Üzerinde çok sayıda diken bulunan Hint
Çekirdekleri çıkarılarak tüketilebileceği gibi, çekirdekleriyle birlikte de tüketilebilir. Bazı bölgelerde dikenli incir kurutularak da tüketilmektedir. Aynı zamanda reçeli, jölesi ya da marmeladı da yapılabilir.
Meyvelerin içinde fazla sayıda çekirdek bulunur. Turunçgil, muz, incir, karpuz ve çilek aromalarının karışımı farklı bir aromaya sahip olan meyvenin fruktoz oranı yüksektir. Meyvenin kendi tüketilebildiği gibi suyu çıkarılarak da beğeni ile içilir.
TEK SEFERDE 2-3 ADETTEN FAZLA TÜKETİLMEMELİ
Bu nedenle tek seferde 2 veya 3 adetten fazla tüketilmemesi tavsiye edilir. Fazla tüketim durumunda şiddetli karın ağrısı ve tuvalete çıkamama gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir.
Hint inciri, kaktüs meyvesi veya Frenk yemişi olarak da bilinmektedir. Lezzetli ve sağlık için oldukça faydalı tropik bir meyvedir. Yüzyıllardır birçok ilacın da hammaddesi olarak kullanılan dikenli incir, turuncu, sarı veya kırmızı renkli dikenlere sahiptir.
İlgili 20 soru bulundu
Bunun dışında dikenli incirin bir zararı bilinmiyor ama kesinlikle kontrollü ve aşırıya kaçmadan yemek gerekiyor. Günde 1 tane yendiğinde faydalarından zaten yararlanabiliyorsunuz ancak 5 taneden fazla yenmesi kesinlikle tavsiye edilmiyor.
Afrodizyak etkisi bulunan Hint inciri, bu özelliği sayesinde bazı bölgelerde cinsel gücü arttıran ilaç olarak kullanılıyor. Ayrıca ciltteki kırışıklıkların giderilmesine katkı sağlıyor. Bağırsak fonksiyonlarını düzenleyerek sindirim sistemine katkı sağlıyor.
Akdeniz'de doğal olarak yetişir. Türkiye'de Batı ve Güney Anadolu'da bulunur.
Bu kadar lezzetli olan bir meyve oldukça hassas ve aslında kısa sürede tüketilmesi gereken bir meyvedir. Farklı saklama koşullarıyla incirin raf ömrünü uzatabilirsiniz. Bu yöntemler buzdolabında ya da buzlukta saklama olarak karşımıza çıkmaktadır.
Anavatanı Amerika kıtası olan Hint İnciri, doğal olarak Akdeniz Bölgesi kıyılarımızda yayılım göstermektedir. Yabani olarak yetişen bu bitki, profesyonel ve endüstriyel üretiminin yapıldığı Meksika, Şili, Brezilya başta olmak üzere ABD ve İtalya'da üretilmektedir.
Frenk incirinin ağızda, tatlı bir burukluk veren tadı vardır. Bazıları bu tadı beğenmezler. Fakat biz Akdenizliler, çocukluğumuzdan beri bu meyvelerle büyüdüğümüzden frenk inciri, bizler için özel meyvelerden biridir.
Yüksek vitamin ve mineral içeriği ile canlılık ve zindelik sağlayan dikenli incir, pozitif enerjisi ile depresyon ve stresten uzaklaşmanızı destekler. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasını düzenleyerek kabızlık gibi problemleri ortadan kaldırır.
Kaktüs meyvesi, yıllar yıllar önce İbni Sina'nın bütün meyvelerden daha besleyici olduğunu söylediği bir incir türüdür. Dikenli incir, Hint inciri ve Frenk yemişi isimleriyle de bilinir. Muhteşem bir tadı vardır. Ülkemizde Akdeniz ve Ege bölgelerine yetişir.
Kaynana Dili Kaktüsü Toprağı
Aslında, tüm toprak türlerinde yetişebilir, fakat yine de bir kaktüs türü olduğu için, drenajlı toprakları çok sever. Eğer ev ortamında bakacaksanız, kaktüsler için kullandığınız geçirgen yapıdaki karışım toprağını kullanmanızı tavsiye ederiz.
Aç karnına kuru incir yemenin faydaları vardır. Kuru incir lif içeriği sayesinde bağırsak hareketliliğini uyarır ve sindirimi düzenler. Aynı zamanda enerji seviyelerini artırabilir ve tokluk hissi sağlayarak sağlıklı bir kahvaltı alternatifi olabilir. Fakat yüksek miktarda şeker içerdiği için aşırıya kaçmamak gerekir.
Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir. Kuru incir bağırsakların faaliyetini arttırır.
Dikenli incirin cilde uygulanması yaprakların veya meyvelerinin kullanımıyla gerçekleştirilebilir. Yaprakları kaynatılarak elde edilen suyun cilt bakımında kullanılması önerilir. Dikenli incirin kaynatılmasının ardından elde edilen jel cilde sürülerek kullanılabilir.
Haziran ayının ilk iki haftası, erken hasat dönemidir. Bu dönemde toplanan incirler hem besin değeri hem de pazar değeri bakımından değerlidir. İncir ne zaman olur sorusuna verilebilecek ikinci cevap ise ağustos ayının başlarıdır. Bu dönem aslında normal hasat dönemidir.
Sümerler ve eski Mısırlılar zamanında da yetiştirildiği bilinse de, Anadolu toprakları incirin anavatanı olarak kabul edilmektedir.
İncir üretiminde birinci sırada yer alan Türkiye incirlerinin çoğunluğunu Ege Bölgesi'nde gerçekleştirmektedir. Bu bölge üzerinde özellikle İzmir ve Aydın illeri incirin anavatanı olarak bilinir. Dolayısıyla dünyadaki en iyi incir Ege'nin dağlık arazilerinde doğal olarak yetişmektedir.
İncir Türkiye'de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? İncirin en çok yetiştirildiği yerler Aydın'a bağlı Germencik ve İncirliova ilçeleridir. Bunun dışında Ege bölgesinde yer alan İzmir, Deniz, Afyon ve Denizli'de bir yıl içerisinde 50 bin tonun üzerinde incir yetiştiriliyor.
Aydın en önemli incir üretim merkezimizdir. İncirlerin büyük bir kısmı kurutularak değerlendirmektedir. Yıllık yaklaşık 300000 ton incir üretimi yapılmaktadır. İncirin %60 Aydın'da, ise İzmir'de gerçekleşir.
İncir, sindirim sisteminin daha rahat çalışmasına yardımcı olarak kabızlık problemini önler. İçeriğindeki kalsiyum sayesinde ilerleyen yaşlarda osteoporozdan (kemik erimesinden) koruyucu etkisi bulunur. Yapılan bazı araştırmalarda cilt sağlığını koruyarak alerjik dermatitin önlenmesine etkili olduğu ortaya çıkmıştır.
etkilemediğinden, şeker hastaları rahatlıkla yiyebilir. **" Mineral ve Vitamin bakımından zengindir.
Dikenli incir bir diğer adı ile kaktüs meyveleri Meksika mutfağının sevilen meyvelerinden biridir. Geniş, yassı kaktüs yastıkları, salatalar, yumurtalar gibi birçok Meksika ana yemeklerinde ve diğer yemekler için dolgu olarak kullanılır. Dikenli incirler çok tatlıdır ve bitkinin hemen dışında çiğ olarak yenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri