Huawei Technologies Co. Ltd. veya kısa adıyla Huawei, merkezi Çin'in Shenzen şehrinde bulunan, Çin menşeli ve çok uluslu bir şirkettir. Huawei Technologies Co., Ltd. Huawei, 2012 yılı itibarıyla, Ericsson'u geçerek dünyanın en büyük ağ ve telekomünikasyon ekipmanı üreticisi konumuna gelmiştir.
Huawei. Çin menşeili olan ve uluslararası pazara son derece hızlı giren Huawei, son dönemde en çok ilgi gören akıllı cihaz üreticilerindendir.
Huawei bağımsız, özel bir şirkettir. Hükümet veya herhangi bir üçüncü taraf şirketinin mülkiyeti, kontrolü altında değiliz ve bu tür şirketlerle bir bağlantımız yoktur. Aslına bakarsanız, Huawei ilk günlerimizden beri geçerli olan Çalışan Hisse Sahipliği Programı (ESOP) aracılığıyla çalışanlarımızın mülkiyetindedir.
Huawei, marka değerinde bir önceki yıla göre yüzde 29 artışla 71,2 milyar dolara ulaşarak dünyanın en değerli elektronik markalarından biri olarak dünya çapında üçüncülük konumunu koruyor.
Samsung Galaxy S23 Ultra
Şu anda alabileceğiniz en iyi Android telefon.
İlgili 42 soru bulundu
Geçen yılın ortalarında ABD Ticaret Bakanlığı'nın Huawei şirketini ticari kara listeye eklemesinin ardından Google, Huawei cihazları için lisans satışını durdurma kararı almıştı.
ABD Ticaret Bakanlığı, dev sabit disk üreticisi Seagate'in bu kısıtlamaları ihlal ederek Huawei'ye 2020'deki kararın ardından değeri 1,1 milyar doları aşan mal sattığını bildirdi. Yetkililer, diğer şirketlerin karardan sonra Huawei'ye satışı durdurmasının altını çizdi.
Huawei Türkiye
Huawei'nin İstanbul'da bir Ar-Ge merkezi, bir eğitim merkezi ve deneyim mağazaları bulunmaktadır. Huawei'nin arama motoru Petal Search, büyük çoğunlukla Türk mühendisler tarafından, Huawei Türkiye Arge merkezinde geliştirilmektedir.
Samsung, Xiaomi, Oppo, TCL gibi teknoloji devleri Türkiye'de akıllı telefon üretimi yapıyor. Huawei ise Türkiye'de Ar-Ge merkezi bulunmasına rağmen Türkiye'de üretim yapmıyor.
Nokia Corporation (Fince: Nokia Osakeyhtiö, Fince telaffuz: [ˈnokiɑ], Britanya İngilizcesi telaffuz: [ˈnɒkiə], Amerikan İngilizcesi telaffuz: [ˈnoʊkiə]), (NOKIA olarak stilize edilir) 1865'te kurulmuş Finlandiya merkezli çokuluslu bir bilgi teknolojileri, telekomünikasyon şirketidir.
OPPO ÇİN MARKASIDIRYaptığımız araştırmalar sonucunda Oppo markasının bir Çin markası olduğunu ve 2004 senesinde kurulduğunu öğrendik. Aynı zamanda BBK'nın da kurucusu olan Duan Yongping tarafından kurulan Oppo'nun tam ismi Oppo Electronics Corp olarak geçmektedir.
Redmi, Çinli elektronik şirketi Xiaomi Corporation'a ait bir alt markadır.
Google, ambargo sonrasında uygulama ve hizmetlerini sadece Play Protect sertifikasına sahip olan cihazlarda kullanılabilir hale getirdi. Bu kapsamda Google ile Huawei'nin işbirliği yapmasına izin verilmediğinden telefonlar sertifikaya sahip değil. Dolayısıyla kutudan çıktığı zaman bu GMS bulunmuyor.
Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun'dur. Jun, 1984 yılında Çin'de doğmuş ve Kingsoft adlı bir yazılım şirketinde yöneticilik yapmıştır. 2010 yılında, Xiaomi'yi kurarak teknoloji sektörüne girdi. Şirket hızlı bir şekilde büyüyerek Çin'de ve diğer ülkelerde popüler bir marka haline geldi.
Samsung (Korece: 삼성 그룹, Samseong Geurup) Lee Byung-Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee'dir. Samsung çeşitli şirketlerden oluşan bir grup olup, bunlardan en önemlisi, Samsung Electronics'tir.
Türkiye'de akıllı telefon üretiliyor. Türk teknoloji şirketleri, son yıllarda yerel üretim kapasitelerini artırarak telefon modellerinin üretimi açısından sektörde önemli bir yer edinmeye başlamıştır.
Huawei, giriş ve orta seviye akıllı telefon modellerinin üretimini durdurdu. Huawei'nin yüzü gülmüyor. Şirket ABD yaptırımlarının ardından, küresel çip krizinden de etkilendi ve düşük fiyatlı akıllı telefon üretimini durdurmak zorunda kaldı.
Çin merkezli telekomünikasyon şirketleri Huawei ve ZTE'nin ürünlerinin ithalatı ve satışı ABD'de "ulusal güvenlik" gerekçesiyle yasaklandı.
Huawei kendi daha hızlı güncellemelerini yapıyor 1 yıldır. Yani Huaweinin Googla ihtiyacı yok... Apple, Huawei karşısında tutunamayınca ABd devleti devreye giriyor. Trump'ın kararıyla Google artık Huawei'ye hizmet sağlamayacak.
Huawei (华为)
"Huawei" terimi, Çin kanjisinden (karakterlerden) alınan iki ideogramdan oluşur. İdeogram 华 (Huá) Çin ülkesi anlamına gelir, ancak bir sıfat olarak da kullanılabilir, bu durumda çok iyi veya muhteşem anlamına gelir.
Tüm bu problemlerle birlikte Google'ın Play Store hizmetlerini kullanmamaya başladı ve yeni işletim sistemi olan HarmonyOS piyasaya sürüldü. Böylece Huawei, kendi işletim sistemi adı altında kullanıma sunarak sistemin Android tabanlı olmadığını belirtti.
Aslında Huawei Google Play Store'a sahip olmasa bile Gbox ile Google Play servislerini kullanabiliyorsunuz. Tek seferliğe mahsus Gbox uygulamasını telefona indirdikten sonra, Gbox üzerinden Google uygulamalarını kullanabilirsiniz.
ABD, ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle Huawei cihazlarının satışını yasakladı. Federal İletişim Kurulu (FCC) tarafından cuma günü yapılan açıklamada, Huawei'nin yanı sıra Çin merkezli ZTE, Hikvision, Dahua ve Hytera şirketlerine de yasak getirildiği belirtildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri