eleman.net verilerine göre, Hostes 2023 yılında ortalama 34.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Hostes , Temmuz 2023 yılında ortalama 34.700 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 27.940 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Kabin Memuru Maaşları 2023
Genel olarak firmalara göre değişiklik gösteren ortalama hostes maaşları 22.250 TL – 35.000 TL civarındadır.
Kabin memurları için daha önce yıpranma payı da göz önünde bulundurularak 55 yaş sınırı vardı. Emeklilik yaşı hesaplanırken yıpranma payı da hesaba katılarak hostesler 48 yaşına geldiklerinde emeklilik hakkı kazanıyordu. Günümüzde ise Türkiye'de kabin memurlarının emeklilik yaş sınırı 45 olarak belirlendi.
İlgili 37 soru bulundu
Host; otobüs, uçak, tren, restoran, otel gibi açık ya da kapalı mekanlarda müşterilerin karşılanması, isteklerinin giderilmesi sürecinde aktif rol alan kişiye denir. Host olarak çalışan kişinin en önemli görevi, gelen misafirleri profesyonel şekilde karşılamak ve onlara gerekli yönlendirmeleri anlatmaktır.
Cevap: Havayolu şirketlerinin Genel Müdürlüklerinde, Yurt içi ve Yurt dışı yolcu taşıyan özel havayolu şirketlerinde, Yabancı Havayolu şirketlerinde, Hava Kargo Şirketlerinde, İkram & Servis Şirketlerinde, Yer Hizmetlerinde iş bulunabilir.
Hostes olmak için en az lise mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Bir çok havayolu firması, istihdam edecekleri hosteslere mesleki eğitim fırsatı sunmaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin iki yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri önlisans programından mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.
Hostes maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 180 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Hostes maaşları 16610 TL'dir. En düşük Hostes maaşı 13290 TL iken, en yüksek Hostes maaşı 51500 TL'dir.
Fakat Borçlar Kanunu'nda yıllık ücretli izin süresinin kıdem arttıkça artması gibi bir durum söz konusu değil. Borçlar Kanunu'na tabi olarak çalışanların yıllık izin süreleri 2 hafta ile sınırlı. Dolayısıyla hosteslerin kıdemi artsa da yıllık izin süreleri artmıyor.
Yapılması planlanan değişiklikle, bir önceki revizyonda yer alan ay tanımı bir takvim ayından, birbirini takip eden 28 güne dönüştürülerek; pilot ve kabin memurlarının aylık uçuş saati 110 saatten 100 saate, Yıllık uçuş saati de 1000 saatten 900 saate düşürülecek.
Hosteslerin çalışma şartları
Ayda 8-100 saat arasında uçar. Senelik olarak ise 1000 saat ile 900 saat aralığında uçar.
Bildiğiniz üzere toplumumuzda erkek kabin görevlilerine ve kabin amirlerine host, kadın kabin görevlilerine ve kabin amirlerine hostes denmektedir.
Kariyerini hostes olarak başlamak isteyen adaylar, hostes olmak için Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümünü okumak zorundadır. Tercih dönemlerinin en çok aranılan bölümü Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü okuduktan sonra hostes olarak pek çok şirkette işe başlama fırsatı elde etmektedir.
Özellikle de hostes maaşları deneyimlerden ve kaç yıllık hostes olunduğuna göre değişiklik gösterir. Ortalama 2024 hostes maaşları 23 bin TL civarındadır. En düşük alan 17 bin TL, en yüksek alan 29 bin TL almaktadır.
Kabin görevlisi olmak için üniversite mezunu olmak şart değil. En az lise mezunu olmak yeterli. İyi derecede bir ya da iki yabancı dil bilmek tercih edilmek için önemli bir kriter.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü öğrencileri, 2 senelik eğitim hayatları boyunca iletişimden uçak teçhizatı bilgisini içeren derslere kadar oldukça geniş kapsamlı bilgiler alır.
Bolat, “planlamakta olduğumuz kabin, kokpit ve diğer uzmanlık alanlarında birçok pozisyon için de (ilan ettikten sonra) kariyer sitemizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.” açıklamasının üzerine önümüzdeki yıl yapılacak kabin memuru alımlarında yaş sınırının 39'a çıkarılacağını duyurdu.
Türk Hava Yolları kabin memuru eğitimleri, İstanbul-Florya'da bulunan Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi bünyesinde gerçekleştirilmektedir. Kabin memurluğu eğitimi ne kadar sürüyor? Evrak ve sağlık raporu süreçleri olumlu sonuçlanan adaylar yaklaşık 2 aylık bir eğitime katılmaktadır.
Hostesliğe başvurmak isteyen kişiler başvuru için gereken temel şartları bilmek istemektedir. Hostes olabilmek için bazı şartları sağlamak gerekmektedir. Bunlardan biri yabancı dil bilmektedir. Hostes olmak isteyenlerin yabancı dil bilmesi önemli gereklilik ve avantajdır.
Hosteslik kolay bir meslek gibi görünse de aslında aşamaları olan oldukça zor bir meslektir. Belki de aramızda bu aşamalardan geçen başarılı veya geçmek isteyip de başarısız olan birçok genç vardır.
En az 45 kg olabilir. Erkek Adaylar icin boy limitleri 170 - 190 cm arasidir. Bayan Adaylar icin boy limitleri 160 - 180 cm arasidir. bu ölçüde.)
Hostes olmak için en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Lise mezunu olan herkes hostes alımlarına başvurabilir. Bazı iş ilanlarında üniversite mezunu olması istenilmektedir. Özel şartlara göre eğitim durumu şartının değişebileceğini unutmayın.
c) Kardiyorespiratuvar fonksiyonların normal olması, ç) Merkezi sinir sisteminin normal olması, d) Gözlüklü ya da gözlüksüz en az 6/9 görme keskinliğine sahip olması, Page 3 Kabin Ekibi Üyeleri Sağlık Kontrollerine İlişkin Esas Ve Usuller Talimatı (SHT OPS-SAĞLIK) 3 e) Yeterli işitmeye sahip olması, f) Kulak, burun ve ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri