Var Ne Bilsin Yok Hâlinden Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: varlıklı olan, yoksulun ne denli sıkıntı içinde bulunduğunu bilmez.
[1] Varlık, kişiye yüksekten atma ve varlığını artırma gücü verir. Yokluk ise ancak sızlanmaya,yakınmaya yol açar.
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir. Türkçe'de "sav" ve "irsal-i mesel" olarak da adlanılır.
Varlığa Darlık Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: zengin olanın gücü her şeye yeter.
Bu atasözü, çocukların bir ailenin en değerli varlığı olduğuna ve aile bireylerinin birbirine olan sevgi ve bağlılığını temsil ettiğine vurgu yapar.
İlgili 29 soru bulundu
[1] Herkesin az, çok derdi vardır. Derdi olmayan kimse yoktur.
Her ağaçtan kaşık olmaz - Vikisözlük.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
Sağlık varlıktan yeğdir Atasözünün Anlamı: Sağlık, maddi zenginlikten daha kıymetlidir. Zenginlikler ya da maddi kazançlar, sağlığın yerini tutamaz. İyi bir sağlık, hayatın en değerli hazinesidir.
Deyim, bir kavramı belirtmek için üretilmiş özel bir anlatım kalıbıdır; atasözleri ise genel kural belirtme niteliğine sahip sözlerdir.
"Bir elin nesi var, iki elin sesi var" Atasözünün Anlamı: Tek başına yapılan bir işten çok, birlikte yapılan işin daha verimli ve etkili olacağını ifade eder. İşbirliğinin ve birlikte hareket etmenin gücüne vurgu yapar.
Varsa hünerin, her yerde vardır yerin Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir kişinin sahip olduğu yetenek ve becerilerle her yerde kabul görebileceğini ve saygınlık kazanabileceğini belirtir.
“Yerin kulağı var/ olmak” deyimi yeraltı varlıklarından kulağı ön plana çıkanlar ve bu kulak vasıtasıyla dinleme fonksiyonu kazanan var- lıklarla ilgili anlatmalardan kaynaklanmaktadır.
"Burun Kıvırmak" deyimi, Türkçede bir şeye veya birisine karşı ilgisizlik, hoşnutsuzluk veya küçümseme göstermek anlamına gelir. Bu ifade, genellikle bir kişinin bir şeye, bir duruma veya birisine karşı ilgi göstermemesi, onu beğenmemesi veya onu küçümsemesi durumlarında kullanılır.
Kendi düşen ağlamaz Atasözünün Anlamı: Bir kişi kendi sebep olduğu durumda zarar görürse, başkalarından acıma veya yardım beklememelidir. Bu atasözü, kendi hatasıyla başına gelen kötü durumlar için başkalarını suçlamamanın ya da dert yanmamanın gerekliliğini ifade eder.
El elden üstündür atasözünün sözlük anlamına baktığımızda 'her şeyin daha iyisi bulunmaktadır' sonucuna ulaşabiliriz.
Bir Söyle On Dinle Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: az konuşup çok dinlemek yararlı olur.
Dost acı söyler atasözü
İnsanın kusuru mutlaka görülür. Bazı kimseler, sırf canımız sıkılmasın diye, doğruyu söylemeye çekinirler.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
söylenecek sözün, edilecek lafın iyice düşünülmesini öğütleyen atasözü.
Sakla samanı, gelir zamanı Atasözünün Anlamı: Bir şeyi ihtiyaç olmadığında dahi saklamak, ihtiyaç anında kullanmak için faydalıdır. Önceden tedbir almanın, zor zamanlarda avantaj sağlayacağını vurgular.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri