Hürrem Sultan Türbesi, Eminönü'nde bulunan Süleymaniye caminin külliyesinde yer almaktadır.
Oğullarını tahta varis yapmayı başaran Hürrem Sultan, 15 Nisan 1558'de İstanbul'da öldü. Kayıtlarda eceliyle öldüğü yazılır. Büyük bir cenaze töreninin ardından Süleymaniye Camii avlusuna gömüldü. Mezarı üzerine türbesi eşi Süleyman tarafından yaptırıldı.
Haseki Camii, İstanbul'un Fatih ilçesinde Haseki ile Cerrahpaşa semtleri arasında Avratpazarı'nda bulunan Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan tarafından eşi Haseki Hürrem Sultan için 1538-1539 arasında tamamlanmıştır (Kuban, 1998:106). Mimarı Sinan'dır.
İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Türbesi, İstanbul'un Eminönü ilçesinde bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman ve diğer aile fertlerinin de yatmış olduğu Kanuni Sultan Süleyman Türbesi, aynı zamanda meşhur Süleymaniye Caminin olduğu yerde bulunuyor.
Osmanlı'nın en zengin ve ihtişamlı döneminin padişahı,Kanuni Sultan Süleyman'ın türbesi.Bu türbe Mimar Sinan tarafından,Süleymaniye Camisinin avlusuna yapılmıştır.
İlgili 38 soru bulundu
Hürrem Sultan Türbesi, Eminönü'nde bulunan Süleymaniye caminin külliyesinde yer almaktadır.
Fatih Fener'de, Yavuz Selim'de, Yavuz Selim caddesinde Tabakyunus sokağının solundadır. İstanbul'un 7 tepesindeki 7 selatin camilerinden biridir. Haliç'e en yakın olan tepede inşa edilmiştir.
Fatih Sultan Mehmet Türbesi, Fatih ilçesindeki Fatih Cami Külliyesi içerisi yer almaktadır. Fatih Sultan Mehmet Türbesi, Fevzi Paşa Caddesi ile Halice bakan yönündedir. İstanbul'un her noktasından ve özellikle Eminönü'nden kalkan toplu taşıma araçları ile Fatih ilçesine gidilebiliyor.
Şehzade Mehmed'in mezarı İstanbul'daki Şehzadebaşı Camii'nde yer almaktadır. Türbenin en baş tarafında Şehzade Mehmed, orta tarafında kızı Hümaşah Sultan, en son tarafta ise küçük kardeşi Şehzade Cihangir yatmaktadır.
Arşivlerde, Kanuni Sultan Süleyman'ın tarihe damgasını vuran eşi Hürrem Sultan'a yazdığı aşk mektupları da bulunuyor. Tarihe damga vuran Osmanlı sultanlarının sevgi ve özlemlerini en özenli biçimde aktardığı "aşk mektupları", Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'nda muhafaza ediliyor.
Hürrem Sultan zamanında Topkapı Sarayı'nın bir haremi yoktu. Sultanların haremi günümüzde İstanbul Üniversitesi'nin binası olan Eski Saray'dı. Hürrem Sultan haremin Topkapı Sarayı'na taşınmasını isteyince Sultan Süleyman da onu kırmamış. Topkapı Sarayı'ndaki haremi Hürrem'e bahşederek Mimar Sinan'a yaptırmış.
Üsküdar Meydanı'nda vapurdan inenlerin gözüne ilk çarpan Mimar Sinan'ın eşsiz eserlerinden Kanuni Sultan Süleyman Han ve Hürrem Sultan'ın kızı, Veziriazam Rüstem Paşa'nın eşi Mihrimah Sultan'ın adına yapılan camidir.
HÜRREM'İN YÜZÜĞÜ KAYBOLDU
Önce kolyeler ve mücevherler değişti. 19'uncu bölümde de Hürrem Sultan'ın meşhur yüzüğü kayboldu. Mahidevran Sultan ise onu buldu. Yani yapımcı firma TIMS, ticari olarak yollarını ayırdığı Boybeyi'nin Muhteşem Yüzyıl dizisindeki tasarımlarıyla da senaryo üzerinde kalem oynatarak vedalaşıyor.
Doğum yapan Hasekilere “Paşmaklık” adıyla büyük gelir kaynakları bağlanırdı. Osmanlının kudretli Padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın gözdesi Şehzade Mustafa'yı doğuran Mahidevran idi. Fakat Kanuni eşine sadık kalmamış, diğer cariyeler ile de birlikte olmaya devam etmiştir.
Seferden dönen Kanuni ise nikahlı karısını kaybeden Şehzade Mustafa'ya iyice hınçlanacak gibi... Tabii ki, tarihte Hürrem Sultan'ın aniden ortadan kaybolduğu ve günlerce izine rastlanmadığı şeklinde bir olay vuku bulmamış. Bu, senaristlerin kıvrak kaleminden çıkan bir vücut çalımı.
Babasına karşı isyan etmekten dolayı yargılanmıştır; Nahcıvan Seferi'ne giden Osmanlı ordusunun Konya'da konakladığı sırada, padişahın otağında boğdurulmuştur. Katli, devlete isyan suçundan dolayıdır ancak deliller ve şahitler konusunda tartışma bulunmaktadır.
Türbe topluluğu. Külliye içinde II. Murad'ın tek başına yattığı türbe dışında şehzadelere ait 4, sultan eşlerine ait 4, şehzade eşlerine ait bir türbe yaptırılmıştır ve bu türbelerde değişik tarihlerde 8 şehzade, 7 şehzade oğlu, 5 şehzade kızı, 2 sultan eşi ve 1 sultan kızı bir arada gömülmüşlerdir.
Gayet büyük bir mahzenin ortasında büyük bir mermer, mermerin üstünde de Fatih'in tabutu duruyormuş. Tabut açılmış, cihangir hükümdarın mumyalanmış cesedini görmüşler. Yüz tarâvetini (tazeliğini) olduğu gibi muhafaza ediyormuş. Mehmet Paşa, keyfiyeti Abdülhamid'e arz etmiş.
27. Osmanlı Sultanı I. Abdülhamid'in türbesi İstanbul Eminönü'nde bulunmaktadır. Türbe, bir külliyenin parçası olup 1780 yılında yapılmıştır. Mimarı Mehmet Tahir olan türbenin içerisinde I. Abdülhamid ve IV Mustafa başta olmak üzere Hanedan ailelerinden kişiler gömülüdür.
Sultan 2. Abdülhamid Han'ın mezarı, İstanbul Çemberlitaş semtinde Divanyolu caddesinde yaptırılmış Sultan II. Mahmut Türbesi'nde bulunmaktadır.
Selim, 1574'te 50 yaşındayken hamamda düşme sonucu göğüs boşluğunda meydana gelen kanama yüzünden öldü. Cenaze namazından sonra Ayasofya Camii'deki türbesine defnedildi.
Yavuz Sultan Selim Camii Hakkında
İstanbul'un yedi tepesinin üzerine sıralanmış tarihi kalıntılardan biridir Yavuz Sultan Selim Camii. Fatih'in Fener semtinde bulunan yapı, şehrin 7 selatin camisinden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri