Evet, Hindistan'ın devasa nüfusu dikkate alındığında kişi başına düşen gelir bağlamında fakir bir ülke. Nominal olarak Hindistan'da kişi başına düşen gelir sıralamasında dünyada 139. sırada, satın alma gücü olarak ise 118. sırada.
Yoksulların sayısı konusunda farklı tahminler var ve bu tartışmalı bir konu. Bu hafta Planlama Komisyonu, Hindistan nüfusunun yüzde 29,8'inin yoksulluk sınırının altında yaşadığını açıkladı.
Resmi sayılara göre, 1,21 milyar nüfuslu Hindistan'da insanların yüzde 37'si yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Ama bir başka tahmine göre, nüfusun yüzde 77'si yoksulluk sınırının altında yer alıyor.
Hindistan ekonomisi, nominal olarak dünyanın yedinci büyük ve satınalma gücü paritesi bakımından üçüncü büyük ekonomisidir. Ülkenin ekonomisi 20 yıldır ortalama %7 oranında büyümekte olup yeni sanayileşen ülke olarak sınıflandırılmaktadır.
Mumbai ,Hindistan'ın en hızlı yaşayan ,en zengin ve en fazla endüstrileşmiş şehri. Aynı zamanda finans ve sanat merkezi.
İlgili 21 soru bulundu
Hindistan'da yaşamanın maliyeti giderek artıyor, ancak yine de ABD ve birçok Avrupa ülkesinden çok daha düşük. Hindistan'ın yaşam maliyeti de Çin, Japonya ve Güney Kore gibi daha doğudaki yurtdışındaki diğer popüler eğitim merkezlerinden önemli ölçüde daha düşük.
Tahmini net değeri 83,8 milyar dolar olan Hindistanlı Mukesh Ambani listede dokuzuncu sıraya yükselerek Asya'nın en zengin kişisi olarak hemşerisini geride bıraktı. Ambani, petrokimya, petrol, gaz, telekom ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren Reliance Industries adlı holdingin başkanı.
Türkiye 15 Ağustos 1947 tarihinde bağımsızlığını kazanan Hindistan'ı hemen tanımış ve iki ülke arasında diplomatik ilişki kurulmuştur. Hindistan'da Yeni Delhi Büyükelçiliğimiz ile Mumbai ve Haydarabad Başkonsolosluklarımız faaliyet göstermektedir.
Mukesh Dhirubhai Ambani (19 Nisan 1957, Aden Kolonisi), Hint milyarder iş insanı ve petrokimya firması Reliance Industries'in yönetim kurulu başkanı.
Örneğin Çin'de asgari ücret 401 dolar seviyelerinde iken, nüfusu Çin'i yakalayan Hindistan'da bu rakam brüt 275 dolarlar seviyesinde.
Ortalama yıllık kömür üretimi 123 milyon ton , petrol üretimi 19 milyon ton, boksit üretimi 1.740.000 ton civarındadır. Manganez üretiminde dünyada üçüncü sırayı almaktadır. Maden kaynakları bakımından oldukça zengin olan Hindistan'da alüminyum, krom, petrol, mika, kalay, çinko, kurşun, bakır ve altın çıkarılır.
Başlıca İhracat Kalemleri: Kıymetli ve yarı kıymetli taşlar, inciler, mineral yakıtlar, yağlar, motorlu kara taşıtları, makineler, nükleer reaktörler, organik kimyasallar, eczacılık ürünleri.
Birleşmiş Milletler (BM)'in tahminlerine göre Hindistan'ın nüfusu 1.425.775.850 kişiye ulaşarak Çin anakarasındaki insan sayısını geçti. Dünyanın en kalabalık ülkeleri Hindistan ve Çin, nüfus artışı bakımından ayrı yönlere ilerleyecekleri tarihi bir kavşakta bulunuyor.
Reformlar 1991'de başladığında Hindistan'ın ekonomik büyüklüğü 270 milyar dolar iken, 2021'de 2,7 trilyon dolara çıktı. Yani Hindistan'ın ekonomisi 10 kat büyüdü. Uluslararası Para Fonu (IMF) istatistiklerine göre, Hindistan 2,7 trilyon dolarlık ekonomisi ile dünyanın 6. en büyük ekonomisi.
Burundi dünya açlık endeksine göre son 25 yılın verilerine göre dünyanın en fakir ülkesi konumundadır. Dünya açlık endeksinin 2014 verilerine göre Burundi tüm ülkeler içerisinde sahip olduğu 35,6 endeks oranı ile son sırada yer almaktadır. Ülke ekonomisinin en önemli parçasını tarımsal faaliyetler oluşturmaktadır.
Adani'nin kurucusu olduğu Adani Grubu'un petrokimya, havacılık, savunma ve veri merkezleri dahil birçok sektörde yatırımları bulunuyor. Adani son zamanlarda, Suudi petrol devi Aramco'da ortaklık girişimi de dahil olmak üzere inşaat, çelik gibi pek çok alanda işlerini sürdürüyor.
Tarım, tekstil, imalat sanayii ve hizmet sektörleri ise Hindistan ekonomisinin başlıca sektörleridir. Bağımsızlığını elde ettiği 1947 yılından, reformlara giriştiği 1991 yılına kadar ülke, devletin özel sektör, dış ticaret ve yatırımlar üzerinde mutlak egemenliğinin olduğu bir ekonomik sistem benimsemiştir.
Çin, dünyada en büyük ikinci ekonomiye sahip. Çin'in ekonomisi, dünya sıralamasında beşinci konumda olan Hindistan'dan neredeyse beş kat büyük.
Türk kimliğinin coğrafyasının Orta Asya olduğunu anlatan Taşdelen, şunları söyledi: "Ancak dünyanın hemen her yanında bakiyeleri vardır. Hindistan'da 100 milyona yakın Türk var, Babürlerin torunları.
Federal devlet yapısına sahip olan Hindistan, 29 Eyalet ile 7 Birlik Toprağından oluşmakta olup, eyaletler kendi Hükümetlerine ve Parlamentolarına sahiptirler. Yönetim Merkezi Hükümet ve Eyalet Hükümeti arasında bölünmüştür.
Hindistan ve Pakistan, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından İngilizlerin bölgeden çekilmesi sonrası, 1947 yılında bağımsızlıklarını ilan etmişlerdir.
Buna göre en zenginler listesinde birinci sırada Adıyaman Besnili iş insanı SASA Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemlioğlu 5,3 milyar dolarlık servetiyle yer aldı. İkinci sırada Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker yer alırken, üçüncü sırada ise İbrahim Erdemoğlu'nun kardeşi Ali Erdemoğlu bulunuyor.
Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, lüks tüketim ürünleri grubu LVMH'nin Başkanı Bernard Arnault'yu geride bırakarak "dünyanın en zengini" ünvanının yeniden sahibi oldu. Elon Musk, yeniden dünyanın en zengin isimi oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri