İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir Yüksek sıcaklıklardan hoşlanmayanlar için şehri ziyaret için en uygun zamanlar bahar ve sonbahar ayları. Özellikle Mayıs, Eylül ve Ekim ayları ideal.
Nisan, Mayıs, Haziran, Eylül, Ekim ayları iklim koşullarının seyahat için en uygun olduğu dönemdir. Temmuz ve Ağustos aylarında da çok tercih edilen bir bölge olmasına rağmen bu aylarda sıcaklıklar zaman zaman oldukça bunaltıcı olabilmektedir.
Ülkeyi baştan başa dolaşmak isteyen turistler, Hırvatistan kaç günde gezilir sorusunu sormaktadır. Mutlaka görülmesi gereken yerler hesaba katılarak, Hırvatistan'ı gezmek için minimum 1 hafta ayrılması önerilmektedir.
Ilıman Akdeniz ikliminin hakim olduğu Dubrovnik'e her mevsim gidebilirisiniz. Kışları soğuk ve boş olacağı için daha ekonomik ve sakin bir gezi olacaktır.
İlgili 17 soru bulundu
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Yüksek sıcaklıklardan hoşlanmayanlar için şehri ziyaret için en uygun zamanlar bahar ve sonbahar ayları. Özellikle Mayıs, Eylül ve Ekim ayları ideal. Deniz suyu sıcaklıkları bu dönemde hem yüzmek için hala uygun oluyor hem de şehir daha az kalabalık oluyor.
Hırvatistan / T.C. Dışişleri Bakanlığı Hırvatistan, 1 Temmuz 2013 tarihinde Avrupa Birliği'ne üye olmuştur. Bu çerçevede, 1 Nisan 2013 tarihi itibarıyla umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza Hırvatistan'dan transit geçişlerde ve bu ülkeye azami 90 gün ikamet süreli seyahatlerinde vize uygulanmaya başlanmıştır.
Hırvatistan'da yaşam masrafları, Hırvatistan'ın neresinde yaşadığınıza ve öğrenci yurdunda mı yoksa özel kiralık bir dairede mi yaşadığınıza bağlı olarak ayda 400 ile 700 EUR arasında değişebilir. Bu miktar, yiyecek, konaklama, kamu hizmetleri, kitaplar, ulaşım ve çeşitli masrafları karşılamaya yeterli olmalıdır.
Hırvat kunası (Hırvatça: hrvatska kuna) Hırvatistan'da 1 Ocak 2023'e kadar kullanılan para birimidir. 30 Mayıs 1994 tarihinde tedavüle girmiştir. Kısaltması HRK olan Hırvat Kunası uluslararası numarası 191'dir. Hırvatistan'da 2020 yılında enflasyon oranı %0.4'tür. Adı Hırvatça sansar anlamına gelmektedir.
İslam, Hristiyanlıktan sonra Hırvatistan'daki en büyük ikinci inançtır. 2011 nüfus sayımına göre ülke nüfusunun %1.47'si Müslüman iken, %91.06 Hristiyan ve %4.57 dindar olmayan, ateistler, agnostikler ve şüpheciler bulunmaktadır.
Hırvatistan'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Hırvatistan'a seyahatlerde umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabi, resmi pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeden muaftırlar. Hırvatistan 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle Schengen bölgesine girmiştir.
Hırvatistan Vizesi Sonuçlanma Süresi
Hırvatistan Konsolosluğu, vize başvurularını başvuru tarihinden itibaren 15-21 iş günü içinde sonuçlandırmaktadır. Ancak bazı durumlarda bu süre 30 güne ya da 60 güne çıkabilmektedir. Hırvatistan Konsolosluğu, Hırvatistan ve Türkiye'nin resmi tatillerinde hizmet vermemektedir.
3- Hırvatistan, Avrupa'nın diğer ülkeleri ile kıyaslandığına hayli ucuz bir ülke. Tabii Dubrovnik, Split gibi Dalmaçya kıyıları “turistik” olduğu için biraz daha pahalı.
Adriyatik Denizi, güneybatıda Apenin veya İtalyan Yarımadası, kuzeybatıda İtalya'nın Veneto ve Friuli-Venezia Giulia bölgeleri, kuzeydoğuda Slovenya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Karadağ ve Arnavutluk - Balkan yarımadası ile çevrili yarı kapalı bir denizdir.
Hırvatistan Görülecek Yerler. Sibenik, Split, Hvar Adaları, Brac Adası, Zadar ve Trogir, Dalmaçya kıyısında ziyaret edilmesi gereken en iyi yerlerdir.
1 Hırvat Kunası (HRK) fiyatı, anlık olarak 3,4632 TL'ye karşılık gelmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti hususi, diplomatik veya hizmet pasaport hamili vatandaşlarin Hirvatistan Cumhuriyeti topraklarinda 90 günü aşmayan süre zarfinda girmek ve kalmak veya transit geçmek için vizeye gerek yoktur.
Hırvatistan'da 2023 itibarıyla brüt asgari ücret 622 euro. Hırvatistan'da benzinin litre fiyatı 1,580 euro. Hırvatistan'da yaşayan bir asgari ücretli bir aylık maaşıyla 393 litre benzin alabiliyor.
Hırvatistan'dan dönmeden önce mutlaka satın alınması gereken bu ürünler arasında en önemlisi, ülkenin geleneksel giysilerini süsleyen Hırvat kravatıdır. Bunun yanı sıra Sestine şemsiyesi, Samobor kristali, Vucedol güvercini ve Licitar kalbi de ülkede en çok satılan hediyelik eşyalar olarak gösterilmektedir.
Hırvatistan başkenti: Zagreb
Başkent Zagreb, Hırvatistan.
Yaşam kalitesi, kadın erkek eşitliği, okur yazarlık oranı, eğitim ve sağlık konularında Orta Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinden olan Hırvatistan, romantik atmosferiyle yılın her dönemi tatil yapmak için en çok tercih edilen ülkelerden biri.
Bu nedenle, herhangi bir amaçla Hırvatistan'a ziyaret etmeyi planlayan vatandaşlarımızın Hırvatistan vizesi alması gerekmektedir. Hırvatistan vizesi Schengen kapsamında olmamakla birlikte Schengen vizesine sahip olanlar Hırvatistan'a seyahat edebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri