Önce patisini biraz okşayarak kedinizin tepkisini ölçün. Tepki vermediğine emin olduktan sonra patisine hafifçe bastırarak tırnaklarının çıkmasını sağlayın. Keseceğiniz tırnağı seçtikten sonra tırnak makasını pembe diplere gelmeyecek şekilde yerleştirin. Her şey yolunda ise yavaşça kesmeye başlayın.
Huysuz Kedi Tırnağı Nasıl Kesilir
Kedinizin uzayan tırnaklarını belirleyin. Tırnak uç kısmına tırnak makasını yerleştirin ve yavaşça kesin. Kesme işleminden emin olabilmek için kedinizin tırnaklarını kontrol edin. Kedinizin tırnağını kestikten sonra onu şefkatle okşayın ve ödüllendirin.
Bir de kediciklerimizin arka patilerindeki tırnakları kesinlikle kesmemeliyiz. Sadece ön patilerindeki tırnakları kesmek yeterli olacaktır. Neden mi? Çünkü arka patilerindeki tırnakları kesersek özellikle üst katlarda yaşayanlarımız için kedilerin cam kenarı ve balkonlardan düşme riskini artırmış oluruz.
Kedi tırnağı kesmek için normal ev makasları kullanılmamalıdır. Normal makaslar, kedinin tırnağını düzgün bir şekilde kesmeye uygun değildir ve tırnağı yanlış şekilde keserek kedinin rahatsızlanmasına veya zarar görmesine neden olabilir.
Veteriner Kedi Tırnak Kesimi Fiyatları genellikle seçilen merkezlere ve pet hastanelerine göre değişir. Ortalama Veteriner Kedi Tırnak Kesimi Ücreti: 175 TL olmaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
Kedilerin Tırnağı Hangi Sıklıkla Kesilmelidir? Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, kedilerin tırnaklarının uzama süreci her cinse ve kediye göre değişiklik gösterir. Fakat kedinizin tırnaklarını kesme işlemini düzenli hale getirmek istiyorsanız, 3 ila 4 haftada bir kesim yapmanız yeterli olur.
Tırnaklar aşırı uzadığında içeri doğru kıvrılarak patiye ve yastıkçıklara zarar verebilmektedir. Ayrıca uzun tırnaklar ile evdeki sert zeminde yürümek kediler için daha zor olmaktadır. Kedinizin tırnaklarını keserken dikkatli olmanız gerekir.
Tırnaklar düzenli olarak kesilmezse uzadıkça patilerin altına kıvrılıp, batmaya başlarlar. Bunun sonucunda da kedinizin patisinde şişme ve enfeksiyon gibi istenmeyen durumlara neden olabilirler. Rutin olarak bir kedinin tırnakları, en az üç en çok altı haftada bir kesilmelidir.
kedilerin tırnakları özel tırnak makası ile evde. kesilirken, bazı huysuz kediler için mutlaka veteriner. hekime götürülmesini önermekteyiz. ☎️0266 312 77 66.
Evet, kedi tırnakları tırnak makasıyla kesilebilir. Tırnak makası, kedinizin tırnaklarını düzgün ve hassas bir şekilde kesmenize yardımcı olur. Tırnak makası genellikle metal veya plastikten yapılır ve kedinizin tırnaklarını keserken kolayca kullanılabilir.
Çünkü kedinizin tırnakları uzadığında yürümesini zorlaştırarak ona rahatsızlık verebileceği gibi sizin de zarar görmenize neden olabilir. Bü yüzden de kedilerin tırnaklarının düzenli aralıklarla kesilmesi ve tırnak bakımının eksiksiz olarak yapılması gerekir.
Tırnaklar sıcak suyla yumuşatılarak kesilmelidir. Özellikle ayak tırnakları duş aldıktan sonra kesilmesi sizlere daha kolaylık sağlayacaktır. Tırnaklar hijyen için önemli olduğundan, tırnak kesilen makaslar kişiye özel olmalıdır. Tırnağı keserken seviyeyi çok ayarlamak gerekir.
Tırnak makası kedilere özel olarak üretildiği için birçok farklı malzemeden yapılır. Genellikle bu ürünler, paslanmaz çelik veya karbon çeliği gibi dayanıklı malzemelerden yapılır. Ayrıca, kauçuk veya plastik gibi malzemelerden yapılmış kulplar, kullanan kişinin ürünü rahatça tutabilmesine yardımcı olur.
Feliway sprey, kedilerde veteriner ziyaretlerinde ya da tatil yolculuğunda ortaya çıkabilen stresi azaltmak için de faydalı olabilmektedir. Feliway spreyini kedinizin tırmaladığı mobilyalar üzerinde de kullanabilirsiniz. Böylelikle bu tarz davranış bozukluklarının giderilmesini de önlemiş olursunuz.
Deri koltuklarınıza, ahşap mobilyalarınıza Viks sürmek kedinizin bu yüzeylere zarar vermesini engelleyecektir. Eğer oturmuş bir alışkanlığı varsa mentol aromasının uzaklaştırıcı etkisinden dolayı bu alışkanlığı zamanla unutacaktır. Viksi kedinizin yaklaşmasını istemediğiniz her yüzeye sürebilirsiniz.
Kedi tırnakları ne kadar sürede uzar sorusunun yanıtı her kesi için farklılık gösterebiliyor. Tırnak kesmeyi düzenli hale getirmeniz halinde 3 ile 4 hafta arasında tırnak kesiminin gerçekleşmesi sağlanacaktır. Bilmeniz gereken, tırnak kesiminin düzenli hale getirilmesinin kedi sağlığı için elzem olmadığı.
Artık sevimli dostalrınızın tırnakları Kedi Tırnak Koruyucu sayesinde hem zarar görmeyecek hemde size zarar vermesini engelleyecek. Kauçuk malzemeden yapıldığı için son derece yumuşak ve hafif olan Kedi Tırnak Koruyucu Kapak 20 adettir. Ayrıca kendi yapışkanı ile birlikte yapıştırarak rahatlıkla kullanabilrsiniz.
Şayet kedinizin patilerinde kuruluk, çatlama ya da tahriş tespit ederseniz zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı vb. organik ürünleri kullanabilirsiniz. Nemlendirmek için kullanabileceğiniz bu maddeleri kediniz yaladığında sağlığına bir zarar vermeyeceğinden emin olmalısınız.
Hayvan pençesini yaladıktan sonra tırmaladıysa kedi tırmalaması ile kuduz bulaşma olasılığı oldukça yüksektir. Ayrıca, kediler tırnakları ile birçok virüsü size bulaştırabilirler bunlardan en tehlikelisi ise kuduzdur. Kuduzun dışında birçok hastalık da bulaştırma ihtimalleri yüksektir.
Kışın Kedi Traş Edilir Mi? Kışın Kedi Traşı oldukça fazla yapılan işlemler arasında yer almaktadır. Kediler genel olarak bizler ile birlikte ev ortamında yaşamaktadır. Ev ortamında bulunan tüm kediler sıcak ortamda bulundukları için kolay bir şekilde Kış Aylarında Kedi Traşı edilebilirler.
Çünkü kediler kendilerini pençeleri ile savunduğundan dışarı çıktığında eğer bir kavgaya karışırsa dayak yiyebilir ve muhtemelen de yaralanır. Bu yüzden kendilerini savunması için dışarı çıkan kedilerin tırnakları kesilmemelidir.
Kedi tırmığı hastalığı, Bartonella henselae adlı bakteriyel enfeksiyöz etkenin yol açtığı iyi huylu bir enfeksiyon hastalığıdır. Sıklıkla kedi tırmığı ya da ısırığına maruz kalan ufak çocuklarda gözlenmektedir.
Kedinin tırnakları çok uzunsa, bazen tırnağın sinirlerine ve kan damarlarına kadar yırtılabilirler. Hayvanın tırmalama nedeniyle yaralanma riski de artabilir. Bir kedinin tırnakları yeterince aşınmışsa kısaltılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri