Hostes olmak için üniversitelerde 2 yıllık ön lisans programı şeklinde sunulan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü okunmalıdır. Bu bölümü okumayan kişilerin ise en az lise mezunu olup yabancı dil bilmesi gerekir. Hostes olmak için gerekli eğitim, kişinin başvurduğu hava yolu şirketi tarafından verilir.
Cevap: Programın puan türü TYT'tir. Konu ile ilgili bilgiye ÖSYM kılavuzlarından ulaşılabilir.
Kabin görevlisi olmak için üniversite mezunu olmak şart değil. En az lise mezunu olmak yeterli. İyi derecede bir ya da iki yabancı dil bilmek tercih edilmek için önemli bir kriter.
Kabin memuru adaylarının öncelikle hizmet sektörü tecrübesine veya yukarıda bahsedildiği gibi havacılık sektörüne uygun kişilik özelliklerine sahip olmaları beklenmektedir. Uçuş gerçekleştirilen noktalar ve bağlantılı uçuşlarımız göz önünde bulundurulduğunda adayların iyi derecede İngilizce bilmeleri olmazsa olmazdır.
İlgili 32 soru bulundu
Özellikle de kabin memuru olmak istiyorsanız. Meslek hakkında eğitim alırken Türkçeyi kullanabilirsiniz ancak, sertifikaya hak kazanabilmeniz için B1 seviyesinde İngilizce bilginizin olduğunu kanıtlamak ve sertifikanızı alabilmek için yabancı dil sınavından geçmek zorundasınız.
13) Uçuş görev süresi hiçbir şekilde haftalık 56 saati, bir ay içinde 210 saati, üç ay içinde 500 saati, bir takvim yılı içinde ise 1800 saati geçemez (Tablo–1).
Hostes olmak için yaş sınırı var mı? Diye merak edenler için 39 olduğunu söyleyebiliriz. Bu yaş yeni belirlenmiştir.
Hostes maaşları pek çok özel sektör firmasında olduğu gibi şirketten şirkete göre değişiklik gösteriyor. Gibi durumlar maaşı etkiliyor. Yukarıda sizlere firmalara göre hostes maaşlarını sıraladım. Ortalama olarak kazançların 22.250 TL – 35.000 TL civarında olduğundan bahsedebiliriz.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü hangi üniversitelerde var?” sorusu gelmektedir.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü 2023 taban puanları en düşük 179,27957, en yüksek 332,37109'dur. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1737336, en yüksek 302910'dir.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümünün başarı sıralamaları ile taban puanlarına bakabilirsiniz. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü toplam 53 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
eleman.net verilerine göre, Hostes 2023 yılında ortalama 34.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Hostes , Ocak 2023 yılında ortalama 27.940 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 17.336 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
En az 18 yaşında olmak.
Hosteslik mesleği oldukça keyiftiği gibi zor ve riskli bir meslek grubudur. Bu meslek grubunda çalışan bireyler, kulak rahatsızlığı, radyasyon nedeniyle kanser, düzensiz beslenme, yorgunluk, uyku rahatsızlıkları, bel-boyun ve sırt ağrıları gibi meslek hastalıklarına daha kolay yakalanırlar.
İşletmenin İşletme El Kitabı içerisinde belirtilen usullere uygun olarak görevlerini yerine getirilebilecek yeterlilikte olması (boy, kilo, yaş, fiziksel durum, adli sicil kaydı, yüzme bilme vb.) Yurt içi veya yurt dışında asgari 10 yıllık eğitim veren lise veya benzeri okul mezunu olması.
Türkiye'de uçak hostesi maaşı, havayolu şirketi ve hostesin deneyimine göre değişebilir. Genellikle yeni başlayan bir uçak hostesi aylık ortalama 15.000 TL ile 51.000 TL arasında bir maaş alabilir.
Misafirperverlik ve müşteri hizmetleri alanını seviyorsanız ve kabin ekibi üyesi olmak ve yolcuların uçuş sırasında gerekli bilgileri edinmelerine yardımcı olmak istiyorsanız.
Fakat Borçlar Kanunu'nda yıllık ücretli izin süresinin kıdem arttıkça artması gibi bir durum söz konusu değil. Borçlar Kanunu'na tabi olarak çalışanların yıllık izin süreleri 2 hafta ile sınırlı. Dolayısıyla hosteslerin kıdemi artsa da yıllık izin süreleri artmıyor.
2023 THY KADIN KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN? Türk Hava Yolları kabin memuru ilanına ilişkin başvuruların 10 Ağustos 2023 Perşembe gününe kadar yapılabileceği açıkladı. Başvuru işlemleri saat 16.00'a kadar alınırken değerlendirme süreçlerine ise Eylül ayı itibarıyla başlanacak.
Kampanyada şu bilgilere yer verildi: Bugün dünyamızda birçok global havayolunda tecrübesiz kabin memuru olmak için üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Günümüzde havacılık geliştikçe, ülkemizde kabin personeli adaylarının ön lisans, lisans ve yabancı dil eğitimi almaları şart haline gelmiştir.
Adaylar, Türk Hava Yolları resmî sitesi kariyer.thy.com üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Uygun koşulları taşımayanların ve internet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru yapanların başvurusu kabul edilmeyecek.
Uçağa bağlı olarak değişse de kabin ekibinin dinlenme odaları, genellikle kokpitin arkasında, first class üzerinde bulunuyor; Boeing 777'de olduğu gibi. Gizli merdivenler, kabin ekibinin uyuyacağı yatak odalarına çıkıyor.
Aksesuar, küpe boyu 2cm geçmemelidir. Üçüncü küpe ve piercing kullanılması yasaktır. Çünkü acil bir durumda küpe veya piercing tehlike yaratabilir. Eller, bakımlı ve manikürlü olmalı, üniforma ciddiyeti ile bağdaşmayan renkte ojeler kesinlikle kullanılamaz.
Kabin Memurluğu (Hosteslik) Sınav ve Mülakat Süreci
Havayolu şirketine göre sınav süreci değişebilir ancak THY'de dahil olmak üzere çoğu havayolu şirketinde adaylar genel yetenek sınavı ve İngilizce dil sınavı olarak 2 sınava tabi tutulur. Bu 2 sınavda da başarı gösteren adaylar mülakata girmeye hak kazanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri