Hidiv Kasrı Giriş Ücreti – 2023 Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında gül ve lale ekimleri ile birlikte muhteşem görseller sunan bu tarihi yapıya girişler tamamen ücretsiz. Eğer araçla gelmeyi düşünüyorsanız ödeyeceğiniz otopark ücreti ise 30 TL.
Hidiv Kasrı Giriş Ücreti
Harika bir manzarası bulunan ve Çubuklu Korusu içerisinde yürüyüşe ya da koşu yapabileceğiniz Hidiv Kasrı, tamamen ücretsiz şekilde giriş imkanı vermektedir.
Burası belli bir süre otel olarak kullanıldıktan sonra İBB tarafından Beltur'a devredilerek günümüzde de hala hizmet vermektedir. Hıdiv Kasrı ve Korusu haftanın her günü 08.00 ile 23.00 saatleri arasında açık olmakla beraber girişi tamamen ücretsizdir.
Ziyaret saatleri: Hidiv Kasrı haftanın her günü 09:00 – 23.00 saatleri arasında gezilebiliyor.
Çubuklu Korusu olarak isimlendirilen Hidiv Korusu, sessiz ve sakin bir yürüyüş veya koşu için en İstanbul'un en uygun mekanlardandır. Korunun girişinde çocuk oyun parkı da bulunmaktadır. Hidiv Kasrı, İstanbul'da ziyaret edilebilen, kahvaltı yapılabilen ve akşam yemekleri yenebilen tarihi bir mekandır.
İlgili 22 soru bulundu
Küçüksu Kasrı'nı normal ziyaret etmek için bilet almanız gerekiyor. Küçüksu Kasrı tam bilet fiyatı 10 TL, öğrenci bilet fiyatı ise 5 TL olarak geçmektedir.
Kasrın ana girişinin ortasında mermerden yapılmış bir çeşmesi ve bunu takip eden çeşme ve havuzları bulunmaktadır. Hıdiv ünvanı; Osmanlı İmparatorluğu'nun Mısır'a atadığı valilerine verilen bir ünvandır.
Adile Sultan Kasrı Giriş Ücreti
Birçok farklı etkinlik ve düğün organizasyonu ile beraber fotoğraf çekimi konusunda profesyonel destek elde etmeniz mümkün. Ancak ziyaret konusunda özellikle Hababam Sınıfı Müzesi'ni tamamen ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.
Ihlamur Kasrı'na tam giriş ücreti 30 lira olarak belirlenmiştir. Kasra indirimli giriş ücreti ise 15 lira olarak bilinmektedir. İstanbul'a gelip de Ihlamur Kasrı'nı görmek isteyen kişiler sadece bahçeyi gezmek ve kafeterya hizmetinden yararlanmak için ise Bahçe Bileti olarak 5 TL ödeme yapıyorlar.
Göksu ve Küçüksu derelerinin yanında olan av olarak yapılan küçük bir saraydır. Girişler ücretlidir Müzekart geçerli değildir restoranta bulunur boğaza karşı çay ve kahve içip ziyaret edilmesi tavsiye edilir.
Anadoluhisarı'nda, Küçüksu ile Göksu dereleri arasında yaklaşık 160 yıllık tarihi bir yapı. Anadolu yakasının boğaz kenarında Beylerbeyi Sarayı'ndan sonraki diğer yazlık sarayı. Bugün müze olarak gezilebiliyor.
1994-1996 yılları arasında yeniden restore edilen Hidiv Kasrı'nın işletmeciliği, 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu olan Beltur'a geçti. Şu anda lokanta ve sosyal tesis olarak kullanılmaktadır.
15F, Beykoz bölgesinde bulunan Hidiv Kasrı konumuna giden son Otobüs aracıdır.
Küçüksu Kasrı açılış ve kapanış saatleri aşağıdaki gibidir; Açılış Saati = 09:00. Kapanış Saati = 16:30.
Küçüksu Kasrı, 1983'te müze-saray olarak ziyarete açılmıştır. Bodrum katıyla birlikte üç katlı olan Küçüksu Kasrı, 15x27 metrelik bir alan üzerine yığma tekniğiyle ve kâgir olarak yapılmıştır. Bodrum katı kiler, mutfak ve hizmetkârlara ayrılmış; diğer katlar ise bir orta mekâna açılan dört oda biçiminde düzenlenmiştir.
Özellikle eğer Ihlamur Kasrı'nı ziyaret etmek istiyorsanız 20 TL gibi bir giriş ücreti bulunmaktadır. Ayrıca indirimli fiyat üzerinden 10 TL değerindeki miktar ile ziyaret etmeniz mümkün.
Milli Saraylar İdaresi. *Kahvaltı servisimiz hafta içi 13:00, hafta sonları 14:00'e kadardır.
Tersane Emini Hacı Hüseyin Ağa'ya ait olan kasır daha sonra devlet hazinesine devredilmiş ve hasbahçe haline getirilmiştir. Günümüze dek gelmeyi başarmış olan nişan taşları ile dikkat çeken Ihlamur Kasrı'na müze kartı ile giriş yaparak bu kasrın güzelliklerini yakından görebilirsiniz.
Hababam Sınıfı Müzesine giriş için ödemeniz gereken tutar 3 TL'dir. Bu ücret müzenin temizliği için alınıyor. Haftanın her günü ziyarete açık olan Hababam Sınıfı Müzesi, sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.
Hababam sınıfı girişi ücretsiz.
Cemile Sultan Korusu'na girmek için herhangi bir ücret ödemeye gerek yoktur.
Hidiv, (Farsça: خِدِيوْ ḫidīv, büyük vezir) Kavalalılara mensup Mısır valilerine babadan oğula geçmek üzere 1867'de verilen resmi unvan. Hidiv; Arapça'da büyük vezir, baş vezir, hakim demektir.
Bölgeye toplu taşıma araçları ile de gelmek mümkündür. Bunun isin Üsküdar-Beykoz sahil yolunda İETT otobüsüne binerek Kanlıca durağına gelinip Buradan Hidiv Kasrına 10 dakikalık bir yürüyüşün ardından ulaşmak mümkündür.
Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti. Hıdiv Kasrı ve Korusu haftanın her günü 24 saat açık.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri