Yokuşta kalkışlarda daha fazla kontrol Yokuş Kalkış Destek Sistemi, yokuşta kalkış sırasında aracınızın geriye kaymasını geçici olarak önlüyor. Sistem, 2-3 saniye süreyle fazladan fren gücü uygular ve ayağınızı fren pedalından gaz pedalına geçirirken size daha fazla zaman ve kontrol sağlıyor.
Bu özellik manuel araçlarda olduğu gibi, otomatik vites ve yarı otomatik vites araçlarda da bulunmaktadır.
Hill Holder Türkçedeki karşılığı ile yokuş kalkış desteği otomatik veya manuel fark etmeksizin tüm araç tiplerinde yer alabilen bir yapıdır.
Yokuşta park ettiğiniz veya seyir halinde durdurduğunuz aracınızda hill holder'ın devreye girmesi için tek yapmanız gereken ayağınızı fren pedalından kaldırmak. Sistem anında devreye girerken, kalkış desteği freni 3 saniyeliğine sabit tutarak gaza bastığınız süre dahilinde aracın geriye kaymasını önler.
Ford Kuga'nın 1.5L ve 2.0L EcoBlue dizel motorları, en ileri teknolojiyle güç, tork ve yakıt ekonomisini iyileştirirken emisyonları da azaltıyor. Ford Kuga'nın 1.5L için 120 PS ve 2.0L için 190 PS değerli dizel motorları 2,1 tona kadar yük çekebilmeyi mümkün kılan etkileyici güç üretebiliyor.
İlgili 45 soru bulundu
Yeni Ford Kuga'yı, SUV segmentinde öncü modelimiz olarak konumluyoruz. Yeni Kuga'da sunacağımız, SUV segmentinde çok önemli bir yere sahip olan 1,5 litre dizel motor ve otomatik şanzıman seçeneğiyle daha geniş bir müşteri kitlesine hitap ediyoruz.
Güvenlik bakımından oldukça önemli olan bu özellik, ne yazık ki her araca ya da araba modeline eklenemez. Aracınız bu teknolojiyi dâhil etmeye uygun bir tasarıma sahip ise tabii ki sistemi kurabilirsiniz.
Araçlarda yokuş kalkış desteğinin çalışmamasının başlıca sebebi sensörlerde yaşanan arızadır. Fakat başka bir sebepten de kaynaklanma ihtimaline karşı aracı taratmak yapılması gereken şeydir. Yokuş kalkış desteğinin çalışmamasının bir başka sebebi ise çekiş kontrol sisteminin bir arıza tespit etmesi olabilmektedir.
Yokuş Kalkış Desteği, oluşan fren basıncını yaklaşık olarak üç saniyeliğine sabit olarak tutar. Bu süre içinde, yani ayağınızı frenden çekip sonrasında gaza basana veya debriyajı bırakana kadar geçen sürede, otomobilin kaymasını önler.
Arabanın yokuş yukarı bir konumdayken sürücünün fren pedalına basması ve debriyaja da tam olarak yüklenmesiyle birlikte yokuş kalkış desteğinin aktif edildiğini söylemek de mümkündür.
hillholder otomatik sistem şanzımanlı araçlarda yokuşlarda geriye kaymayı önlemeye yönelik bir sistem.. eğer aracın opsiyonel donanımında varsa sonradan takılabilir.. fakat maaliyeti yüksek olacaktır.. eğer opsiyonel donanımda yoksa sonradan takılması mümkün değildir..
Hill Holder sistemi, iki sensör kullanarak araçtaki fren sistemi ile birlikte çalışır. İlk sensör, aracın yokuştaki eğimini ölçer. İkinci sensör ise debriyaj düzenini kontrol eder. Yokuş yukarı konumdayken sürücü fren pedalına bastığında ve debriyaja tamamen yüklendiğinde sistem devreye girer.
Otomatik vitesli araçlarda ilk olarak fren ve gaz dengesinin iyi yapılması gerekir. Yokuşta aracı kaldırırken frenden ayak çekildikçe aynı anda yavaş yavaş gaza basılması önemlidir. Gaza basılırken öncelikle az güç uygulanması, araç yeterince hızlanmıyorsa giderek daha güçlü bir şekilde pedala basılması gerekir.
Hill Holder ya da Hill Assist olarak da adlandırılan Yokuş Kalkış Desteği, günümüzde çoğu araçta bulunuyor. Dediğimiz gibi yokuşta bekleyen veya duran bir aracın kaldırılması deneyimsiz sürücüler için zor ve stresli bir durum olabilirken, tecrübeli sürücüler de zaman zaman bu durumla karşılaşabilir.
Bu tip araçların vites geçişleri oldukça hassastır. Sarsılmadan ve seri bir şekilde vites değişebilen araçların diğer bir avantajı ise yokuşlarda geri kaçma sorununun olmamasıdır. Tam otomatik araçların yarı otomatik araçlardan farklarından biri de yakıt tüketimidir.
Yokuşta kalkış yapabilmenizin en rahat yolu yarım debriyaj yaparak kalkmaktır. Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır. Araç gaza basmadan kendiliğinden ileri doğru hareket etmek isteyecektir. O anda gaza basarak aracı hareket ettirebilirsiniz.
Yokuş kalkış desteği bulunan araçlarda ise bu şekilde uğraşmanıza, endişelenmenize ve farklı manevralar denemenize gerek kalmaz. Bu otomobil teknolojisi sayesinde SUV aracınız yokuşta olduğunda torkunu düzenler ve frenlere otomatik olarak müdahale ederek aracınızın geriye doğru hareket etmesini engeller.
HDC , Hangi Markalarda Vardır? Yokuş iniş kontrolü ilk olarak Land Rover tarafından piyasaya sürüldü ve Freelander ve Range Rover gibi modellerde halen mevcut. Yokuş iniş kontrolü sunan diğer üreticiler :Ford, Nissan,AUDI,JEEP,VW, BMW ve Volvo gibi pek çok marka vardır.
Arabanızı vites boşta ve el freni çekili halde çalıştırın. Debriyaja sonuna kadar basın, vitesi 1'e alın. Ayağınızı debriyajdan yavaşça çekip gaza basın. Yine motorun sesi değişecek, direksiyonda titreme olacak ve araba ileriye doğru atılacak.
İsterse ayağını fren pedalından çekebilir. Sistemi devre dışı bırakmak ve aracı ileri hareket ettirmek için, sürücü birinci vitese geçmeli, hafifçe gaz pedalına basmalı ve yavaşça ayağını debriyajdan çekmelidir. Bu noktada Hill-Holder mekanizması fren sistemini boşa alır ve aracın ilerlemesine imkân sağlar.
Otomatik frende tutma ile, ana frenlerle durmuş bir aracın, fren pedalı bırakılsa bile, mevcut durumunu korumak mümkündür. Trafik ışıklarında veya yoğun trafikte durulduğunda fren pedalına sürekli basmaya gerek yoktur.
Tasarım ve Teknolojinin mükemmel birleşimi. Çarpıcı tasarımı, verimli ve çevreci motor seçenekleri, rafine ve ergonomik iç dizaynı, ileri teknolojileri ve aktif yaşam tarzına uyum sağlayan yapısı ile Kuga otomobil severlerin bir SUV'den beklediklerinin çok daha fazlasını sunuyor.
Ford Kuga, 2008 yılından bu yana Ford tarafından üretilen kompakt crossover SUV modelidir. Ford'un Focus ve C-MAX modellerinde de kullanılan C1 platformu üzerinde tasarlanmıştır. Aracın önden çekişli ve dört tekerlekten çekişli versiyonları bulunmaktadır.
Ford Kuga arazide 22 derece yaklaşma, 27.8 derece uzaklaşma açısına sahip. 4×4 sistemi görevini başarıyla yerine getiriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri