Belçika, Litvanya, Letonya, Hollanda, İngiltere, İspanya, Finlandiya ve Lüksemburg 16 yaş kategorisinde olan ülkeler. Avrupa'da cinsel rüşt yaşının 17 olduğu ülke sayısı üç; Güney Kıbrıs, İrlanda ve Malta.
Hollanda'da evlenmek için diğer koşullar
Her iki partner de 18 yaş veya üzeri olmalıdır.
Toplamda 3 yılı evli olup 1 yılı Hollanda vatandaşıyla evli olan biri Hollanda Belediyesi'nde aynı adrese ikame eden Hollanda vatandaşlığını hak ettiğinden dolayı gerekli şartları geçerse oturum hakkına sahip olur. Dolayısıyla 3 yılı beklemesi lazım.
Bir diğer şart Hollanda Aile Birleşimi başvurusunda bulunmak isteyen çiftin 21 yaşlarını doldurmuş olması gerekmektedir. 21 yaşın altındaki kişiler evli olsalar dahi yeterli yaşa gelmeyi beklemek zorundadırlar. Hollanda Aile Birleşimi başvurularında dil şartı aramamaktadır.
Oturma iznine sahip olan kişiler, 3 yıl boyunca Hollanda vatandaşı olan biri ile evli kalarak kolay bir biçimde vatandaşlık elde edebilirler. Biri ile evlenmek istemeyen ya da halihazırda biri ile evli olarak ülkeye gitmiş olan kişilerin vatandaşlık alabilmeleri içinse ülkede en az 5 yıl boyunca kalmaları gereklidir.
İlgili 21 soru bulundu
Aşağıdaki kriterlere uygun olan 18 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda vatandaşlık başvurusunda bulunabilirler. En az 5 yıl süre ile Hollanda'da sürekli ikamet edenler.
Hollanda aile birleşim vizesi, Hollanda'da yaşayan biri ile yapılan evlilikle birlikte hayatına orada devam etmek isteyen kişilerin başvuru yapması gereken bir vize türüdür. Hollanda aile birleşim vizesi, aynı zamanda 90 günden fazla bir konaklama olması nedeni ile Ulusal D tipi vize kategorisine de girer.
Tek bir kişi için vatandaşlığa kabul ile Hollanda vatandaşlığı başvurusu 901 Euro'dur (2020). Vatandaşlığa geçiş talebinin bir ortakla birlikte maliyeti 1,150 Euro'dur (2020).
Yatırım yoluyla Hollanda vatandaşlığı alınamamaktadır fakat 5 yıllık kesintisiz oturma izninden sonra Hollanda vatandaşlığı için başvuru yapılabilir. Hollanda ekonomisi ile alakalı bir şirkete veya fona en az 1.250.000 euro tutarında Hollanda vatandaşlığı için yatırım yapılması mümkündür.
Hollanda'da ev alarak oturma izni alınamamaktadır. Gayrimenkul yatırımı Hollanda'da yatırım yaparak oturma izni kapsamına dahil edilmemektedir. Hollanda'da iş bulmak, eğitim görmek, ya da evlilik yapmak gibi sebepler ile Hollanda oturma izni alındıktan sonra ev alarak Hollanda'ya yerleşmek mümkündür.
Genelde Hollanda'da doğan bebekler, anne ve babanın yerine getirdiği kriterler doğrultusunda vatandaşlık hakkını doğrudan alabilmektedir.
Hollanda'da çocuklar için 18 yaşına kadar, bunların eğitilmesi için devletten bir maddi katkı payı alırsınız. İki tür katkı payı vardır: kinderbijslag ve kindgebonden budget. Çocuk parasını kendiniz Sociale Verzekeringsbank'da (SVB) müracaat etmelisiniz. Bir oturum iznine sahip olur olmaz, bunu yapmalısınız.
Türkler Hollanda'da hemen hemen her önemli şehirde yoğun bir şekilde yaşamakla birlikte, sanayi merkezlerinde sayıları daha yoğundur. Rotterdam, Lahey, Amsterdam, Deventer, Almelo ve Haarlem Türk azınlığın yaşadığı Hollanda şehirlerinin başlıcalarıdır.
Hükümet, alkol ve tütün reklamlarını tamamen yasakladı. Sigara satın almak almak için 18, alkollü içki satın almak için 20 yaş sınırlaması getirildi.
Ortalama ilk evlenme yaşı 2022 yılında erkeklerde 28,2 iken kadınlarda 25,6 oldu. Erkek ile kadın arasındaki ortalama ilk evlenme yaş farkı ise 2,6 yaş olarak gerçekleşti. Kaba evlenme hızının 2022 yılında en yüksek olduğu il, binde 8,15 ile Şanlıurfa oldu. Bu ili binde 8,14 ile Kilis, binde 7,88 ile Aksaray izledi.
İngiltere ve Galler'de yasal evlilik yaşı 18'e yükseltildi. Bu kanundan önce 16 ya da 17 yaşındaki çocuklar, ebeveynlerinin rızası ile evlenebiliyordu. Daha küçük çocukların da resmî makamlara bildirilmeden evlendirilmesine ve evlilik töreni düzenlenmesine karşı bir yasa yoktu.
Hollanda'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Avrupa Birliği (AB) üyesi devletlerden biri olan Hollanda, Umuma Mahsus pasaport sahibi T.C. vatandaşlarından vize isteyen bir ülkedir. Diplomatik (siyah), hizmet (gri), hususi (yeşil) pasaport sahibi T.C. vatandaşları ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Hollanda seyahatlerinde vizeden muaftır.
Hollanda'ya seyahatte bulunacak Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları (pasaportlarında geçerli Schengen vizesi yoksa)bu ülkeye giriş yapabilmek için Hollanda vizesi başvurusunda bulunmak zorundadırlar.
Hollanda'ya yerleşmek isteyen kişiler, Hollanda oturum izni almalıdır. Hollanda oturum izni alacak olan kişiler, öncelikle Hollanda uzun süreli vize almalıdır. Hollanda uzun süreli vize alan kişiler, Hollanda'ya girdikten sonra oturum izni almalıdır.
Hollanda oturma izni ücreti Konsolosluk harcı 80 € olarak tahsil edilmektedir. Hollanda çalışma izni Hollanda Konsolosluğu veya Hollanda büyükelçilikleri tarafından şahsen kabul edilmektedir.
Oturma izni veren ülkeler arasından en kolay vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri araştırıldığında belli başlı üç seçenekle karşılaşılır. Vatandaşlığı kolay alınan ülkeler arasında İspanya, Yunanistan ve Portekiz vardır.
Hollanda'da çalışma izni uzun süreli vize işlemleri gerektirmektedir. Avrupa Birliği üyesi ülkeler için vatandaşlığı bulunanlar çalışma vizesi kapsamında değildir. Üçüncü ülke vatandaşlarının Hollanda' da serbest biçimde çalışabilmeleri için çalışma ve oturma iznine sahip olmaları gerekmektedir.
Yasanın uzun süredir tartışmalı olduğunu belirten avukat İsmet Özkara, yasal düzenlemeyle büyük bir haksızlığın önüne geçileceğini söyledi. ALMANYA'da Türklere yönelik çifte vatandaşlık tartışması yıllardır devam ederken, Hollanda'da belli şartlar altında çifte vatandaşlık hakkı tanınıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri