Yaş hurmayı buzdolabının derin dondurucu kısmında -16 derecelik bir ısıda muhafaza etmek gerekir. Kuru hurmayı ise buzdolabının sebze kısmında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.
Hurmalar diğer kurutulmuş, işlenmemiş meyve ve sebzeler gibi serin yerde tutulmalı ve nakledilmelidir. Hurma için tavsiye edilen nakliye sıcaklığı 7 °C'yi geçmemelidir. Çok daha sıcak zamanlarda bu 2-4 °C arasında olmalıdır.
Buzdolabında Hurma Nasıl Saklanır? Hurmalarınızı yıl içine tüketmeyi planlıyorsanız eğer en iyi saklama yöntemi buzdolabında saklamaktır. Bir poşet içerisine koyarak hava almasını önleyebilirsiniz ya da kavanoz içerisine yerleştirdikten sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Bu şekilde 1 yıla kadar saklayabilirsiniz.
Hurma, mutlaka yıkanması gereken bir besindir. Bunun nedeni, yıkanmadan yenilen hurma örneklerinde sağlık açısından riskli olan ağır metallerin bulunmasıdır. Bol suyla yıkanan hurmalar, daha faydalı, daha etli, daha parlak ve yumuşak olur. Fakat yıkandıktan hemen sonra bekletilmeden tüketilmelidir.
Buzdolabının sebzelik bölümünde, mümkünse bez torba içerisinde 30 güne kadar rahatlıkla saklanabilir. Tüketmeden önce 20-30 dk. oda sıcaklığında beklettiğinizde, yumuşayacak ve rahatlıkla tüketebileceğiniz kıvama gelecektir. Burada, trabzon hurması buzlukta saklanır mı sorusuna yer vermek istiyoruz.
İlgili 26 soru bulundu
Yaş hurmayı kurutmadan saklamak için en uygun yer buzdolabıdır. Çünkü yaş hurmanın bozulmadan yani çürümeden kalabilmesi için 10 derece sıcaklıkta hava almadan saklanması gerekmektedir.
Kuru Hurma Nasıl Saklanır? 0-10 C sıcaklıkta hava almayacak şekilde ağzı kapalı muhafaza edilmelidir. Buzdolabınızın sebzelik bölümünde muhafaza edebilirsiniz. Tüketmeden 5-10 dk. önce dolabınızdan çıkarırsanız tüketime hazır hale gelir.
Besin değeri oldukça yüksek bir meyve olan hurma; yaş hurma ve kuru hurma olmak üzere ikiye ayrılır. Çeşidine göre saklama koşulları değişebilir. Saklama koşullarının uygun olması halinde hurma 6-12 ay süre ile saklanabilmektedir.
Taze olmalıdır: Taze hurmalar, yumuşak ve nemli bir dokuya sahiptir. Kurumuş veya taze olmayan hurmalar ise daha sert ve kuru bir dokuya sahiptir. Ayrıca taze hurmalar, tazeliğini korumak için kutularda veya buzdolabında saklanabilir. Renk: İyi bir hurma, canlı ve zengin bir renge sahiptir.
Kuru Hurma Bozulur mu? Kuru hurma doğru bir şekilde muhafaza edildiği takdirde uzun ömrü olur. Aksi halde bozulma riski vardır. Kuru hurma hava almayacak şekilde ağzı kapalı muhafaza edilmesi tavsiye edilir.
Hurma yetiştiriciliğinin yapıldığı ülkelerde olgunlaşmamış hurmalar yemek içerisinde kullanılır, çekirdekler ise su içerisinde bekletilerek şişirildikten sonra öğütülür ve hayvanlara yem olarak verilir. Olgunlaşmış meyveler ise taze şekilde tatlı yapımında ve pastalarda değerlendirilir.
Hurma bakır, magnezyum, selenyum ve manganez kaynakları açısından zengindir. Bu vitamin ve mineraller, kemikleri sağlıklı tutmak ve osteoporoz gibi kemikle ilgili sağlık durumlarını önlemek için önemli olmaktadır. Hurma ayrıca kemik sağlığına etki edecek K vitamini ve bor da içermektedir.
Küflenmeye başlamış hurma çok kısa sürede ekşir ve bozulur, bildiğimiz kadarıyla bu aşamada meyveleri kurtarmanın bir yolu da yoktur. Kurumaya başlayan hurma günkurusu gibi çikolata rengini ve hatta tadını alır; üzeri pudra şekeri gibi beyaz bir tozla kaplanmaya başlar.
Sıcak, nemli ortamlarda kuru hurma buzdolabında saklanmalıdır. Nemsiz bir ortamda, oda sıcaklığında ve güneş almayan bir yerde bez torba yada cam kavanozda uzun sürek saklanabilir.
Hurmalar, güneşte hava sıcaklığına bağlı olarak 7-10 gün içinde kurur. Hurmaları yıkayıp kuruladıktan sonra kenara alın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hurmaları birbirine değmeyecek şekilde tepsiye dizin. Hurmaları, 60 dereceli fırında yaklaşık 4 saat pişirerek kurutabilirsiniz.
Eğer dilimli şekilde kurutmak istiyorsanız cennet hurmalarını ince ince dilimleyin. Ardından meyveleri fırın tepsilerine aralıklı olarak dizin. Fırınınızı en düşük sıcaklığa, fanlı programda ayarlayın ve tepsileri yerleştirin. Bu şekilde yaklaşık 10-12 saat boyunca kurumaya bırakın.
En Güzel Hurma Nerenin Hurması? Türkiye'de en sık tercih edilen hurma çeşitleri arasında Medine (Mebrum Hurma) dikkat çeker.
Neredeyse bir zeytin büyüklüğünde olan acve hurması, dünyadaki en kaliteli hurmalar arasında yer almaktadır. Fruktoz zengini olduğu için oldukça tatlı ve enerji kaynağı bir hurma çeşididir. Potasyum, kalsiyum, sodyum, fosfor, demir, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum bakımından zengindir.
Mükemmel besin olarak kabul edebileceğimiz, sağlığınızın en lezzetli koruyucularından olan hurmayı haftanın her günü tüketebilirsiniz. Üstelik uzmanlara göre, günde sadece 3 adet hurma tüketmeniz tüm bu faydaları görmenizi sağlayacak bir miktar olarak kabul edilebilir.
Bütün kuru meyveler, baharatlar, kuruyemiş türlerinde olduğu gibi Trabzon hurması da; nemsiz, kuru ve direkt güneş almayan yerlerde saklanmalıdır.
, Pakistan, Yemen ve Türkmenistan'da yetişen 60 milyon ton hurma ile ilk sırada yer alır; Afrika, Cezayir, Mısır, Fas, Moritanya, Libya, Mali, Nijer, Sudan, Çad, Tunus ve Somali 32 milyon ton üretimle ikinci sıradadır.
Cennet hurmasını olgunlaştırmak için;
Olgunlaşmamış cennet hurmasını bir adet elma ile birlikte bir poşet ya da kese kâğıdına koyun. Ağzını kapatarak güneş görmeyen bir yerde bekletin. Etilen adlı bir gaz salgılayan elma, bu salgıladığı gaz sayesinde yanındaki meyveleri sebzeleri hızla olgunlaştırır.
Kurutmak için seçeceğiniz yer çok önemli. Çok fazla güneş alan bir alanda kurutmamanız gerekir. Bulunduğunuz bölgenin hava nemliliği kurutma süresini bir aya kadar uzatabilir.
Yaş hurmaları suyun altında yıkamak yerine ıslak bir peçete ile silerek temizlemek yeterli olur. Hurmanın üzerindeki tozu hurmanın zırhıdır. Hurma yıkandığı zaman, belli bir süre sonra aflatoksin üretmeye başlar. Bu nedenle hurmayı yıkayarak muhafaza etmemek gerekiyor, yıkandıktan sonra da hemen tüketilmesi öneriliyor.
Hurma: Tamr (Hurma Arapça'da kadın anlamına geldiği için Hurma alımı sırasında Tamr denmesi yararlı olacaktır). 1.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri