayları rahimde kasılmaya ve kanamaya yol açabilir. Bitkilerin bu özelliklerinden faydalanarak doğum kontrolünde kullanılmıştır. Cinsel ilişki sonrası hibiskus çayı içilmesi gebelik riskini azaltır.
Düşüğe yol açtığı düşünüldüğünden ve aşırı miktarda tüketildiğinde zehirleyici bir etki gösterebildiği için gebelikte hibiskus çayı tüketilmesi de önerilmiyor. Östrojen seviyesini düşürdüğü bilindiği için emziren annelerin de hibiskus çayı tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekiyor.
Ertesi gün hapı, korunmasız ilişki sonrasındaki ilk 24 saatte alındığında, planlanmamış gebelik oluşumlarının yaklaşık olarak %98'ini engeller.
Hamilelikte Hibiskus Kullanımı
Özellikle hamileliğin ilk aylarında düşüğe yol açma riskine karşı hibiskus kullanımı uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir. Bunun yanında hibiskus bitkisinin uzu süreli kullanımı durumunda kadınlarda doğurganlığı etkileyebilir fakat bilimsel bir kanıtı bulunmamaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Hibiskus adet söktürür mü? Hibiskus bitkisi adet sancılarını azaltarak adet kanamasının sökülmesine yardımcı olur. Adet kanamasının geciktiği zamanlarda hibiskus bitkisinden yararlanılabilir.
HİBİSKUS ADET SÖKTÜRÜR MÜ? Hibiskus bitkisi adet sancılarını azaltarak adet kanamasının sökülmesine yardımcı olur.
Bu yöntem, ilişki sonunda erkeğin penisini dışarıya çekerek vajinanın dışına boşlaması olarak tanımlanıyor. Yapılan araştırmalar, dünya genelinde çok sayıda çiftin bu yöntem ile korunduğunu söylüyor.
Gebeyseniz ve bebek sahibi olmak istemiyorsanız gebeliğinizi kürtajla sonlandırabilirsiniz. Kürtaj, 12 haftaya kadar olan gebelikler için mümkündür. Bu son adet döneminizin ilk gününden 14 hafta sonrasıdır. Kürtaj yaptırmadan önce bir rehberlik toplantısı katılmak zorundasınız.
Burada önemli olan miktar değildir. Sperm hücreleri gözle görülemeyecek kadar küçük hücrelerdir ve bazen bir damla zevk suyunda milyonlarca sperm hücresi bulunabilir. Bir damla sperm ile hamile kalınır mı sorusunun cevabı ise kesinlikle evet olmalıdır.
Bitki çayları
Adaçayında bulunan thujone isimli maddenin özellikle tansiyon riski olan hamilelerde plasentanın erken ayrılması yani düşüğe neden olabiliyor. Adaçayı dışında kantaron, biberiye, ısırgan otu gibi bitkilerden de uzak durulmasının faydası var.
Hamilelikte Hangi Bitkiler Sakıncalı Olabilir? Özellikle adaçayı, meyan kökü, maydanoz otu, ahududu yaprağı, kekik gibi bitkilerin rahim kasılmalarını tetikleyebileceği ve kanamaya neden olarak hamilelik dönemi için tehdit oluşturabileceği bilinmektedir.
Her şeyde olduğu gibi hibiskus çayının fazlası da sağlık açısından zararlıdır. Hibiskus çayı aşırı tüketildiğinde kan basıncını düşürür. Özellikle düşük tansiyonu olan kişiler de bu durum baygınlığa neden olabilir. Aşırı tüketilen hibiskus çayı bazı kişilerde halüsinasyon görmeye yol açabilir.
Uzmanlara göre yapılan incelemelerde, bazı bitki çaylarının içilmesi anne ve bebekte zarar oluşturmamaktadır. Bunlar; Nane, limon, zencefil, ıhlamur, rezene, elma ve portakal gibi besinler günlük kullanım miktarları doktor tarafından belirlendiyse içilebilmektedir.
Adetten temizlendikten sonraki 2. gün adet süresine bağlı olarak adetin 7. ve 9. günlerine denk düşmektedir. Yumurtlama günü hesaplanırken adetin ilk günü baz alınır. Yumurtlama gününe yaklaştıkça gebe kalma olasılığı başlar.Gebe kalma ihtimali % 15-20 aralığındadır. Adetten 2 gün sonra gebe kalma ihtimali vardır.
Tansiyon problemi yaşayan, Kan şekeri düşük kişiler, Gebeler ve emziren bireyler için hibiskus çayı önerilmemektedir. Kronik hastalık yaşayanlar, klorokin tarzı ilaçları ve doğum kontrol hapı kullananlar ise kısıtlı şekilde tüketmelidir.
"RU-486" veya diğer adıyla "mifepriston" adı verilen bir ilaç tablet şeklinde olup, başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinde gebeliğin en erken dönemlerinde etki ederek sonlanımı (gebelik terminasyonunu) sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.
Adaçayı, akdiken, Cezayir menekşesi, kekik, mazı, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, ravent (ışgın), rezene, sinameki, yarpuz gibi bitkilerin düşükle veya erken doğumla sonuçlanabilecek rahim uyarıcı etkileri olabilmektedir.
Genel olarak tüm fakihlere göre 120 günden sonraki kürtajlar ise haram olduğu bildirilmiştir. Dini açıdan insan sağlığını koruma ve kurtarmak için yapılan müdahaleler de caiz olarak bildirilmektedir. Ülkemizde yasal sınır 10 haftadır. 10 hafta üstü kürtaj zorunlu sağlık sorunları dışında yapılamaz.
28 günlük adet döngüsünde yumurtlama dönemi 14. güne denk gelmektedir ve bu dönem sadece 5-6 gün sürmektedir. Dolayısıyla bu günler dışında hatta bu günlerin 3. gününden sonra bile hamile kalma ihtimali azdır. Cinsel ilişkiye girildiğinde sperm 3-5 gün boyunca canlılığını koruyabilmektedir.
Streç film ve eldivenler kondom gibi birer bariyer. Yani hastalık geçmesini engelleyen kaleler. Streç filmin cinsel organlar, kalçalar ve karın bölgesine birkaç kat sarılması, elle uyarımlar yapılırken eldiven kullanılması güvenli seks için birer çözüm. Ancak bir kez kullanılması gerektiğini unutmamak kaydıyla.
Doğum Kontrol Hapı
Bu durumda spermin dölleyeceği yumurta oluşumu sağlanmadığı için, hamilelik gerçekleşmez. Doğum kontrol yöntemleri içerisinde, en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Hapların düzenli kullanımıyla hamilelikten korunma %99'a kadar etkili olur.
İlaçlar dışında kekik çayı, papatya çayı, civanperçemi çayı ve zencefil çayı gibi bitki ve çaylarda yine içilmek sureti ile adet söktürücü olarak kullanılabilir.
Her öğünde bir avuç maydanoza yarım limonun suyunu sıkıp yediğinizde hem hastalıklara karşı korunacak hem de göbeğinizdeki yağlardan kurtulacaksınız. Siyah çay yerine yeşil çay veya hibiskus çayı içmek, göbek eritmenin en iyi yöntemlerinden biridir.
Hemen adet olmak isteyen kişiler çeşitli adet söktürücü bitkilerden faydalanmaktadır. Gün içerisinde 2 bardak adaçayı ve rezene çayı tüketmek adet olmayı sağlayacaktır. Aynı zamanda çeşitli bitki çaylarının içerisinde doğal zerdeçal ve zencefil eklenmesi adet periyodunun bir an önce gelmesine yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri