Doğal bitkilerden üretilen Hint kınası, saç rengi ve geçici dövme olarak kullanılmasından dolayı görselliğe katkı sağlar. Görselliğin yanında saçlar için birçok yararı vardır. Saçların sağlığına etki eden birçok avantajından dolayı kullanmayı tercih edebilirsiniz. Saçların parlaklığını artırarak canlılık katar.
Hint kınası hem kullanım hem de hazırlanış bakımından kolay imkanlar sunuyor. Ayrıca kına olmasının verdiği doğal etki sayesinde ise kimyasal boyalardan uzak durmak isteyen kişilerin ilk seçimlerinden biri oluyor.
Kahverengi Hint Kınası 10 GR ürünü içerisinde; henna, Cidric Acid, Magnesium Carbonate, Sodium Sulphate, Para Phenylene Diamine, Para Amino Phenol bulunmaktadır.
Siyah Hint Kınası, doğal bir boya maddesi olarak saç boyama ve vücut süslemelerinde sıkça kullanılan bir üründür.
Çeşitli kimyasal maddeler içeren saç boyalarının aksine, kına tamamen doğal olması sebebiyle saça zarar vermez. Ayrıca doğal içeriği sayesinde saçı beslediği bilinmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Kına saç dökülmesine neden olabiliyor.
Birçok insan saçına kına yaktıktan sonra saç dökülmesinden de şikayetçidir. Davis kınanın tek başına saç dökülmesine neden olmayacağını fakat düşük kaliteli kınanın kuru saça yakıldığında saç dökülmesine sebep olacağını açıklıyor.
Kına, Lawsonia inermis adlı bitkinin yapraklarından elde edilen doğal bir boyadır. Bu bitki, sıcak ve tropikal iklimlerde yetişir ve yapraklarının kurutulması ve öğütülmesi ile kına tozu elde edilir. Kına tozu, cilt ve saç boyası olarak kullanılabilen koyu kırmızı-kahverengi bir renk verir.
Hint kınası dövmesi bir hafta kadar kalıcıdır. Bu uygulama genel olarak su ile çıkmaz ve görünümünü korur. Su ile en çok temas eden eller dışında kalan bölgelerde daha kalıcı olabilir.
Kına saça uyguladıktan sonra 2 saat kadar bekletilmelidir. 2 saatin ardından ılık su ile durulanır ve şampuanlanır.
Ciddi yan etkileriyle, böbrek sorunlarıyla karşılaşabiliyor. Yüzüne sürüyor, alerji yapabiliyor, alerjiden enfeksiyon olabiliyor, hekime geç gidiyor.
Hint Kınası Çeşitleri
Hindistan'da yetişen bir bitkiden elde edilen bu özel malzeme geniş bir kullanım alanına sahiptir.
Alerjik reaksiyonlara neden olma riskleri çok düşüktür. - Doğal saç boyaları içinde en tanınmış olanı kınadır. Çok şiddetli renk verebilen bu tip boyaların, saçta kararlı renk vermemeleri ve çabuk kaybolmaları popülerliklerini kısıtlamaktadır. Diğer boya türlerine göre kınanın saçta bekletilme süresi daha uzundur.
Uygulama işleminden sonra yaklaşık 25-35 dakika kurumasını bekleyiniz. Kınanız kuruduktan sonra, üzerinden oluşan tortuyu eliniz ile soyunuz, yıkayarak temizlemeyiniz. Bununla birlikte kınanızı ne kadar uzun süre bekletirseniz o kadar iyi kurur ve bu da rengi daha iyi göstermesine sebep olur.
Zeytinyağı ve tuz karışımını kına üzerine sürerek yaklaşık olarak 15 dakika bekleyin ve ellerinizi yıkayın. İşlemi tekrarladıkça kınanın elinizden silindiğini görebilirsiniz.
Hint kınası uygulandıktan bir ay sonra kendi kendine çıkamaya başlar. Kınanın kalitesine göre bu süre kısalıp uzamaktadır. Vücudunuzdaki kınalı yere bir miktrar zeytinyağı dökerek ovuşturun. 10 dakika bekeldikten sonra sabunla yıkayın, düzenli kullanımda hint kınasının daha hızlı gittiğini göreceksiniz.
İlk olarak 1 paket yemek kaşığı limon ile 1 paket Hint kınasını badem yağı da ilave ederek karıştırın. Bu karıştırma işlemini boya kıvamına gelinceye kadar devam ettirin. Eğer saçınızda ki boyanın kızıl olmasını da istiyorsanız karışımın içerisine bir miktar soğan kabuğu da ilave edebilirsiniz.
Beyaz saça kına yakmak için sadece su ile kınayı karıştırmak yeterli olmaz. Bu şekilde yaptığınız boyama işlemi sonucunda saç turuncuya yakın bir kızıl renk alır.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Kına üzerine kalın bir katman diş macunu sürerek, çıkarma işlemine başlanmaktadır. Hint kınası çıkana kadar, bu macun yalnızca 2 damla su ile ovulmaktadır. Tuzlu su, saç kremi, limonlu karbonat ve hidrojen peroksit ise Hint kınası çıkarmak için yararlanılabilecek diğer yollardır.
Kına bitkisinin doğal yetişme alanları kuzey Afrika, batı ve güneybatı Asya ve kuzey Avustralasya'da yarı kurak iklim ve tropikal bölgelerdir.
Hint Kınası Çeşitleri
Saç ve vücut boyama amacıyla kullanılan bu ürünler farklı renk seçeneklerine sahiptir. Kahverengi, kestane, altın sarısı, bordo, kahve, karamel, kızıl ve siyah renkler arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Hint kınası beyaz, gri renk seçenekleriyle de fark yaratabilirsiniz.
Saçınız uzunsa 2 ya da 3, kısaysa 1 paket hint boyası kullanmalısınız. 1 pakete 1 yemek kaşığı limon ve 1 yemek kaşığı badem yağı ya da saf zeytinyağı eklemelisiniz. Saçlarınızın önce diplerine, sonra tamamına uygulamalısınız. Eğer koyu kızıl tonları istiyorsanız, hazırladığınız kınaya soğan kabuğu katabilirsiniz.
Bir hadiste kokusu ile dikkat çekilen bitkilerden şöyle söz edilmektedir: ? Muhakkak ki kına (boyası ve kokusu) Cennet kokularının reisidir. Allah Teâlâ Cenneti yarattığı zaman onu (güzel) fesleğen kokusu ile kuşattı, fesleğeni de kına (kokusu) ile çepeçevre kuşattı.
Kınaların gerçek rengi yeşil değil!!!
Saçını doğal boyalarla boyamak isteyen kişilerde kınadan yararlanmaktadır. Yeşil kınanın doğal olduğu zannedilmekte fakat kınanın doğal hali yeşil değildir. Doğal rengi kahvemsidir ve ülkemize tüm kınalar yeşile boyanarak gönderilmektedir.
Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri