Kabin görevlisi olmak için üniversite mezunu olmak şart değil. En az lise mezunu olmak yeterli. İyi derecede bir ya da iki yabancı dil bilmek tercih edilmek için önemli bir kriter.
Özellikle de kabin memuru olmak istiyorsanız. Meslek hakkında eğitim alırken Türkçeyi kullanabilirsiniz ancak, sertifikaya hak kazanabilmeniz için B1 seviyesinde İngilizce bilginizin olduğunu kanıtlamak ve sertifikanızı alabilmek için yabancı dil sınavından geçmek zorundasınız.
Uçuş gerçekleştirilen noktalar ve bağlantılı uçuşlarımız göz önünde bulundurulduğunda adayların iyi derecede İngilizce bilmeleri olmazsa olmazdır. İkinci yabancı dil bilmek de tercih sebebidir.
Kabin memuru olmak istiyorsan İngilizce bilmen şart. İngilizce kabin memurluğu için oldukça önemli. Çünkü daha işe alım aşamasında dahi havayolu şirketleri, dil yeterliliğini ölçüyor. Temel seviyede bir İngilizce bilgin varsa ya da sıfırdan İngilizce öğrenmek istiyorsan endişelenme, Open English yanında!
Yurt içi veya yurt dışında asgari 10 yıllık eğitim veren lise veya benzeri okul mezunu olmak. İngilizce bilmek.
İlgili 43 soru bulundu
Fakat Borçlar Kanunu'nda yıllık ücretli izin süresinin kıdem arttıkça artması gibi bir durum söz konusu değil. Borçlar Kanunu'na tabi olarak çalışanların yıllık izin süreleri 2 hafta ile sınırlı. Dolayısıyla hosteslerin kıdemi artsa da yıllık izin süreleri artmıyor.
Hostes maaşı 2023 verilerine göre ortalama 34.700 TL civarındadır.
Bu sınavda önemli olan zamanı iyi yönetebilmek ve temel yetenekleri sergileyebilmektir. Zaman yönetimi iyi olan adaylar bu sınavı hiç zorlanmadan geçebilmektedir.
Hostes olmak için yaş sınırı var mı? Diye merak edenler için 39 olduğunu söyleyebiliriz. Bu yaş yeni belirlenmiştir.
Pek çok kişi bu işe, gezip tozacağım, farklı kültürler tanıyacağım ve aynı zamanda para kazanacağım beklentisiyle giriyor. Bu özellikler mesleği cazip hale getiriyor, ama hosteslik asıl özveri ve fedakarlık isteyen, zevkli olduğu kadar yorucu bir iş.
Yapılması planlanan değişiklikle, bir önceki revizyonda yer alan ay tanımı bir takvim ayından, birbirini takip eden 28 güne dönüştürülerek; pilot ve kabin memurlarının aylık uçuş saati 110 saatten 100 saate, Yıllık uçuş saati de 1000 saatten 900 saate düşürülecek.
Yukarıda da dediğim gibi kabin memuru hangi bölüm okumalı sorusunun belirli bir cevabı yok. Örneğin matematik öğretmeni olmak için matematik öğretmenliği bölümünü okumalısınız. Ancak kabin memuru olmanın şartları arasında belirli bir bölüm yoktur.
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
Hostes olmak için gerekli İngilizce seviyesi
Seviye olarak söylersek B1 seviyenizde İngilizce gerekli, sınavları geçmek için. En azından B1 ve B2 seviyesinde speaking bazlı akıcı konuşmak gerekiyor.
CEFR ilkelerine doğrultusunda, B1 İngilizce seviyesinde olan bir konuşmacı: İş, okul ve özel hayatta sürekli karşılaşılan, genel konularda yazılan ve söylenen fikirleri ana hatlarıyla rahatça anlayabilir. İngilizce konuşulan bir bölgeye seyahat ettiğinde, günlük sorunlar ve konular konusunda rahatça iletişim kurabilir.
Genellikle tuvalet kabinleri uçuştan hemen önce hızlı bir şekilde temizlenir, uçuş sırasında ise her yarım saatte bir kontrol edilirler. Ancak yine de tuvalet temizliğinden daha acil şeyler varsa buralara bakmazlar" dedi.
Günümüzde ise Türkiye'de kabin memurlarının emeklilik yaş sınırı 45 olarak belirlendi. Ancak bazı durumlarda hostesler 50 yaşına kadar çalışma imkânı bulabiliyor.
Türk Hava Yolları'nın açıkladığı işe alım şartlarında dövme maddesi şöyle geçiyor. Türk Hava Yolları kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing, diş takısı veya yara/yanık benzeri kalıcı izlerin bulunmaması gerekmektedir.
Eğitim boyunca ücret desteği alıyor muyuz ? Eğitim süresince kişilere ücret desteği yapılmaktadır.
Kabin memurluğu İngilizce eğitimi için İngilizce seviyenizin en az B1 seviyesinde olmanız yeterlidir. Kursun sonunda sizlere verilecek Sertifikamız ile birlikte aşağıdaki niteliklere sahip olacaksınız.
Hostes olmak için lise mezunu olmak da yeterli olabiliyor. Ancak tercih sebebi, lisans mezunu olmaktır. Yurt dışı uçuşu yapacak hostesler için, en az bir yabancı dil bilmesi mecburidir.
Özellikle de hostes maaşları deneyimlerden ve kaç yıllık hostes olunduğuna göre değişiklik gösterir. Ortalama 2024 hostes maaşları 23 bin TL civarındadır. En düşük alan 17 bin TL, en yüksek alan 29 bin TL almaktadır.
Hostes maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 180 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Hostes maaşları 16610 TL'dir. En düşük Hostes maaşı 13290 TL iken, en yüksek Hostes maaşı 51500 TL'dir.
Hostes olmak için üniversitelerde 2 yıllık ön lisans programı şeklinde sunulan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü okunmalıdır. Bu bölümü okumayan kişilerin ise en az lise mezunu olup yabancı dil bilmesi gerekir. Hostes olmak için gerekli eğitim, kişinin başvurduğu hava yolu şirketi tarafından verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri