Poshe pişirme yöntemi sağlıklı bir pişirme yöntemidir. Bu yöntem ile gıdaların besin değeri korunmaktadır. Yemekler pişme şeklinden dolayı daha kolay hazmedilmektedir. Gıdaların içinde bulunan zararlı bakteriler ortadan kalkmaktadır.
Poşe, kaynamayan sıcak suda besinleri haşlama yöntemidir. Haşlama işlemi için suyun ısısı 65-80 derece aralığında olabilir. Bu yöntemde suyun ısısı kaynama noktasına gelirse, yiyecekler parçalanabilir. Poşe tekniğinin en yaygın kullanıldığı ürün, yumurtadır.
Fransızca bir terim olan sous vide tekniği, özellikle moleküler gastronomide kullanılan bir pişirme metodudur. Temel olarak vakumda pişirme anlamına gelir. Diğer bir deyişle; yiyeceklerin, havası tamamen alınmış naylon poşetler içerisinde pişirilmesine verilen isimdir diyebiliriz.
Stewing işlemi de braising ile benzerlik gösterir. Ancak bu yöntemde daha çok su kullanılır. Sulu tencere yemekleri bu yöntemle pişer. Güveç, tamamen sıvıya daldırılmış ve yavaşça kaynatılan küçük, tek tip et parçaları kullanan bir kombinasyon pişirme yöntemidir.
İlgili 20 soru bulundu
Türkçede “breze etmek” olarak kullanılan bu terimin diğer adı sosta pişirme diyebiliriz. Özellikle büyük parça etler için bu yöntem sıklıkla kullanılır. Burada esas nokta ürünleri yavaş pişirmektir.
Az su, yağ ve üstü bir kapakla kapatılmış olarak fırında pişirilen et yemekleri.
1- Pişirilmiş olan yemeğin üzerine peynir çeşitlerinden birini rendeleyerek üzeri kızarana kadar pişirmek. 2- Herhangi bir şekilde pişirilmiş bir yiyeceğin üzerinin, sıcaklığı kuvvetli olan fırında kahverengi ince bir kabuk bağlayana kadar pişirilmesi, üstleri kızartılmış yemek.
1- Tavada pişirme yöntemi. 2- Derin bir tencerede, biraz su ve aromatik sebzelerle, iri parça yiyecekleri yavaş yavaş, kapak kapalı şekilde pişirme usulü.
Sous Vide, hassas sıcaklık kontrollü bir sirkülatöre dayanan pişirme yöntemidir. Gıda, vakumlu, mühürlü ve tam kontrollü su banyosu içinde nazik bir ısıda pişirilir. Her zaman tekrarlanabilir mükemmel sonuçlara ulaşabilirsiniz. Istakoz ya da balık gibi hassas yiyecekler için idealdir.
Pişirme tekniği olarak bilinen konfit kelimesi muhafaza etmek anlamını taşır. Yemeğin kendi yağıyla ve içinde muhafaza edilmesi ise konfittir. Konfi tekniğinde bir yemek bekletilerek, kısık ateşte uzun süreli pişirilir. Konfi tekniğinde yemeğin ısısını kendi kendine pişerken iyi ayarlamak gerekir.
Genel olarak; gıdaların pişirilmeye hazırlanması, lezzetlendirilip vakum poşeti içinde havası alınarak vakumlanması, kaynatmaya oranla (100C) daha düşük kontrollü ısı uygulanmış su banyosu içerisinde ürünlerin pişirilmesi sürecidir.
À la meunière terimi, bütün bir balığın veya balık filetosunun hafifçe unlandığı ve ardından tereyağında sotelendiği bir Fransız pişirme tekniğini ifade eder.
Küçük bir tencerede su kaynatın, sirke ekleyin ve yumurtayı bir kepçenin içine kırın. Kepçeyi yavaşça suyun içine batırın. 30 saniye kadar bekleyip yumurtayı suyun içine bırakın. 2-3 dakika pişirin ve yumurtayı kevgir yardımıyla suyun içinden alın.
Poşe yumurtanız 3-5 dakika içinde hazır olacaktır. Risk almak istemiyorsanız yumurtanın pişip pişmediğini şu şekilde test edebilirsiniz: Yumurtayı tencereden delikli bir kaşıkla alın ve bir çay kaşığıyla hafifçe dürtün. Yumurta akı eğer yumuşaksa yine aynı dikkatle suya bırakın ve biraz daha pişirin.
Doğu Karadeniz bölgesinin sevilen tariflerinden çılbır olarak da bilinen poşe yumurta, basit bir biçimde kabuksuz haşlanmış yumurta olarak tanımlanabilir. Çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanır.
Breze, Braise veya Türkçe anlamıyla yahni usulü pişirme tekniği olarak ifade edilmektedir. Braise Pişirme yönteminde az yağlı bir tavada etlerin mühürlenerek pişirilmesi tekniği olarak tanımlanmaktadır. Burada pişirme yağı az ancak soslar veya baharatlarla zenginleştirilerek etin pişirilmesi sağlanmaktadır.
"poêle" metninin Türkçe çevirisi.
Frit pişirme tekniği bol yağda kızartma olarak ifade edilir. Malzemeyi kızgın yağın içerisine daldırarak, yiyeceğin yüzeyinde birden, gevrek bir kızarmış tabaka oluşturulup içinin yumuşak kalması sağlanır. Frit pişirme tekniğinde sıcaklığının yüksek derecelere çıkabilmesinden dolayı bitkisel yağlar tercih edilir.
Graten, bir malzemenin, genellikle ekmek kırıntıları, rendelenmiş peynir, yumurta veya tereyağı kullanılarak esmerleşmiş bir kabukla doldurularak hazırlandığı bir mutfak tekniğidir. Graten Fransız mutfağında ortaya çıkmıştır ve genellikle bir çeşit sığ bir tabakta hazırlanır.
Ispanak graten genelde kavrulmuş ıspanağın üzerine beşamel sos döküp fırınlanarak yapılır. Bu yöntemde, özellikle de ıspanak iyi kavrulmadıysa, ıspanak suyunu salar, beşamel sosla tam bir bütün olamaz, lezzet olarak tatmin etse de iştah açıcı olmayı pek beceremez.
Marşlamak. Abuyerin servis elemanından gelen fişteki siparişleri yüksek sesle okuyarak, mutfak elemanlarına pişirmeye ya da tabaklamaya başlama komutu vermesidir.
Jülyen, ismini birçok kesimde olduğu gibi bir Fransız kesim tekniğinden alır. Jülyen doğranmış sebzelere benzer şekilde kesilmiş, uzun ve ince et şeritlerinden oluşur. Hem hızlı hem de pişirmesi kolay, elinizin altında olması gereken kullanışlı bir dana but etidir.
Rendelenmiş limon demektir.
Hazırlanan yemeklere ekşi tat vermek için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri