Günümüzde bilinçaltını temizlemek için hipnoz, EFT, NLP, meditasyon gibi birçok yöntem kullanılıyor ancak bunların etkinliği şüphelidir. Kuantum olumlama tekniklerinin daha etkili olduğunu belirten uzmanlar, bu yöntemlerin hiçbirinde beyne dışarıdan herhangi bir müdahale olmadığını vurguladı.
Halk arasında hafıza silme veya bilinç altı temizleme olarak da adlandırıldığı görülmektedir ancak tıbben hafızayı silmek mümkün değildir. Burada yapılan hafızaya olumsuz şekilde depolanan anılara karşı kişinin duyarsızlaştırılmasıdır.
Kötü anılar dile getirilmediği veya hatırlamak istenilmemesi yüzünden söz edilmemesi sonucu beyin bu anıları siler. Örneğin günlük konuşmamızı, hal, hareket, tutum ve davranışlarımızın sürekli tekrarlanması bile beynişn bu özelliği sayesinde gerçekleşir. Örneğin bir yazı okuduğumuzda harfleri hemen tanımamız.
TMS Tedavisi, depresyon ve diğer duygu durum bozukluklarından etkilendiği düşünülen beyin bölgelerine uygulanır. İlgili beyin bölgelerinin aktivitesinde değişiklikler oluşturup, iyileştirip yeniden düzenlenmesi ile etki gösteren bir tedavidir.
Beyinden bilgi silinemez
Hâlihazırda hafızanın belli bir anıya yönelik olarak silinmesi zaten tıbben olanaksızdır. Beynimizde bilgiler bir bilgisayarın hard-diskindeki gibi kayıtlı değildir ve bilgisayarın hafızasından seçili bir dosyayı veya datayı siler gibi beyinden bilgiyi silemezsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Hayır, beyni tamamen bir bilgisayar hardiskini silmek gibi silemeyiz. Zaten bu mümkün olan bir durum değildir.
TMU tedavisi ya da başka bir yöntem ile hafızadan herhangi bir bilgi silinemez. Hafızanın belirli bir anıya yönelik olarak silinmesi de tıbben mümkün değildir. Beynimizdeki bilgiler bir bilgisayar hard diskindeki gibi kayıtlı değildir. Buna bağlı olarak da belirli bir anıyı siler gibi silmek mümkün değildir.
Alışkanlıklardan vazgeçmek için; 21 gün kuralı. Şimdi olay şöyleymiş efendim: İnsan beyni 21 günde bir olayı alışkanlık haline getirirmiş. Aynı mantıkla bir olaydan vazgeçmek içinse 21 gün gerekliymiş. Eski sevgiliyi unutmak için inanılmaz süper bir yöntem bence.
Yaklaşık 20 milyar civarındaki hücre ve bunlar arasındaki bağlantıları hesaplarsak yaklaşık 2,5 milyon GİGABYTE hafızamız var.
Hafıza kaybı, beyin hasarına bağlı olarak birkaç dakika – birkaç gün – birkaç ay veya yıl sürebilir. Genel olarak travma sonrası hafıza kaybı, koma süresinin 3-4 katı kadar daha uzun sürmektedir. Örneğin 3 hafta boyunca komada kalan bir kişide hafıza kaybı 10 hafta veya daha uzun süre devam edebilir.
Geçici hafıza kaybına uğramış 142 kadını inceleyen Fransız doktorlar, bu rahatsızlığı, tartışma gibi stresli duygusal olayların tetiklediği sonucuna vardı. Erkeklerde ise daha çok fiziksel zorlanma ve soğuk suya dalma gibi durumlarda ortaya çıkıyordu. Baş ağrısı çeken insanlarda bu olaya daha fazla rastlanıyor.
Ayrıca tiroid hormonu bozuklukları, kaygı bozuklukları, ağır depresyon, sinir sistemini etkileyen hastalıklar, folik asit eksiklikleri, vitamin ve mineral eksikliği, hafızayı etkileyebilecek travmalar, beyindeki herhangi bir tümör de unutkanlık hastalığına neden olabilir.
Bilimsel olarak eski sevgiliyi unutma süresi nedir? Bu genellikle ilişkinin ne kadar yoğun olduğuna, birbirinize ne kadar bağlı olduğunuza ve kalbinizin ne kadar kırıldığına bağlı olarak altı haftadan üç aya kadar sürebilir. Elbette bazı kişilerde bu daha uzun sürebilmekte.
Amnezi, geçici ve kalıcı olabildiği gibi altta yatan pek çok farklı sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bunlar arasında inme, ensefalit (beyin iltihabı), demans, anoksi, hipokampus hasarı, kafa travmaları, psikolojik travmalar ve stres, aşırı alkol kullanımı ve elektro konvülsif tedavi yer alır.
Birini Unutmak İçin Ya Mümit
Sonrasında ise her gün 500 kez Ya Mümit zikretmek ve aşağıdaki duayı bir kez okumak yeterli olacaktır: La ilahe illallah kable külli şey'in, La ilahe illallah ba'de külli şey'in, La ilahe illallah yabka Rabbüna ve yefni küllü şey'in.
Hollywood yıldızlarının yanı sıra Türkiye'de de Merve Boluğur, Ceren Hindistan gibi ünlü isimlerin açıklamalarıyla gündeme gelen, 'hafıza sildirme tekniği' olarak bilinen TMU (Transkranyal Manyetik Uyarım) ya da EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) yöntemleri, gerçekte hafızayı silmiyor.
Utanç verici bir anın ardından, zihnini konudan uzaklaştıracak bir şeyler yap. Kitap okumayı, sevdiğin sporu yapmayı, TV izlemeyi ya da müzik dinlemeyi dene. Dikkatini bir etkinliğe vermek seni, yaşadığın utanç verici ana odaklanmaktan alıkoyacaktır. Utanç verici olaydan bir ders çıkar.
Beynin kendisini temizlemesinin en doğal yolu uykudur. Uykuyu öncelik haline getirin. Wylde, "Beynimiz temizlik işleminin çoğunu uyku sırasında yapıyor. Uyku sırasında beyin hücreleri arasındaki boşluklar genişler ve biriken atıklar temizlenebilir.
Saniyede 1 milyar kere 1 milyar işlem yapabilme kapasitesine sahip ortalama bir insan beyni, en gelişmiş bilgisayarın 100 katı işlem hacmine sahip.
Kalıcı bellek kaybı, hafızanı bir daha iyileşemeyecek şekilde kaybetmendir. Eğer sana söylenmesine rağmen anahtarının nerede olduğunu hatırlayamıyorsan, kalıcı bellek kaybı yaşıyorsun demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri