Evet, Hindistan cevizi yağını saç diplerine sürebilirsiniz. Hatta saç diplerine bu yağ ile masaj yapmak, son derece faydalıdır. Bu işlem, saç foliküllerini uyarıp kan dolaşımını artırarak hızlı uzamasını sağlar. Derideki kuruluğu gidererek kepek oluşumunu önler ve saça doğal nemini geri kazandırır.
Saç diplerine masaj yaparak uygulandığında, saç derisini nemlendirir, kan dolaşımını arttırır. 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını, özellikle saç diplerinden başlayarak ve masajla saçınıza dipten uca kadar uygulayın.
Uygun bir kasenin içerisine 5-6 yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı koyun. Ardından bu yağı tüm saçınıza ve saç diplerinize uygulayın. Saçınızı bir bone ile sararak 30 dakika bekleyin. Sürenin sonunda saçınızı yıkayın.
Hindistan cevizi yağının yararlarından kısaca bahsetmek gerekirse; - İçindeki yağ asitleriyle saçınızı güçlendirir, saça parlan ve canlı bir görünüm verir. - Saç derisini temizler ve saç tellerini kalınlaştırır. - Saçları nemlendirerek yumuşatır, saçın yağ dengesini korur.
Hindistan cevizi yağı kullanarak saçına maske yapmak için yaklaşık 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını saç köklerinden başlayarak ve masaj yaparak saç uçlarına kadar nazikçe yedirebilirsin.
İlgili 23 soru bulundu
Hem yıpranan saçları onaran hem de saç tellerini güçlendirerek yeri yıpranmaların önüne geçen Hindistan cevizi yağı, aynı zamanda saç köklerini de destekleyerek yeni saçların çıkmasına yardımcı olur. Böylece azalan saçlarınız dolgunlaşır ve çok daha hızlı bir şekilde uzar.
Hindistan cevizi yağını nemli saça uygulayın. Bunun için bir sprey ile saçınızı ıslatarak hazır hale getirebilir veya maskenizi duştan sonra uygulayabilirsiniz. Saçınız hazırsa, ılık hindistan cevizi yağını tüm saçınıza eşit dağılacak şekilde uygulayın.
Hindistan cevizi yağı cildi beslerken kıl köklerini de beslemektedir. Bu nedenle sık kullanımında yüzde tüylenmeler meydana gelebilmektedir.
Eğer saçlarınız kıvırcık bir yapıya sahipse, saçların hafif nemli olduğu anda bu yağı sürmeniz yeterli olacaktır. Yine saçlarınız nemliyken Hindistan cevizi yağını saçlarınıza serum şeklinde uygulayın. Saçlar kuruduğunda düzleştirerek uzun bir süre saçların düz kalmasına yardım edebilirsiniz.
Saç köklerini güçlendiren gıda takviyeleri kullanmak (biotin, çinko, C ve E vitaminleri vb.), Saç ürünlerini duş esnasında masaj yaparak uygulayıp saç köklerinin uyarılmasını sağlamak, Yüksek ısı ile saça uygulanan işlemlerden kaçınmak, Saç mezoterapisi ile saç köklerini içeriden beslemek.
Saçları 2 kat besliyor ve de bunu yaparken saçı ağırlaştırmıyor. Saçları yumuşacık, parıl parıl yapan bu maskeyi banyo öncesinde saçlarımız kuruyken uyguluyoruz.
Yüze direkt sürülebilme kolaylığıyla da tercih edilen bu yağı haftada 4-5 kez nemlendirici olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinize biraz Hindistan cevizi yağı sürdüğünüzde yumuşak, pürüzsüzleştirici etkisini hemen hissedebilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı ve yumurta, doğal içeriklerinde bulunan maddeler, vitaminler ve mineraller sayesinde saça ihtiyacı olan nemi sağlar ve kabarmayı önler.
Her banyodan sonra hindistan cevizi yağını rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen Gülsoy, “Duştan sonra antiseptik özelliği ve muhteşem kokuya sahip hindistan cevizi yağı ile bütün vücudun nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Tıraştan sonra oluşacak cilt tahrişlerine karşı da kullanılabilir.
kilo vermeye yardımcı olur. ve atakları yatıştırır. Kemik ve kasları kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığını korur.
Hindistan cevizi yağı ve limon suyu karışımı saçı koyulaştıracak reaksiyona neden olurlar. Limon, asidik ve antibakteriyel özellikleri sayesinde kepek tedavisine yardımcı olur. Saç dökülmelerine karşı korur. Hindistan cevizi yağı, saç derisini besler ve her bir saç telinize nem verir.
Hindistan cevizi yağı birçok saç tipine uygundur. Özellikle kuru, kıvırcık, kırılmaya meyilli saçlarda protein kaybını önlemek için haricen kullanılabilir.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI VE LİMON SUYU
Hindistan cevizi yağı ve limon suyu kürünü saçınızı boyadıktan sonra uygulamanız gerekiyor böylece saç beyazlarınızın oluşması normalden daha uzun sürecektir. Bu uygulamayı haftada 2 kez uygulamanız yeterli olacaktır.
İşte sana bir kaç cilt beyazlatma maskesi önerilerimiz. Hindistan cevizi yağı yüz ve vücudunda aydınlatıcı ve izleri yok edici bir etkisi olsa da cildini yağlandırdığını da unutmamalısın.
Dudakları nemlendiren ve pürüzsüz bir forma ulaştıran bu yağ ile kapsamlı bir bakım yapmak mümkün. Hindistan cevizi yağı: Cilt bakımının vazgeçilmezlerinden olan Hindistan cevizi yağı dudaklara da nem depolar. Yatıştırıcı etkisi kışın soğuk havalarında tahriş olan dudakları kendine getirir.
Bu yağlar arasında protein bakımından oldukça zengin olan Hindistan cevizi yağı, kaşın doğal ihtiyacı olan proteini fazlasıyla barındırır. Zamanla protein kaybeden ve dökülmeye başlayan kaşlarınızı Hindistan cevizi yağı ile kolay ve hızlı bir şekilde gürleştirebilirsiniz.
Saç, tırnaklar ve cilt üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle hindistan cevizi yağı yalnız başına veya farklı malzemelerle bir arada bakım amaçlı olarak tercih edilebilir. Bunun yanı sıra tatlıların ve bazı yemeklerin içerisinde kullanmak için de uygundur.
Saç maskesi
Birkaç yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını kısık ateşte eritin ve bir kaseye aktarın. Sıcak Hindistan cevizi yağını saç diplerine masaj yapın ve uçlarına yedirerek uygulayın. Ardından saçınızı geniş dişli bir tarakla tarayın. Saçı duş bonesi veya ılık havluyla 10-30 dakika kadar bu şekilde bekletin.
Hindistan cevizi yağını saçlarınıza her hafta bir kere uygulamanız yeterli. Bakım yapmadan önce saçlarınızı normal şampuanınızla yıkayın ve saçlarınızı bol su ile durulayın. Sonrasında saçlarınızı havlu ile sarın ve saçlarınızdaki fazla suyu alın. Saçlarınızı bir tarak ile tarayın ve düzgün bir form almasını sağlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri