Hurma çekirdeği iyice öğütüldükten sonra tüketilmelidir. Bu sayede hurma çekirdeği faydalı olabilir. Öğütülmüş hurma çekirdeğinden kahve yapılıp içilebilir. Ayrıca öğütülen hurma çekirdeği yoğurt ile karıştırılarak da yenilebilir.
Hurma çekirdeği karaciğer ve böbreğin korunmasına fayda sağlar, toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Hurma çekirdeği böbrek taşının düşmesine yardımcı olur ve safra taşı tedavisinde de kullanılır. Şurada Paylaş! Hurma ve hurma çekirdeğinin bir diğer faydası da kalp hastalıklarına iyi gelmesidir.
Hurma çekirdeği tozu dahili olarak alınacaksa; süt, su, yoğurt, bal, pekmez gibi gıdalara 1 tatlı kaşığı karıştırılarak tüketilebilir. Bununla birlikte kahvelere, kurabiyelere ilave edilerek kullanılabilir.
Hurmalı Süt Tarifi Nasıl Yapılır? Hurmalarımızı Çekirdeğinden ayırıyor ardından rondoya atıyoruz. Üzerine Sütümüzü ilave edip Rondoda çekiyoruz. Sonra bir kaba boşaltıp Buz dolabında soğutup Servis ediyoruz.
Dr. Ömer Coşkun, “Hurma çekirdeği önce yakılıp ardında göze sürülürse hem kirpiklerin uzamasına hem de göz çapaklarına iyi gelir. Bunun yanında hurma yemek gözleri kuvvetlendirir ve parlatır, gece körlüğünü önler” dedi.
İlgili 30 soru bulundu
İftar sofralarının baş tacı olan hurmanın çekirdeği böbrek, karaciğer ve kalp hastalıklarına karşı önleyici. Ayrıca hurma çekirdeği cilt ve saç problemlerine de iyi geliyor. Hurma çekirdeği DNA hastalıklarından böbrek ve karaciğere, cilt bakımından saç beyazlamasına kadar sağlık problemlerini kökten çözüyor.
HURMA ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR? Hurma çekirdekleri biriktirilip güzelce yıkanır. Güneş görmeyen bir ortamda iyice kurutulduktan sonra yağsız susuz kavrulur. Türk kahvesi kıvamına ve rengine geldikten sonra mikserde çekilip toz haline getirilir.
Hurma çekirdeklerini 170 derece fırında yaklaşık 40 - 45 dakika boyunca kavurun. Fırın kullanmak istemezseniz güneş görmeyen bir ortamda çekirdekleri iyice kuruttuktan sonra da yağsız ve susuz kavurabilirsiniz.
Kırışıklık, sivilce, sivilce lekesi gibi cilt problemleri için oldukça etkili. Organik Hurma ve süt ikilisi bağırsak yollarını düzenleyen lif içerir. Lif içeriğinin yüksek olması sayesinde sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Kabızlık şikâyetine de şifa olur.
Hurma ve süt karışımı vücuda enerji vermek, dayanıklılığı arttırmak ve halsizlikle mücadele etmek için de tercih edilir. Hurma protein açısından zengindir, süt de öyle. İkisi birleştirildiğinde, kemik yoğunluğu ve kas sağlığını desekleyici protein içeriği sağlarlar.
HURMA ÇEKİRDEĞİ VE BEREKET
Hurma hem faydalı hem de kutsal bir meyvedir ve Peygamber Efendimizinde severek yediği bir meyve olarak bilindiğinden değerli görülmektedir. İnanışa göre cüzdanda hurma çekirdeği taşımak bereket anlamına gelmektedir. Çekirdeği taşıyanların yokluk görmeyeceğine inanılır.
'BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DÜZENLER, ZAYIFLAMAYA KATKI SUNAR' Hurma çekirdeği tozunun faydaları hakkında da bilgi veren Korkusuz, “Karın şişliği, böbrek taşı düşürülmesi, mesane yollarının temizlenmesi, çocuklarda kemik gelişimi ve dolayısıyla boy uzaması, bağışıklık sisteminin düzenlenmesine faydalı olduğu bilinmektedir.
Hurmalardan geriye kalan çekirdeklerin bereket ve bolluk getireceğine inanılır, bu nedenle cüzdan ve çantalarda saklanır.
Hurma tozu; çekirdekleri çıkarılan kurutulmuş hurmaların öğütülmesi ile elde edilir. Şeker yerine kullanılabilen hurma tozu sağlıklı ve doğal bir alternatiftir.
Yakın tarihli bir araştırmaya göre, çekirdekler, karaciğer ve böbrekte erken diyabetik komplikasyonlara karşı potansiyel koruyucu etkiler gösterdi. Hurma çekirdekleri, çeşitli patojenik virüslere karşı antiviral ajanlar olarak görev yapar. Birçok viral enfeksiyon tipinin tedavisinde ve önlenmesinde faydalı olabilir.
Acve hurması Medine'de Peygamber Efendimizin kendi eliyle diktiği ağaçların olduğu hurma bahçelerinde yetişiyor. Hurmanın en iyisi ve en makbulu Medine'de yetişiyor. Acve hurması ile ilgili Efendimizin bir tavsiyesi ve müjdesi de var...
İki ana bileşeni olan hurma ve yoğurt, hem doyurucu hem de sağlıklı besinlerdir. Hurmalar doğal şeker içeriğiyle tatlı ihtiyacınızı karşılar ve tok kalmanızı sağlar. Yoğurt ise protein açısından zengin olduğu için kaslarınızın korunmasına yardımcı olur.
Hurmanın kuruyemiş veya süt, yoğurt ve kefir gibi süt ürünleri ile birlikte tüketilmesinin altını çizen Diyetisyen Gizem Topuzlu, hurmayı bu şekilde yemek özellikle şeker hastalarını ani kan şekeri değişikliklerine karşı korur” açıklamalarını yaptı.
Bunları örneklendirmek gerekirse zihin açıcıdır, dinlendirici etkisi vardır, sinir ve stresi azaltıcı etkisi vardır, sindirim sisteminde kabızlığa iyi gelir ve en önemli noktalardan biri de diğer kahvelerde olduğu gibi kafein içermez bu nedenle de çarpıntı,sinirlilik hali ve bağımlılığa yol açmaz”dedi.
Böbrek ve Safra Taşlarına İyi Gelir: Çekirdekler, kaynatılarak suyla birlikte içildiğinde böbrek ve safra taşları olan kişilere fayda sağlayabilir. Kemik Erimesini Yavaşlatır: Özellikle kadınlarda kemik erimesini yavaşlatıcı etkisiyle bilinir, kemik sağlığını korumaya yardımcı olur.
Bekleyen hurmaların aromasını verdiği sudan bir kahve fincanı ayırın. 4Bekleyen hurmaları küçük parçalar halinde ezin. 57 gram Türk kahvesini, aromalı suyu ve hurmaları Arzum Okka Rich Spin M cezvenizin içine ilave edin. 6Kahvenizi “Közde/Slow Brew” modunda pişmeye bırakın.
Hamile olan bayanlara hurma çekirdeğinin içinden kaşık çıkarsa erkek çocuğu,,Çatal çıkars...
Kek, çörek, pasta, kurabiye, sütlaç gibi tatlı tariflerinizde doğal bir tatlandırıcı olarak kullanabilirsiniz. Yoğurda ilave ederek ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Çocukların süt ve yoğurtlarına ilave edebilirsiniz.
Sıcak bölgelerde yetişebilen bu bitkinin evde yetiştirilmesi için yeterli güneş alması gerekecektir. Hurmanın çekirdeklerinin çimlenmesi için gerekli koşulları sağladığınızda, 15- 20 gün sonunda çimlenmeye başlayacaktır. Bazı durumlarda çimlenmeyen tohumlar daha sonradan çimlenmeye başlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri