HLGYO ne zaman bölünecek? HLGYO bölünme tarihi 19 Eylül 2023 olacaktır. Tüm HLGYO hisse haberleri için aşağıdaki linke tıklayınız.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Halk GYO'nun bedelsiz sermaye artırım başvurusunu 15 Eylül 2023 tarihi itibarıyla onayladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklama yapan şirket, bölünme tarihini 19 Eylül 2023 olarak duyurdu.
VKGYO ne zaman bölünecek? VKGYO bedelsiz bölünme tarihi 26 Eylül 2023 olarak açıklandı.
Hissenin 71,76% oranında bölünmeye gitmesiyle birlikte 100 lotu bulunan yatırımcının 171,76 lotu olacak.
(HLGYO.IS), Ağustos 11, 2024 tarihli bir ex tarih ve Ağustos 15, 2024 ödeme tarihi ile ₺0 tutarında bir temettü duyurdu.
İlgili 41 soru bulundu
75.000.000TL nominal bedelsiz hisse, 2022 yılı temettüsünden karşılanmak suretiyle yatırımcıya bedelsiz hisse olarak dağıtılacak. Bedelsiz dağıtım oranı %4.777 olarak belirlenmiş. Hesabınızda bulunan 100 lot HLGYO hissesi 104 lot ve 777 küsürat hisse olarak çoğalacak.
Şirket, hisse senedi bölünmesi kararından sonra sahip olduğu hisse adedini artırmış olur. Bu yatırımcı için de aynı anlama gelir çünkü yatırımcının da hisse adedi artmıştır. Hisse adedinin borsadaki değeri bölünmeden sonra bölünme oranına bağlı olarak düşer. Fakat bu yatırımcı için bir olumsuzluk değildir.
Yatırımcı İlgisi: Hisse bölünmesi, yatırımcı gözünde genellikle pozitif bir algı yaratarak güveninin artmasını sağlar ve şirketin büyüme potansiyelini gösterir. Düşük fiyatlar, bireysel yatırımcıların ve küçük yatırımcı gruplarının da hisse senedi sahibi olmasını kolaylaştırır.
VKGYO Hisseleri 2024 yılı içerisinde en yüksek 2.64 TL, en düşük ise 1.0621 TL'den işlem görmüştür.
Bedelsiz sermaye artırımı işleminde şirketin varlıklarında bir değişiklik olmaz. Geçmiş yıl kârları ödenmiş sermayeye aktarılır ve bu nedenle şirketin hisse sayısı artar. Şirketin varlıklarında bir değişiklik olmadığı için de şirketin hisse fiyatı düşecektir.
Bedelsiz sermaye artırımı sonucunda yeni hisse senetleri dağıtılarak şirketin öz sermayesi artar. Bu, şirketin finansal sağlığını güçlendirebilir. Yapılan sermaye artırımı yeni yatırımlara dönüşerek satışları artırabilir. Bu da şirketin karlılığını yükselterek bilançoyu pozitif etkileyebilir.
Şirketin hisse senedine yatırım yapan kişiler, bedelsiz sermaye artırımından olumlu etkilenirler. Çünkü bedelsiz bölünme, hisse senetlerine olumlu yansır. Bedelsiz sermaye artırımı sonrasında aslında şirketin piyasa değeri aynı kalırken borsada hareketlilik meydana gelir.
Şubat 2013 tarihinde halk arz olan Şirketimiz, Borsa İstanbul'da "HLGYO" kodu ile işlem görmektedir. HalkGYO bir Halkbank bağlı ortaklığıdır.
Halk Bankası'nın bağlı ortaklığı olan Halk Gayrimenkul; gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkule dayalı haklara ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yapan bir şirkettir. (79,33) TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.
Hedef Girişim, 1,74 TL'den bölünürse 20 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla düzeltilmiş pay fiyatı olan 1,001 TL'den işlem görmeye başlayacak.
Hisse senetlerinin bölünmesi, fiyat düşürmesinin yanı sıra likiditeyi artırır. Daha fazla hisse senedinin piyasaya sürülmesi, işlem hacmini artırır ve alım satım işlemlerinin daha kolay gerçekleşmesini sağlar.
**NOT: Hisse bölününce şirketin, hisse lotu artar, sermayesi değişmez (ek finansman sağlamaz) ancak hissenin fiyatı bölündüğü oranda düşer.
Hesaplama yapılırken hisse senedinin son fiyatının %10'u alınır. Ardından bu oran kapanış tutarına eklenerek üst seviyedeki tutar bulunur. Bu hesaplama neticesinde yatırımcılar bir hisse senedinin en fazla ne kadar yukarı yönlü seyredeceğini görür.
Bölünen hisse alınır mı? Bölünen hissenin alınıp alınmaması kararı tamamen yatırımcı tercihine bağlıdır. Şayet şirketin büyüme planları, yatırım planları ve finansallarına güveniliyorsa alım yönlü tercih kullanılabilir. Ancak unutulmamalıdır ki borsa her zaman riskli bir yatırımdır ve kayıp riski her zaman masadadır.
Sermaye artırımı için SPK'ya başvuran şirketler, onay sürecinden sonra bölünme tarihlerini belirler. Bu aşamada, bölünmeden önce elinde hisse senedi bulunan herkes bedelsiz sermaye artırımına katılmaya hak kazanır.
Örneğin, bir şirketin mevcut hissedarları 1.000 hisseye sahipken, bedelsiz sermaye artımı sonrasında şirketin toplam hisse sayısı 2.000'e çıkar ve mevcut hissedarlar 2.000 hisse senedine sahip olurlarsa, hissedarların sahip oldukları hisse senetlerinin oransal değeri yarı yarıya düşecektir.
Temettü almak için hisseyi bir sene gibi bir süre tutmanız veya belli bir lot sayısından fazla almanız gerekmiyor. Temettü dağıtan bir şirketten kâr payı alabilmek için temettü tarihinden önceki günün kapanışında ilgili hisseye sahip olmanız yeterlidir.
Temettüden Sonra Hisse Düşer mi? Evet düşer. Temettü yani kâr payı şirketin varlıklarından, kasasından çıkan bir parayı temsil ettiği için, genellikle hisse başına ödenen temettü tutarı kadar hisse fiyatı da düşer. Bu olay her borsa ve her hisse senedi için geçerlidir.
Şirketlerin yıllık net dönem kârlarından vergiler ve diğer giderler düştükten sonra kalan kısmın, en az yüzde 20'sinin yatırımcılara pay edilmesi ile temettü dağıtımı gerçekleştirilir. Temettü dağıtımından pay alacak hisse senedi sahibi, sahip olduğu hisse senedi miktarına göre temettü alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri