2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44.maddesinin C fıkrası gereğince 4 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 7 yıl, 5 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 8 yıl, 6 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 9 yıl, ön lisans programlarında azami öğrenim süresi 4 yıldır.
MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. ifade eder. MADDE 5 – (1) Fakültede öğrenim süresi sekiz yarıyıldır. Öğrenciler sekiz yarıyıllık lisans öğrenimlerini en fazla ondört yarıyılda tamamlamak zorundadırlar.
Azami öğrenim süresini tamamlayan son sınıf öğrencilerine, başarısız, hiç alınmamış ve devamsız oldukları bütün dersler için 2 ek sınav hakkı verilir.
öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
evet hocam. ''Bu süreler içerisinde okulunu tamamlayamayan ve mezun olmayan kişiler için okuldan uzaklaştırma gerçekleşir ve öğrencilik halleri sona erdirilir.''
İlgili 20 soru bulundu
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44.maddesinin C fıkrası gereğince 4 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 7 yıl, 5 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 8 yıl, 6 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 9 yıl, ön lisans programlarında azami öğrenim süresi 4 yıldır.
2023-2024 Güz dönemi sonunda azami eğitim öğretim süresi dolan lisans öğrencilerimiz 11 - 15 Mart 2024 tarihleri arasında kayıtlı oldukları Bölüm Başkanlıklarına 1. ek sınav hakkını kullanacağı dersi/dersleri içeren FORM 1 ile başvurmaları gerekmektedir.
Hazırlık sınıfında geçirilen süreler azami öğrenim süresinden sayılmaz. Azami süre içinde kayıt yenilemeyenler (ücret ödemeyen ve/veya ders kaydı yapmayan) öğrencilik haklarından yararlanamazlar ve azami öğrenim süresinden kullanmış sayılırlar.
Kayıtlı olduğu lisans programını azami süresi içinde başarı ile tamamlayarak mezun olamayan öğrencilerin, Yükseköğretim Kanunu'nun 44(c) maddesi ve Bilkent Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nin 3.4. maddesi uyarınca üniversite ile ilişkileri kesilir.
YÖK'ün yazısının devamında, azami öğrenim süresi dolan ön lisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerin hiç almadıkları veya devam şartını sağlayamayarak başarısız oldukları dersler için de sınav hakkından yararlanabilecekleri açıklanmıştır.
Birinci ve ikinci ek sınavlar sonunda hiç almadığı ve/veya başarısız olduğu ve /veya doğrudan sınav yapılmayıp yarıyıl içi çalışmalarına göre başarı notu verilen dersler dahil başarısız ders sayısını en fazla beş derse indiremeyen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' nın 14/12/2018 tarihli ve 75850160-104.01.01.01-E.96480 sayılı yazısı gereği Azami süreyi dolduran(4 yıl) Meslek Yüksekokulumuz programlarında okuyan listedeki adı geçen öğrencilerin kaydı silinmiştir.
Sınav kaygısı yaşamadan sadece 2 yıl eğitim alarak hukuk diplomasına sahip olabilirsiniz. Harkov Ekonomi ve Hukuk Üniversitesi aöf adalet lisans tamamlama bölümleri sizlere kapılarını açıyor ve sizi hayallerinize kavuşturuyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım Toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Hukuk fakültelerinde öğrenim süresini 5 yıla çıkarıyoruz.
Savcı Olmak İçin Gerekenler
Bir kişinin cumhuriyet savcısı olabilmesi için üniversitelerin 4 yıllık Hukuk Fakültesini tamamlaması gerekir. Adalet Bakanlığı ve ÖSYM'nin ortaklaşa düzenlediği sınavda başarılı olan hukuk mezunları, stajyer savcı olarak çalıştıktan sonra asli görevli olarak atanır.
Öğrenciler, öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, içinde tamamlamak zorundadırlar.
Gigapat. 2.5 Yıl zor ama yaz okulu ve üstten 1-2 ders alarak 3 - 3.5 yılda bitirilebilir.
Anadalınızdan mezun olduktan sonra YANDAL programınızın bağlı olduğu fakülte yönetim kurulu kararıyla öğrenim süreniz en fazla iki (2) yarıyıl daha uzatılabilir.
Ek sınavlara girme hakkı elde eden öğrenciler, azami öğrenim süresi sonunda yapılacak olan ilk ek sınavlara girmek zorundadır. Birinci ek sınava girmeyen öğrenciler, bu sınav hakkını kullanmış sayılırlar. Birinci ek sınavda başarısız olan öğrenciler, ikinci ek sınava girebilir.
Azami süre sonu sınav hakkı hiçbir şekilde devredilemez, ertelenemez, mazeret sınav hakkı verilemez.
Sınav hakları ve uygulama esasları aşağıda belirtilmiştir. a. Azami öğrenim süresi sonunda ya da ek sınavlar sonunda bir dersten başarısız olanlara öğrencilik haklarından faydalanmaksızın sınırsız sınav hakkı verilir. Bu öğrenciler dersin açıldığı yarıyılda, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarına girerler.
Üniversitede sınıfta kalma durumu yok ancak o döneminin ortalaması 1.80'nin altında olduğu zaman bir sonraki döneminden ders alamıyorsun.
(8) Kayıtlı olduğu programa ilişkin derslerin verildiği yarıyıldan başlamak üzere, her yarıyıl için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmadan azami süre içinde mezun olamayan öğrenciler uzatmalı öğrenci statüsüne geçerler.
AZAMİ SÜRE SONU SINAV KOŞULLARI
Azami öğrenim süreleri sonunda son sınıf öğrencilerine, daha önce alıp başarısız oldukları (FF), (FD), (K) notu aldıkları tüm dersler için, ders sayısına bakılmaksızın iki ek sınav hakkı verilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri