B2 - Upper Intermediate (Orta Üstü) C1 – Advanced (İleri) C2 – Proficient (Yetkin)
C2 İngilizce Seviyesi – Anadil Seviyesi (Proficient)
C2 seviyesi İngilizce, herhangi bir sorun yaşamadan cümleleri okuyup anlayabildiğiniz en üst seviyedir. Neredeyse kusursuz bir şekilde insanlarla anadiliniz gibi iletişime geçebilirsiniz ve rahatlıkla konuşabilirsiniz.
C1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) beşinci seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "ileri seviye" olarak adlandırılabilir ve EF SET tarafından da kullanılan resmi seviye tanımlaması da budur.
CEFR İngilizce Seviyeleri Nedir? Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenen İngilizce seviyeleri, A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olarak 6 seviyedir. CEFR seviyeleri, bir bireyin İngilizce dil yeterliliğini derecelendirmek için küresel standart olarak yaygın olarak kabul edilmektedir.
B2 (Orta Üstü): Daha karmaşık konuları tartışabilme, anlama ve ifade edebilme yeteneği. C1 (İleri): Geniş ve karmaşık metinleri anlayabilme, akıcı ve yapılandırılmış bir şekilde konuşabilme. C2 (Uzman): Her seviyede, hatta ana dil seviyesinde akıcılıkla konuşabilme.
İlgili 41 soru bulundu
Bunun yanı sıra akademik gibi yüksek İngilizce gerektiren konularda da sıkıntı çekmeyecektir. C1 seviyesine gelen bir kişi akıcı bir dil yeteneğine kavuşmuş olacaktır. Bu seviye diğer seviyelere göre daha zordur. Uzun ve karmaşık yapıdaki cümleler de bu seviyede öğrenilir.
C1 İngilizce seviyesi, diğer adıyla Upper Intermediate İngilizce seviyesi; İngilizceyi sorunsuz bir şekilde konuşabildiğin, İngilizce metinler hazırlayabildiğin, dinlediklerini kolayca anlayabildiğin bir seviyeye sahip olduğunu göstermektedir.
İngilizce seviyeleri A1 Beginner (Başlangıç), A2 Pre Intermediate (Orta-altı), B1 Intermediate (Orta), B2 Upper-intermediate (Orta-üstü), C1 Advanced (İleri), C2 Proficient (Anadil seviyesi) olarak tanımlanmıştır.
Halihazırda İngilizce B2 seviyesindeyseniz, C1 seviyesine ulaşmak için 100 ile 300 saat arasında bir zamana ihtiyacınız olacaktır. Guided Learning Hours sınıfta veya ödev yaparken harcanan zaman anlamına gelir.
C2 İngilizce seviyesi temelde ana dil seviyesidir. Herhangi bir konuda metin okunup yazılabilir, arasında küçük fark olan ifade, duygu ve fikirler sunulabilir ve akademik ya da kişisel ortamlarda etkin katılım sağlanabilir.
Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen belgeye göre C1 seviyesindeki bir insanın neredeyse 6000 kelime, C2 seviyesindeki bir insanın ise neredeyse 8000 kelime bilmesi bekleniyor.
C1 Seviyesi
Bu düzeydeki bir kimse, çeşitli konulardaki zengin içerikli ve uzun metinleri anlayabilir ve mantıksal bağlantıları kavrayabilir. Kelimeleri sık sık belirgin bir şekilde aramak zorunda kalmaksızın, kendisini akıcı bir şekilde ifade edebilir.
C2 Proficiency – Yeterlilik – Uzmanlık seviyesi
Sıfırdan bu aşamaya yoğun bir eğitimle 80-82 hafta gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. A1 seviyesinden bu seviyeyi tamamlamak 70-72 hafta arası sürer. A2 seviyesinden bu seviyeyi tamamlamak 60-62 hafta arası sürecektir.
C2 İngilizce Seviyesi – (Advanced Level)
C2 İngilizce seviyesi, CERF tarafından küresel olarak en son İngilizce seviyesi olarak kabul edilmiş seviyedir. Bu seviyede olan öğrenciler İngilizce'yi ana dilleri gibi konuşabilir. Ne kadar zor olursa olsun hiçbir konuyu anlamakta veya anlatmakta bir sorun yaşamazlar.
"Yabancılar İçin Türkçe C2 Seviyesi", bireylerin; geniş çapta, iddialı, uzun metinleri anlayabilmeleri ve ima edilen anlamları kavrayabilmeleri, sık sık sözcük arama zorunluluğu duymadan kendini anında ve akıcı bir dille ifade edebilmeleri amacıyla oluşturulmuş bir eğitim programıdır.
C1 Advanced, eski adıyla Cambridge English: Advanced (CAE), Cambridge English Yeterliklerinden birisidir. Derinliği olan ve üst seviyede bir yeterlik olup, işverenlerin ve üniversitelerin aradığı İngilizce seviyesine sahip olduğunuzu gösterir.
C2 Yetki belgesi uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alabilmek için şahıslarda ve şirketlerde aynı şartların sağlanması istenmektedir. Bunun yanı sıra belgeye kaydedilecek araçların ticari olması gerekmektedir.
İngilizce seviyeleri beginner (başlangıç) [A1 ve A2], intermediate (orta) [B1 ve B2], advanced (ileri) [C1 ve C2] olarak sınıflandırılır.
Upper-Intermediate (C1)
Orta düzeyin son aşaması olan C1'de, günlük hayatta ihtiyaç duyacağınız İngilizceyi tam olarak öğrenmiş olursunuz. Aklınızdan geçen her şeyi İngilizce söyleyebilir, farklı aksanları anlayabilir, İngilizce bir metni okuyup kolaylıkla çeviri yapabilirsiniz.
C1 Yetki Belgesi Nedir? C1 Yetki Belgesi kendi esas iştigal alanı ile ilgili uluslararası (yurt dışı) ve yurt içi eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen belge türüdür. Bu iş için kullanılacak araçların ticari ve hususi olması önemli değildir.
Biraz olanaksız gibi gelse de altı ayda hatta daha da kısa bir sürede yeni bir dil öğrenebilmeniz mümkün.
C1 – İleri (10000 kelime) – Ortalama bir Avrupa vatandaşına akıcı iletişim imkanı sağlar. Hem sözlü hem de yazılı olarak özgürce iletişim kurabilmek, aynı zamanda herhangi bir edebi eseri okuyabilmek için neredeyse bundan daha fazla kelime bilmenize gerek yoktur.
IELTS 7 Almak Hangi Seviye? IELTS Sınavından 7.0 almak CEFR yani İngilizce seviye karşılığı olarak C1 seviyesine denk gelmektedir. Aynı zamanda IELTS sınavından 7.0 almak, TOEFL IBT'de karşılığı 96, Pearson PTE'de karşılığı 76-84, YDS sınavında ise 80 puan karşılığına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri