Face özelliği <font> etiketi içerisinde bulunan metinin yazı-tipini belirtir. Face özelliği "geri-dönüş" sistemli olarak çalışır. Yani bu özelliğe birden fazla değer verdiğinizde (
<font> etiketi metinin yazı tipini, büyüklüğünü ve rengini tanımlar.
HTML'de Renkler, önceden tanımlanmış olan renk adları veya RGB, HEX, HSL, RGBA, HSLA gibi renk değerleri kullanarak belirtilir.Yani istersek rengi ingilizce ismi ile belirtebilir yada bilgisayar ortamında ki renk paletleri ile renklerimizi oluşturabiliriz.
Google Font sitemize eklemek için, head etiketi arasına Google Font'u eklememiz yeterlidir sonrasında CSS içerisinde o fontun ismini kullanabiliriz. Birden Fazla Google Font Eklemek Birden çok Google yazı tipini kullanmak için yazı tipi adlarını bir dikey çizgi karakteriyle (|) ayırmanız yeterlidir.
font-size Özelliği yazı tipinin (fontun) boyutunu belirlemek için kullanılır. Sayısal değer alır. Tablodaki rakamlar özelliği tamamen destekleyen ilk tarayıcı sürümünü belirtir.
İlgili 21 soru bulundu
rem birimi sadece html öğesinin font-size ölçüsünü baz almaktadır. html{font-size:16px;} ise 1rem = 16px olacaktır.
<small> etiketi ise normal font boyundan bir ölçü küçük olmasını sağlar.. İstediğimiz kadar <small> etiketi yazabiliyoruz!
< font color="green" > bu harflerin rengi yeşildir < /font > yazılır. Renk Kodları COLOR parametresine değer verirken istenen rengin İngilizce adı kullanılabilir.
Font nedir, Ne İşe Yarar? Font, bilgisayar, yazıcı veya diğer cihazlarda kullanılan karakterlerin görünümünü belirleyen tipografik bir terimdir. Bir font, karakterlerin boyutu, şekli, ağırlığı, stil ve diğer özelliklerinin birleşimini içerir. Örneğin, Times New Roman veya Arial gibi yazı karakterleri birer fonttur.
Bgcolor özelliği belgenin arka plan rengini tanımlar.
border-radius özelliği CSS3 ile birlikte geldi ve HTML elemanlarına yuvarlak kenar özelliği verme işine yarıyor. Web 2.0 ve yeni stiller ile birlikte bir çok sitede yerini alan yuvarlak kenarlı yapılar kullanılıyor, buda bu özelliği önemli kılıyor.
HTML, bir programlama dili olarak tanımlanamaz. Zira HTML kodlarıyla kendi başına çalışan bir program yazılamaz. Ancak bu dili yorumlayabilen programlar aracılığıyla çalışabilen programlar yazılabilir. Programlama dili denilememesinin nedeni tam olarak budur.
Yazı tipini değiştirmek için öncelikle yazı tipi klasörü üzerinden tüm yazı tiplerine bakılması ve belirlenen fontun HTML sayfasında yazılması gerekir. “font” etiketi face, color ve size olmak üzere üç farklı parametre alır. Bunlar, yazının fontunun, renginin ve boyutunun değiştirilmesini sağlar.
H1, bir web sitesinde bir başlığı belirten bir HTML etiketidir. Öte yandan <H1> HTML etiketi, bir sayfada görünen ilk başlık etiketidir. Bir sayfanın veya yazının başlığı için kullanılır. HTML kodunda görüntülendiğinde, H1 değeri <h1></h1> etiketleri içine alınır.
Times New Roman, Verdana, Comic Sans, Monaco, Calibri yazı fontları; en iyi ve en çok tercih edilen yazı fontları arasında yer almaktadır.
Aslında https://developers.google.com/fonts/faq adresine baktığımızda Product Sans ve Google Sans fontlarının haricindeki tüm google fontlarının kullanımı serbest ve ücretsizdir.
HTML bir programlama dili değil, bir işaretleme dilidir. HTML dosya uzantılarının . html ya da .htm şeklinde yazılması gereklidir. HTML kodlarının yazımı için Notepad, Notepad++ ya da Sublime Text gibi editörler kullanılabilir.
HTML sayfamızda ki < head > etiketi içerisine < style > etiketi eklenir ve bu etiketin arasına CSS kodlarımızı yazarız.
Genellikle html kodunun en sonuna , < script > etiketleri arasına yazılır javascript kodları.
HR, İnsan Kaynakları (Human Resources) kavramının kısaltmasıdır. Bir organizasyonda, işe alım, eğitim, geliştirme, performans yönetimi, ücret yönetimi, personel yönetimi ve personel sağlığı ve güvenliği gibi insan kaynakları yönetimi işlevlerinden sorumlu departmanın adıdır.
HTML (Hypertext Markup Language) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan bir işaret dili veya kodlama dilidir. Web tarayıcısı tarafından yorumlanarak web sayfalarını düzenler ve gösterir. HTML, web sayfalarındaki metin, görüntü, video, bağlantı ve diğer öğelerin düzenlenmesine yardımcı olan birçok etiket içerir.
< cite > etiketi alıntı metinler eklemek için kullanılır , İngilizce'de Cite kelimesinden gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri