Ücretli öğretmen eksik kalan 14 günün GSS primini de ödemek zorunda. Ödemez ve borcunu taksitlendirmez ise 60 günden fazla GSS prim borcunun bulunması halinde sağlık hizmetleri SGK tarafından karşılanmayacaktır. Ödemek zorunda oldukları GSS primleri gelir testi talep edip etmemesine göre değişecektir.
Sigorta primleri ise aylık toplam ders saat sayısına göre ödeniyor. Buna göre ayda en fazla 16-17 gün sigortalı olabiliyorlar. Yani normal öğretmene göre yarım ücret ve yarım sigorta ile çalışmış oluyorlar.
Ücretli öğretmen sigorta prim hesabı
Buna göre örneğin ayda 120 saat ek derse giren bir öğretmene toplamda 144 saat ek ders ücreti ödeneceğinden, prim gün sayısı da (144/7,5 = 19,2) (20 güne tamamlanır) 20 gün olarak SGK'ya bildirilecektir.
Eğitmen kadrosu Genel İdari Hizmetleri Sınıfında yer almakta olup, mezkûr maddede bu sınıfa atananlara ilişkin bir düzenleme yapılmamıştır. Bu minvalde, eğitmen kadrosunda görev yapan personelin ücretli öğretmen olarak çalıştığı sürelerin kazanılmış hak aylık derecesinde sayılmasına imkan bulunmamaktadır.
i- “İşe Başlama Tarihini” bulunduğunuz günden sonraki günün tarihini yazınız. (Pazartesi günleri, aynı gün sigorta girişi yapılabilir.)
İlgili 27 soru bulundu
İşçi statüsünde değerlendirilmektedir. Kadrolu öğretmen ek dersi ile karıştırılmamalıdır. (Örnek: 1 Kasım-30 Kasım). Ücretli öğretmenlerimize ait ek ders çizelgelerinin onaylı olarak en geç ay çıktıktan sonra sonraki ayın ilk iş günü mesai bitimine kadar elden teslim edilmesi gerekmektedir.
Ücretli öğretmenler haftada 30 saate kadar görev yapabiliyorlar. Bu çalışanların aynı zamanda primleri de yatırıldığı için süreler emeklilik hesabında kullanılıyor. Bu ek ders ücreti karşılığı ders verenlerin bir kısmı ise usta öğretici olarak adlandırılıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Hizmet puanları" başlıklı 40. maddesi 3. fıkrasındaki; "(3) Hizmet puanının hesabına esas sürelerin yıldan artan her ayı için o hizmet alanında bir yıllık süreye karşılık gelen puanın 1/12'si esas alınır.
Ücretli öğretmen eksik kalan 14 günün GSS primini de ödemek zorunda. Ödemez ve borcunu taksitlendirmez ise 60 günden fazla GSS prim borcunun bulunması halinde sağlık hizmetleri SGK tarafından karşılanmayacaktır. Ödemek zorunda oldukları GSS primleri gelir testi talep edip etmemesine göre değişecektir.
Ücretli öğretmenlerin sigorta primleri, genellikle her ayın sonunda kesilir ve aynı ayın içinde SGK'ya ödenir. Böylece ücretli öğretmenler, sağlık hizmetlerinden yararlanabilir ve acil durumlarda tedavi masraflarının bir kısmı veya tamamı SGK tarafından karşılanabilir.
14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Belgenin tanımından da açık ve net anlaşılacağı üzere ücretli öğretmenler adına işsizlik sigortası primi yatırılmamaktadır. Dolayısıyla ücretli öğretmenlik yapan bir kişi işsizlik maaşı şartlarını sağlasa bile bu ödenekten faydalanamamaktadır.
Askerlik süresini en çok 540 gün borçlanabilirsiniz. Yani, emeklilik için 540 gün prim eksiği olanlar bu sürenin tamamını borçlanarak, emekli olabilir. Örneğin, emeklilik için 250 gün prim eksiğiniz varsa, sadece 250 günü borçlanarak da emekli olabilirsiniz.
Dolayısıyla bu kapsamda görev yapanların ek ders ücretleri haftalık değil, aylık olarak belirlenmek durumundadır.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN E-BİLDİRGE İŞLEMLERİ Kuruma ait SGK tarafından verilen E-Bildirge Kullanıcı Bilgileri ile giriş yapılacak. AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİ İŞLEMLERİ BÖLÜMÜNE GİRİŞ YAPILACAK. HANGİ DÖNEME AİT BİLDİRGE GİRİŞİ YAPILACAK İSE CARİ DÖNEM OLARAK İLGİLİ DÖNEM SEÇİLECEK.
01/07/2023-31/12/2023 döneminde bu kapsamda sigortalı olmak isteyen bir kişi 30 gün üzerinden aylık en düşük 13.414,50 (aylık brüt asgari ücret) x %34,5 (ödenecek prim oranı) = 4.628-TL prim ödeyecektir.
5 bin ücretli öğretmene sözleşmeli öğretmenlik yolu açıldı ! Aylardır tartışılan ücretli öğretmenlere kadro yolu kesinleşmiş oldu.Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin ücretli öğretmenin sözleşmeli öğretmen olarak atamasını yapacak.
💼EK DERS ÜCRETİ NE KADAR 2023 OLDU? Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
2- Ücretli öğretmenlik, 657 sayılı Kanunun 89. maddesine dayanılarak yürütülmekte olup, tam olarak bir statüsel istihdam şeklinde değildir. Zira ilgili madde okunduğunda da görülecektirki, memurlar ve öğretim üyelerine de ücretli ders karşılığı görev verilebilmektedir. Bu statünün 4/C ile bir ilgisi bulunmamaktadır.
Ücretli öğretmenlik başvurusu İlçe Milli Müdürlüğü'ne yapılır ve sözleşme yalnızca bir öğretim yılını kapsar. Söz konusu kadroya öğretmen atanması halinde ücretli öğretmenin anlaşması sonlandırılır. Ücretli öğretmen maaşları, kadrolu meslektaşlarına göre daha düşüktür.
Ücretli öğretmenlik için en az önlisans mezunu olmak gerekmektedir.
İşte detaylar… Sene başında açıklanan zamlardan sonra ücretli öğretmen saat ücreti 2023 yılında 73,50 TL'ye yükselmiştir. Yapılan düzenlemeye göre 60,12 TL olan ücretli öğretmen ek ders ücreti, %25 artırılarak 75,15 TL olmuştur.
Ancak Eylül 2022'de yapılan son açıklamalara göre 5 yıllık ücretli öğretmen görevi süresini tamamlamış olan ve formasyon sertifikasını almış olan ücretli öğretmenlerin kadroya alınabileceği belirtilmiştir.
Ücretli Öğretmenlikle Geçirilen Sürelerin Sigorta Boşlanması
MEB'e bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ek derste öğretmen veya usta öğrenci olarak çalışanlar 25 Temmuz 2011'den önceki çalışmalarına göre ay içinde 30 günden eksik kalan günlerini borçlanabilirler.
Ücretli öğretmenlik, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ihtiyaç görülmesi halinde ek ders karşılığında istihdam edilen geçici öğretmenlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri