Hidrofor sürekli çalışırsa ne olur? Hidrofor sürekli çalışırsa, pompa ya da baskı kabının içine hava girebilir ve bu pompanın çalışmasını veya baskı kabının çalışmasını durdurabilir. Ayrıca, sürekli çalışan bir hidrofor, enerji tüketimini arttırmak ve sistemin gereksiz yüklenmesine yol açabilir.
Hidrofor sürekli çalışıyor!
Hidrofor pompa genleşme tankında bir arıza söz konusu olabilir.
Hidroforda pompa sık sık devreye giriyorsa…
Tesisattaki tüm aksamların kontrol edilmesi önemli bir detaydır. Genleşme tankı havası bitmiş olabilir, havası eksik olabilir, tank içerisindeki membran patlak olabilir. Basınç şalterleri arızalı olabilir, kumanda panosunda sorun olabilir.
Hidrofor Susuz Çalışırsa Ne Olur
Hidrofor otomatiği çarkın daha hızlı dönmesini sağlar. Bu durum, yatak milinin ve diğer bileşenlerin aşırı ısınmasına neden olabilir. Ayrıca, mil ile temas eden çark parçalarının erimesine, çarkın mile yapışmasına ve milin hareket etmesine engel olabilir.
Hidroforlar için su deposu şart mı? Hidroforun amacı, su tankında bulunan suyu, hava ile basınçlandırıp uzak noktalara pompalamaktır. Su tankının bir diğer amacı ise üstünde yardımcı elemanları taşımasıdır. Su ile orantılı hava basıncının artması için kapalı depo su tankına su verilmelidir.
İlgili 31 soru bulundu
Sıcaklığın artması ile genleşen su kontrol altına alınmaz ise borularda, kazanda ve ısıtma sisteminde sızıntılara neden olur. En zayıf noktadan patlak veren bu sızıntılar ısıtma sisteminden verim almamanıza ve sistemin arızalanmasına yol açar.
Hidrofor içinde su bulunmadığında, hidrofor otomatiği çarkın daha hızlı dönmesini sağlayacak direnç yoktur, bu da yatak milinin ve diğer bileşenlerin aşırı ısınmasına neden olur. Bu durum mil ile temas eden çark parçalarının erimesine, çarkın mile yapışmasına ve milin hareket etmesine engel olabilir.
normlarına uygun bir çözüm olacaktır. Not: Bina içerisindeki basınç dağılımı öngörülürken, tesisatın hiçbir noktasında statik su basıncının 5 bar'ı (50 mSS) geçmemesine dikkat edilmelidir.
Pompa dönüş yönünü doğru olup olmadığını kontrol ediniz. Su seviyesi hidrofordan yüksek veya aynı seviyede ise, çıkış vanasını kapayın, doldurma/hava alma tapasını çıkarıp emiş vanasını açıp bekleyin. Su gelince tapayı kapatın. Su seviyesi hidrofordan düşük ise, çıkış vanasını kapatıp emiş vanasını açınız.
H üst = H alt + 15 mSS H üst= 75 mSS olarak bulunur. Buna göre çalışma basıncımız 60-75 mSS dir. Şekil 1 Page 4 Hidroforun sağlaması gereken basınç hesaplanırken dikkat edilmesi gereken diğer bir noktada, statik su basıncının tesisatın hiçbir noktasında 5 barı (50 mSS) geçmemesinin temin edilmesidir.
o Hidrofor pompalarındaki elektrik enerjisi tüketimi artar. Ia/la enerji, sürtünmelerle kaybedilir. o Musluktan akan su debisi artar. Dolayısıyla basınç artışı aynı zamanda gereksiz su tüketimine neden olur.
Tanklara üretim sırasında 1-2 bar civarında hava basılır. Ama kullanım yerinde tanktaki basıncın binanın koşullarına göre ayarlanması gerekir.
Hidrofor Bakımı Periyodik Olarak Her 6 Ayda Yapılmalıdır Hidrofor Bakımında Hidrofor Pompası, Basınç Şalteri, Genleşme Tankı Hava Basıncı Ayrı Ayrı Kontrol Edilir Sistemde Eskiyen Aşınan Ve Muhtemel Arıza Riski Taşıyan Ürün Yenisi İle Değiştirilir.
Hidrofor bakımı mutlaka her 6 ayda yapılması gereken bir uygulamadır. Hidroforunuzun uzun ömür olması ve daha verimli çalışması için mutlaka her 6 ayda bir bakımını yaptırınız.
Hidroforun çalışma prensibi şebeke sularının yetersiz olduğu noktalarda anında ve otomatik olarak devreye girerek suyu yukarıya pompalamaktır. Otomatik olması ve kullanıcıyı yormaması ile bu pompalar, su tankında bulunan suyu en kısa süre içerisinde hava ile basınçlandırıp istenen noktaya taşır.
Hidrofor havasını almak için önce su tankını suyla doldurmak gerekir. Ardından pompa yardımıyla havayı boşaltabilir ve hidroforu tekrar çalıştırabilirsiniz. Bunu yapmanıza rağmen hidroforunuz hala çalışmıyorsa onu kapatıp açmayı ve yeniden çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
Hidrofor odası oluşturduğu gürültü en aza düşürmek için titreşim sönümleyici kauçuk levha kullanılır. Hidrofor odası çıkan sesler oldukça rahatsız edicidir. Bunun için bariyerli akustik süngerler, ses izolasyonu konusunda en iyi malzemelerdir.
Hidrofor sistemlerinde pompanın tesisata bastığı suyun tekrar pompa durduğunda depoya geri dönmemesini sağlar. Hidrofor sistemlerinde yaylı, sessiz ve yüksek debi geçirgenliği olan çekvafler tercih edilir. Pompanın çıkış kollektöründe çekvalf ile tesisatta sıkışan suyun basıncını gösterir.
Belli bir seviyede dolan depo sayesinde binalarda açılan herhangi bir çeşme suyun basıncını anında düşürmektedir. Depoyu tamamen doldurmanız tehlikeli olabilir. Bu nedenler kompesor yardımı ile hava elde edilir ve kompesor basınç otomatiği sayesinde basınç düştüğü an otomatik olarak devreye girer.
Alt basınç değerini ayarlamak için önce su basıncını kesmeli, ardından da basıncı ayarlamak istediğiniz seviyeye gelenek kadar beklemelisiniz. Sonrasında musluğu kapatarak izole bir tornavida yardımıyla halt vidası sıkarak gevşetebilirsiniz.
Hava, membranlı tank içindeki lastik membrandan difüzyonla sürekli suya geçerek veya flanş ve sibop bağlantılarında sızarak azalır. Tank içinde hava basıncı düşerse hidroforun şalt sayısı artar. Dolayısıyla ses ve sudaki dalgalanma artar.
Farklı Kapasitelerde Hidrofor Tankı Seçenekleri
Alan genişliğine ve ihtiyaç duyulan su akışına bağlı olarak 8 lt, 24 lt, 50 lt, 100 lt, 300 lt hidrofor tankı seçeneklerinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz.
İlk olarak, hidroforun pompasının bozuk olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer pompa bozuk değilse, hidroforun akış kontrol vana veya hidroforun içindeki filtrelerin tıkanık olup olmadığını da kontrol etmeniz gerekmektedir. Hidroforun tesisatındaki bir tıkanıklık da su basmamasına neden olabilir.
Osip, MC Serisi hidroforlar, en sessiz hidrofor serisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri