Araştırmacılara göre Hint popülasyonlarının kökenleri 50 bin yıl boyunca Afrika, İran ve Orta Asya'dan gelen göçmenlere dayanıyor. Yani Türkler de Hindistan nüfus yapısını etkileyen son göçlerin içinde yer alıyor olabilir.
"Arya", terimi İran ve Hint-Aryan halklarının erken ataları olan, Proto Hint-İranlılar olarak'da bilinen, Hint-İran dillerinin özellikle en eski konuşmacılarının kendi kendilerini tanımlamasıdır.
15 Ağustos 1947'de Hindistan ve Pakistan, İngiltere'den bağımsızlığını kazandı. Daha doğrusu aynı gün İngiltere'nin yönettiği topraklar, Hindistan ve yeni kurulan Pakistan devleti (Doğu Pakistan daha sonra Bangladeş oldu) arasında bölündü.
Bu siyasî teşekkül, Gur hükümdarı Muizz'üd-din Muhammed'in 1192'de Kuzey Hindistan'a vâi tayin ettiği Kutb'üd-din Aybeg tarafından kurulmuştur (1206).
Yunanlılar milattan önce "India" kullanıyordu
Hindistan'ın "India", "Bharat", "Hindustan veya Hind", çok eski zamanlarda ise "Jambu Dweep" gibi pek çok adı bulunuyor. Ancak Hindistan için en yaygın kullanılan isimler "India" ve "Bharat".
İlgili 33 soru bulundu
Delhi-Türk Sultanlığı XII. yüzyılın sonundan, XV. yüzyılın ortalarına kadar; daha sonra kurulan Türk-İslam Devleti ise, 1526-1857 tarihleri arasında hüküm sürmüştür. Görüldüğü gibi Türkler, yedi yüz yıla yakın bir süre Hindistan topraklarında hüküm sürmüşlerdir. Bu süre içinde de, ölümsüz mimari eserler bırakmışlardır.
Hindistan da en yaygın mezhep Sünniliktir. En yaygın fıkhi mezhep olarak ise Hanefi mezhebi yaygındır. İslam, 12. yüzyılda Kuzey Hindistan'a Türk seferleriyle yayılmaya başladı ve o zamandan beri Hindistan'ın dini ve kültürel mirasının bir parçası haline gelmiştir.
Bu topraklarda Babür soyundan gelenlere “Khan” dendi. Tarihî ve kültürel mirası Tac Mahal gibi önemli eserlerle günümüze taşınan bu önemli devletten geriye bir de “Khan” unvanı kaldı. Bugün Hindistan, Pakistan, Bangladeş gibi ülkelerde bu soyadını, önemli ve soylu aileler kullanmaktadır.
Hindistan birçok dine ev sahipliği yapıyor, aralarında en yaygın olanı nüfusunun %80'i ile Hinduizm. Hinduizm İslam ve Hrıstiyanlık'tan sonra dünyanın en yaygın 3. dini. Bazı yöntem ve gelenekler bölgesel değişiklikler gösterebiliyor. Nepal ve Bangladeş de yoğun Hindu nüfusuna sahip diğer ülkeler.
Gazneli Mahmud, devletin kuzeyini güvence altına aldıktan sonra Hindistan'a, Putperestlerle mücadele ederek Müslümanlığı yaymak için 1001-1027 yılları arasında 17 sefer düzenlemiştir.
Hindistan'ın ve Afrika'nın bazı bölgelerinde günümüzde de uygulanan bir sistemdir. Sınıf ayrılıklarına dayanır. Günümüzde Çin'de uygulanan “Hukou Sistemi” de kast sistemi olarak kabul edilmektedir.
Çoğu dinlerin aksine Hinduizm, tek bir tanrıya tapınmayı öngörmez. Bir Hindu; Şiva, Vişnu, Rama, Krişna veya diğer tanrı ve tanrıçalara tapabilir ya da her ferdin içinde yer alan "Yüce Ruh"a veya "Yıkılmaz Ruh"a inanabilir ve hâlâ Hindu olarak anılabilir.
Ayaklar kirli olarak kabul edildiği için hiçbir nesneye (özellikle de kitaplara) ayaklarınız veya ayakkabılarınız ile dokunmamalısınız. Yanlışlıkla bunu yaparsanız hemen özür dilemelisiniz. Hintliler sıklıkla ellerini kendi başlarına veya gözlerine dokundurarak özürlerini sunarlar.
Thomas Young 1813'te dil ailesinin Batı Avrupa'dan Kuzeydoğu Hindistan'a uzanan coğrafi büyüklüğü nedeniyle "Hint-Avrupa" terimini Hint + Avrupa'dan türetmiştir.
İslâm'la, 711'de E m e v î komutanı Muhammed b. Kasım'ın Sind fethiyle tanıştı.
Çevrimiçi kredi firması NetCredit her ülkede en yaygın olarak kullanılan soyadlarının yer aldığı bir dünya haritası yayımladı. Dünyada en çok kullanılan soyadı Çin'deki 'Wang' ismi olurken, Türkiye'de ise birinciliği yine 'Yılmaz' aldı.
Araştırmacılara göre Hint popülasyonlarının kökenleri 50 bin yıl boyunca Afrika, İran ve Orta Asya'dan gelen göçmenlere dayanıyor. Yani Türkler de Hindistan nüfus yapısını etkileyen son göçlerin içinde yer alıyor olabilir.
Soyadları ilk kez nüfus sayımına yardımcı olması amacıyla M.Ö. 2582'de Çin'de kullanılmaya başladı ve bu fikir kısa sürede dünya geneline yayıldı. Ortaçağ boyunca Batı Avrupa'da nüfus arttıkça soyadları insaları birbirinden ayırmak için kullanıldı.
Türkiye'deki Türk ve diğer etnik gruplardan olan Sünnilerin çoğunluğu Hanefilik mezhebine mensuptur. Türkler arasında Şafii mezhebine mensup olana pek rastlanmamaktadır. Kürtler'in ise büyük bir bölümü Şafii mezhebinden olup, az bir kısmı Hanefi mezhebini takip etmektedir.
Hindistan'da halen Türkler yaşıyor ve sayıları yaklaşık 30 milyon civarında.
Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en yüksek nüfusuna ve Abu Dabi'den sonra ikinci en geniş yüz ölçümüne (4.114 km²) sahip emirliğidir.
Babürler, Orta Asya'dan gelen Türk-Moğol kökenli Timurlu hanedanının bir koluydu.
Merçil, “Gazneliler Devleti”, Tarihte Tîirk Devletleri I, An kara 1987, s. 323-328'de “Sultan Mahmud, Sâmânî Devleti topraklarının büyük bir kısmı üzerinde hakimiyetini kabul ettirdikten sonra Hindistan'ı istilâya ve burada İslâm dinini yaymaya teşebbüs etti...
Bu imparatorluklar sırasıyla Büyük Hun, Batı Hun, Avrupa Hun, Ak Hun, Göktürk, Avar, Hazar, Uygur, Karahan, Gazneliler, Büyük Selçuklu, Harezmşahlar, Altınordu, Timur, Babür ve Osmanlı şeklinde. Buraya kadar sıralanan bilgilerin çoğu okullarda tarih derslerini dikkatli dinleyenlerce biliniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri