Huawei, marka değerinde bir önceki yıla göre yüzde 29 artışla 71,2 milyar dolara ulaşarak dünyanın en değerli elektronik markalarından biri olarak dünya çapında üçüncülük konumunu koruyor.
Huawei Technologies Co. Ltd. veya kısa adıyla Huawei, merkezi Çin'in Shenzen şehrinde bulunan, Çin menşeli ve çok uluslu bir şirkettir. Huawei Technologies Co. Ltd. Huawei, 2012 yılı itibarıyla, Ericsson'u geçerek dünyanın en büyük ağ ve telekomünikasyon ekipmanı üreticisi konumuna gelmiştir.
Huawei, 1987 yılında, eski bir subay olan Ren Zhengfei tarafından kendisine ait özel bir şirket olarak kurulmuştur.
Geçen yılın ortalarında ABD Ticaret Bakanlığı'nın Huawei şirketini ticari kara listeye eklemesinin ardından Google, Huawei cihazları için lisans satışını durdurma kararı almıştı.
Huawei modelleri Android internet sitesi üzerinden kaldırıldı. Google'ın ilişkilerini askıya alma kararı 90 gün ertelenmiş olmasına rağmen, ABD hükümeti ile sorun yaşamamak için yaptırım uygulayan şirketlerin hızla artması, Huawei Android telefon döneminin kapanmasına neden oldu.
İlgili 24 soru bulundu
Geçtiğimiz günlerde 2021'de globalde toplam 35 milyon telefon sattığı açıklanan Huawei'nin Türkiye'deki pazar payı ise yüzde 11,74 oldu. Temmuz ayından beri Türkiye'de üretim yapan OPPO, yüzde 4,15 pazar payı ile ülkemizde en popüler 5. marka oldu.
Çinli şirket şimdi de Avrupa pazarından çekiliyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon markası olmaya hazırlanan Huawei, ABD'nin şirketi yasaklamasından sonra büyük sorunlar yaşadı. 2019 yılından itibaren kendi ayakları üzerinde duran marka, akıllı telefon pazarından çıkamayacağını belirtti.
Türkiye'de üretim için planlamalar ve analizler yapılıyor. Samsung, Xiaomi, Oppo, TCL gibi teknoloji devleri Türkiye'de akıllı telefon üretimi yapıyor. Huawei ise Türkiye'de Ar-Ge merkezi bulunmasına rağmen Türkiye'de üretim yapmıyor. Huawei Türkiye Ülke Müdürü, konuyla ilgili açıklama yaptı.
Yerli Üretim Telefonlar
Vestel, General Mobile, Casper ve Reeder gibi yerli telefon markaları, Türk malı cihazlarını hem iç pazara sunuyor hem de dünyaya ihracat yapıyor. Venus E, Venus V ve Venus Z Serisi'nin sunduğu kapsamlı ve gelişmiş teknolojik özellikler, tüm beklentileri en iyi şekilde karşılıyor.
Akıllı telefon ve araba gibi üçüncü parti ürünlerde artık Huawei markası yer almayacak.
Huawei sadece son kullanıcı üreten bir telefon cihazı üreticisi değil. Bu büyüklükte bir Çin şirketinin batmasına zaten Çin hükümeti izin vermeyecektir. Kısa ve orta vadede ABD/AB yaptırımlarıyla batmaz.
Çinli üreticiyi devletin gözetleme aracı olarak gören Trump yönetimi Huawei'nin telefon üretiminde kullandığı çiplerde herhangi bir ABD teknolojisinin kullanımını yasaklayarak 38 şirketi daha kara listeye aldı. Karar nedeniyle Huawei 15 Eylül itibarıyla Kirin marka çip setleri üretemeyecek.
Huawei Kimdir? 1987 yılında kurulan Huawei, bilgi ve iletişim teknolojisi (ICT) altyapısı ve akıllı cihazların önde gelen küresel sağlayıcısıdır. 207.000 çalışanımız ile 170'den fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteriyoruz ve dünya çapında üç milyardan fazla insana hizmet veriyoruz.
Ankara'da 5G Vadisi'ndeki çalışmalarını sürdüren Huawei Türkiye, Türkiye'nin 5G'ye geçişine hazır durumda. Şirket, 5G ekosistemini sağlıklı bir şekilde kurmak için küresel tecrübesini Türk regülatörlerle, operatörlerle ve diğer ilgili ortaklarıyla paylaşıyor.
Dünyanın en iyi telefon markaları sıralamasında Apple zirveye adını iPhone 12 Pro ile adını yazdırırken ikinci sırada Samsung Galaxy Note 20 Ultra yer aldı.
BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70'i Samsung ve Apple ürünleri.
Dünyanın en pahalı telefonu Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond Edition'dır. Değeri topalamda 48,5 milyon dolar. Falcon Süpernova, 2004 yılında piyasaya sürülmüştür. Yirmi dört karat altınla kaplı ve arkasında büyük bir pembe elmasla süslenmiş ve özelleştirilmiş bir iPhone 6'dır.
Çinli teknoloji devi Huawei'nin, ABD yönetiminden gelen açıklamaların ardından Android lisansı iptal edilmişti. Bunun şirket ve kullanıcılar için bir sorun olmadığını açıklayan Huawei, kendi işletim sistemleri üzerinde çalıştıklarını ve birkaç ay içerisinde hazır olacağını açıklamıştı.
Huawei Tüketici Elektroniği Grubu, akıllı telefonları, PC ve tabletleri, giyilebilir ürünleri, mobil geniş bant cihazları, aile cihazları ve cihaz bulut hizmetleri ile Yapay Zekalı (AI) yaşamın lideridir.
Çinli bir Huawei çalışanı ise marka isminin doğru telaffuzunu “huavey” olarak tanımlıyor. Yine İngilizce karakterlere sahip olan “Huawei Mate 10 Lite”ın Türkçe telaffuzu ise “Huavey meyt on layt” şeklindedir.
ABD'nin ticaret yasağı nedeniyle Huawei akıllı telefonları 5G bağlantısını desteklemiyor. En yeni Huawei P60 Serisi de bu konuda bir istisna değil.
ABD'nin 2019'da Huawei'yi kara listeye almasından itibaren Çinli şirket, Google servislerini kullanamıyor. Şirketin telefonlarında Android işletim sistemi yer almasına rağmen Play Store gibi Google servisleri bulunmuyor. Eğer bir Huawei telefon aldıysanız bu servisleri dışarıdan yüklemeniz gerekiyor.
Google uygulamaları yeni telefonlarda olmadığı için Huawei Mobil Servisleri ön plana çıkarılıyor. Eylül ayında tanıtılan Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro, Google uygulamaları olmadan piyasaya sürüldü.
Aradan geçen bir yılın ardından ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), bu kararı resmi olarak uyguladığını duyurdu. Yani artık Huawei, ZTE, Hytera, Hikvision ve Dahua gibi şirketlerin bazı cihazları ABD'de satılmayacak. Tamamı FCC'nin kara listesinde yer alan bu şirketlere ait mevcut cihazlar ise yasadan etkilenmeyecek.
Huawei, yeni akıllı telefon modellerinde aralarında Maps, YouTube'nin de bulunduğu Google uygulamalarına ve servislerine yer veremeyecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri