Cep telefonunuzda kullandığınız ve standart sandığınız USB kabloları, aslında çok da standart değil! USB şarj adaptörünüz, akıllı telefonunuzu hızla şarj etmede önemli faktörlerden bir tanesi. Ancak görünen o ki sadece adaptör değil, kablonuz da şarj hızında oldukça etkili.
Eğer mümkünse şarjını daima şarj kablosu ve şarj adaptörü ile prizden yap. Çünkü adaptör telefonunun daha yüksek güçle şarj olmasını sağlar.
Bu hattı tamamlamak için sadece güzel bir kabloya ihtiyacınız var. Yüksek Data aktarımlı bir kablo alırsanız otomatik Yüksek şarj kalitesinde de bir kablonuz olmuş olur. Her kablo da Hızlı şarj yapmaz.
Buna göre, hızlı şarj kablosu alırken CE sertifikasına dikkat ederek tercih yapmanız gerekir. Kaliteli bir hızlı şarj aletinde bu sertifika mutlaka yer alır. Şarj aletinde yer alan CE sertifikası alacağınız ürünün gerekli testleri başarı ile geçtiğini gösterir.
İlgili 15 soru bulundu
Hızlı şarj adaptörü 18W, 30W, 45W, 55W ve 120W seçenekleri ile cihaz türlerine göre çeşitlilik gösterir. Elektronik cihazınızın performansını artıran üstün özelliklere sahip olan bu ürünleri tercih edebilirsiniz.
Güç oranı, telefonun bataryasının kapasitesiyle orantılı bir sürede dolar. Bunun yanı sıra USB kablo kalitesi ve adaptör orijinalliği gibi konular da şarj süresini doğrudan etkiler. Hızlı şarj teknolojisine sahip yeni nesil akıllı cep telefonlarında ise aktarılan watt oranı yükselir.
Çelikten daha güçlü ve dayanıklı bir madde olan kevlar kullanılarak üretilen Nonda Zus Android İçin Micro USB Kevlar Şarj Kablosu, piyasada bulunan en dayanıklı ve güvenilir şarj kablolarından biri.
Hızlı Şarj Bataryaya Zarar Verir mi? Akıllı telefonlarda bataryaların tüm devreleri problemsiz çalışıyorsa, hızlı şarj bataryaya zarar vermez. Fakat sonradan gerçekleştirilen hızlı şarj özelliğine çevirme işlemleri batarya ve telefona zarar verir.
Akıllı telefonlarda kullanılan lityum iyon piller, uzun ömürlü ve tekrar tekrar şarj edilebilen bir teknolojiye sahiptir. Ancak, pil performansını korumak için genellikle lityum iyon pillerin %100 dolana kadar şarj edilmemesi önerilir. Tam dolu şarj, pil performansı için ideal değildir.
Hızlı Şarj, şarj cihazının marifeti!
Normalde bu akım taşıma değeri 1A(1 amper) ve 1,5A arasında değişkenlik göstermekteydi. Firmalar şarj cihazlarındaki bu akım taşıma seviyesini 2A ve üstüne yükselterek, bunun adına Hızlı Şarj dediler.
Bu noktada telefonun yavaş şarj olması, pil yönetim sistemi tarafından batarya sağlığının korunması için yapılan bir müdahaledir ve dikkatli bir şekilde yönetilmesi gereken süreçtir. Aksi takdirde bataryaya ciddi zararlar verilebilir.
Kablonun orjinal olması veya olmamasının telefona herhangi bir etkisi olmaz. Telefonuna zarar vermemesi için önemli olan konnektörlerin yani bağlantı yaptığın uçların telefona veya şarj aletine takıldığında oynamaması, gevşek kalmaması, tam oturması gerekir.
Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
Bunlardan USB Type C Şarj Kablosunu açıklayalım. Yeni nesil kablo tipi olarak adlandırabileceğimiz Type C Şarj Kablosu'nda, kablo üzerinden daha fazla enerji aktarılmaktadır. Bu sayede cihazlar daha hızlı şarj olmaktadır.
Xiaomi USB Type-C Hızlı Şarj ve Data Kablosu 3.0 Amper.
USB Type-C, harici bir cihazdan ana bilgisayara veri aktarırken yüksek hız sağlar. Dosyaların yavaş aktarımı sorunu böylelikle ortadan kalkar. Diğer USB portlarına göre ortalama 2 kat daha hızlı iletişime imkân verir. USB Type-C ile hızlı şarj yapılabilir.
Fast'tır herhalde. Edit: Hızlı şarj yokmuş.
Usb kablo türlerini kabaca, Type-A, Type-B, Mini usb kablo, Micro usb kablo, Type-C ve Lightning olarak sınıflandırabiliriz.
Bilgisayardan şarj olursa 2 saat.. Prizden şarj olursa 30-45 dk.. Pilin özelliklerine göre değişiyor...
Hızlı şarj istasyonları (seviye 3 şarj cihazları) giderek daha yaygın hale geliyor ve 31 dakika gibi kısa bir sürede %80'e kadar kapasite sağlayabilirler. Sonuç olarak elektrikli araçların şarj süresi kullandığınız şarj cihazının türüne ve aracınızın aküsünün boyutuna bağlıdır.
Telefonların şarjlarını bitiren en büyük etkenlerin başında ekranları geliyor. Zira ekran parlaklığı yüksek olunca cihaz bu gereksinime yanıt vermek için daha fazla güç harcıyor ve doğal olarak bataryası daha hızlı bitiyor. Bunun dışında yoğun uygulama kullanımı şarjın çabuk bitmesine neden oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri