Fransızca ya da Flemenkçe dillerinde hazırlayacağınız bir başvuru evrakları ile bu hedeflerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Hollanda Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? Hollanda aile birleşimi vizesi sonuçlanma süresi ise 3 ile 6 ay kadar sürer.
Hollanda Aile Birleşimi Konsolosluğun yoğunluğu ve resmi tatillerine göre ortalama 10-15 iş günü sürebilmektedir. Vize sonuçlanma süresi Hollanda Konsolosluğuna bağlı olmakla birlikte dilediği kadar pasaportu işlemde tutabilmektedir.
İngiltere Aile Birleşimi Vizesi başvurusunun açıklanma süresi hangi ülkeden başvuru yapıldığına bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte genellikle başvuru dosyasının tamamlanması ve teslim edilmesinin ardından 3 ile 12 hafta arasında sonuç alınmaktadır.
Hollanda Vizesi Kaç Günde Çıkar? Hollanda vizesinin çıkma süresi, Hollanda Konsolosluğuna bağlıdır. Vize randevu tarafından teslim edilen evrakların incelenmesi ve Schengen vize başvuru sonucunun bildirilme süresi, 7 ile 15 iş günü arasında değişir.
Seyahatinizden en geç 15 iş günü önce başvurmalısınız. Çoğu durumda, başvurunuzun başarılı olup olmadığı 15 takvim günü içinde size bildirilecektir. Vize başvurunuza karar verilmesi 45 günü bulabilir. Bazı Schengen üye ülkeleri vize başvuru sahipleri hakkında bilgi alışverişinde bulunmak istemektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Talep edilen vize türüne bağlı olarak vize başvurusu sonuç süreleri farklı olmaktadır.
Hollanda vizesi almak için başvuruda bulunan kişinin Hollanda vizesi talebinin kabul edilip edilmediği ortalama 15 ila 20 gün içinde belli olmaktadır. Eğer başvuru sahibinden farklı evraklar talep edilirse vize başvurusu değerlendirme süreci bir aya kadar uzayabilmektedir.
Hollanda vizesi için yapılan başvurularda sahte ya da yıpranmış seyahat belgelerinin ibraz edilmesi, seyahat amacının kanıtlanmaması, başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması gibi durumlarda Hollanda konsolosluğu vize başvurusunu reddetmektedir.
Hollanda Turistik Schengen Vize işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.
Aile birleşimi vizesinin en büyük reddedilme sebebi, evrakların eksik ve yanlış hazırlanmasıdır. Ayrıca gireceğiniz mülakatta yetkili birimler evliliğinizi inandırıcı bulmazsa, vizeniz yine olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir. Bu gibi durumlarda doğru bir yönlendirme ile başvuru yapmak çok önemlidir.
Aile birleşimi başvurularının sonuçlanma süreci genellikle ülkeden ülkeye değişmektedir. Ancak ortalama 45 gün içerisinde sonuçlandığını söyleyebiliriz.
Onaylanan Türkiye Aile Birleşimi Vizesi ile İngiliz Vatandaşı Eşe 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet hakkı verilir. Bu süre zarfında evliliğin devam etmesi ve koşullarının değişmemesi, İngiliz Vatandaşı eşin süresiz oturum hakkı almasına ve sonrasında vatandaşlık başvurusunda bulunabilmesine olanak sağlar.
Sınav Hollanda elçiliğinde bilgisayarda yapılmaktadır. Sınav 30 sorudan oluşmaktadır. Sınav suresi 30 dakikadır.
21 yaşın altındaki kişiler evli olsalar dahi yeterli yaşa gelmeyi beklemek zorundadırlar. Hollanda Aile Birleşimi başvurularında dil şartı aramamaktadır.
18 yaşından büyük T.C. vatandaşları 5 yıl süre ile Hollanda'da ikamet ettikten sonra Hollanda vatandaşlığı başvurusu yapabilirler. Bu 5 yıllık ikamet izni, süresiz oturum izni veya geçici oturum izni mahiyetinde olabilir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Schengen vize reddinin 2. maddesi, seyahat amacını kanıtlar nitelikte bir belgenin başvuru dosyasına eklenmemesinden kaynaklanmaktadır.
Hollanda Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar? Hollanda aile arkadaş ziyaret vizeleri başvuru yapıldıktan sonra ortalama 10-15 iş günüdür.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir.
Hollanda vizesinin kaç günde çıkacağına karar veren kurum Hollanda Konsolosluğudur ve bu süre ortalama olarak 15 ila 20 iş günü arasında değişebilmektedir. Ancak Konsolosluğun kapalı olduğu tatil günleri ve resmi tatiller bu süreye dahil edilmemektedir.
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri