Hibrit Organik Antifriz Hibrit organik antifrizler, adı gibi melezdir. Hem organik hem de inorganik antifrizlerin karışımından meydana geldiği söylenebilir. Bu ürün geliştirilirken Avrupa'daki çeşme suyunun yüksek sertlik oranı göz önünde bulundurulduğu için böyle bir çözüme gidilmiş.
Aracınızı sık kullanmıyorsanız ve antifrize eklediğiniz suyun sertlik seviyesi yüksekse pembe ve kırmızı renkli hibrit/organik antifrizler sizin için daha uygun bir tercih olacaktır. Sağlık açısından değerlendirildiğinde ise mavi renkli antifrizler daha sağlıklı oluşları ile biliniyor.
Örneğin mor antifriz, silikat ve organik asitlerin birleşimi ile oluşur. Bu antifrizler genellikle lüks otomobillerde tercih edilir.
Genel olarak “Dizel araçlara hangi renk antifriz kullanılır?” sorusu için kırmızı olduğunu söylemeliyiz. Özellikle daha düşük donma noktasına sahip olduğu için eksi dereceye düşen bölgelerde kullanılabilir. Organik olarak üretilen antifrizlerin kırmızı renkte olduğu bilinmektedir.
Piyasadaki antifrizler arasında en yaygın olanlardan biri mavi antifirizdir. Klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretilmiştir. Diğer yaygın tür olan kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretildiğinden maviye göre üç kat daha uzun ömürlüdür.
İlgili 38 soru bulundu
Türkiye'de, alternatifi olmadığı için antifiriz olarak etilen glikol kullanılmaktadır.
Otomobil ya da ticari aracın yaşı var ise kırmızı antifriz, araçta arızalara yol açabilir. Güçlü bir etken maddedir ve zarar verebilir. Antifriz renklerinden bir diğeri ise yeşil olandır. Yeşil renkli antifrizler inorganiktir ancak kireçlenme ve donma konusunda iyi bir iş çıkarır.
Kırmızı ve mavi antifriz karışırsa çamurlaşma yapabiliyor.
Mavi antifiriz fiyatı, ürünün gramajına ve markasına göre değişiklik gösterir. Mavi antifiriz tavsiyelerine bakıldığında, raf ömrü 5 yılı geçmiş ürünlerin tercih edilmemesi gerektiği görülür.
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
Konsantre bir üründür. 3 Litre su ilave ederek 6 Litrelik -40C antifriz elde edersiniz. Diğer karışım oranları için ürünün arkasındaki tablodan yararlanabilirsiniz. Motorların radyatörlerinde kullanılmak üzere, pas, korozyon, aşınma ve köpük önleyici katıklar içeren etilen glikol esaslı üründür.
G12 Antifriz Nedir? Çoğunlukla pembe veya kırmızı renkte olan G12, silikat içermeyen bir antifrizdir. Korozyon önleyici özelliği vardır. Genellikle 90 - 110 derece çalışma sıcaklığı olan yüksek devirli motorlarda tercih edilir.
Özellikle alüminyumdan yapılmış yüksek performans motorlar için Organik Asit Teknolojisine (OAT) sahip, etilen glikol bazlı, bünyesinde silikat, fosfat, amin, borat ve nitrit içermeyen, uzun ömürlü bir soğutma ve koruma sıvısıdır. Kullanıma hazır bir üründür.
Antifriz, su ile karıştırıldığında ve radyatörünüze eklendiğinde, motorunuzun soğutma sistemindeki çeşitli metal parçaları korur ve motorda üretilen fazla ısının atılmasına yardımcı olur.
Antifrizin değiştirilme sıklığı, aracın kullanım sıklığına bağlıdır. Buna göre her yıl ya da iki yılda bir antifriz değişimi gerekebilir. Süreyi belirlemek için 50.000 km sınırı referans alınabilir. Her 50.000 kilometrede bir antifriz değişimi ideal olarak kabul edilir.
Genellikle aluminyum motorlar için korozyon önleyici içeren yüksek kaliteli Etilen Glikol Tip Antifriz tercih edilir.
Organik (D TİPİ) olan. Yeni araçlarda fabrika çıkışı organik olan kullanılıyor. İki farklı antifirizi karıştırılarak kullanılmaması öneriliyor, kimyaları farklı. Organik olanın fiyatı biraz fazla, organiğin bazı üstünlüğü var. 4 yıl kullanım ömrü, kaynama noktası klasikten yüksek.
Boyut seçenekleri: 1 lt 103,90 TL/lt. 3 lt 62,33 TL/lt. 18 lt 42,56 TL/lt.
Antifriz genellikle donmayı önleyici madde olarak biliniyor. Haliyle sadece kışın kullanılması gerektiğini düşünenler olabiliyor. Ancak antifriz sadece donma noktasını değil aynı zamanda kaynama noktasını da yükselten bir madde. Dolayısıyla yalnızca kışın değil yılın her mevsiminde kullanılması gerekiyor.
Burada şunu belirtmekte fayda var: Pembe renkli antifriz (B12) yeşil renkli antifrizlere göre ısıyı daha iyi taşırlar.
Antifriz MAVİ STANDART -38 organik desteklidir.
%33 Opet Super Antifreeze+%67 Su karışımı -17 derece
Su ile karıştırılarak derece elde edilir.
Kullandığınız antifirize bağlıdır. Bazı markalar saf halde kullanılıp daha düşük sıcaklıklarda donmaması sağlanırken, bazı markalarda su katılmasıyla daha düşük sıcaklıklara dayanıklı olur. Saf antifiriz zarar vermez motora ama daha önceden hiç antifiriz kullanılmadıysa pas ve korozyonu açıcağı için zararı olabilir.
Kalitesiz antifrizler su borularına, aracın radyatörü ve devridaimine zarar veriyor ve su kaçaklarına neden oluyor. Zamanla çamurlaşıyor ve motorun içerisini tıkayabiliyor.
Antifriz kullanımı kışın soğutma sistemini donmaya karşı koruduğu gibi yazın da sıcaklığın yüksek olduğu bölgelerde aracın su kaynatmasını, hararet yapmasını önlemede çok büyük önem taşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri