Yani sıcağa maruz kaldığında yumuşar ve soğuduğunda tekrar sertleşir. Sertleştikten sonra zımparalanabilir. Kurumadan önce nemli bir bez ile silinip temizlenebilir.
Japon yapıştırıcı bazen kıyafetlere ya da bir masaya dökülebilir. Bu gibi anlarda hemen sıcak tuzlu su hazırlayıp işleme başlamalısınız. Tuz, sıcak suyun içinde eriyerek yapıştırıcının yüzeyden kolayca kalkmasına yardım edecektir.
PLUSLOK® 2480 kauçuk takviyeli siyah renkli hızlı yapıştırıcıdır şok darbelere sarsıntılara karşı diğer şeffaf yapıştırıcılara göre daha dirençli ve dayanıklıdır 120 dereceye kadar ısıya dayanır.Orta-yüksek yoğunlukta bir ürün olup 3-5 dakika içinde yapıştırma işlemini tamamlar.
Isıya Dayanıklı Yapıştırıcı
Bunlardan bir tanesi olan ısıya dayanıklı yapıştırıcılar cam, porselen, metal, kristal ya da plastik gibi malzemeleri yapıştırabileceğiniz bir yapıştırıcı çeşididir. Kırılan ve yapıştırmak istediğiniz tüm eşyalarınızı bu yapıştırıcıyla çok rahat bir şekilde yapıştırabilirsiniz.
Japon Yapıştırıcısı Aslında Nedir? Japon yapıştırıcısı olarak bildiğimiz siyanoakrilat yapıştırıcılar tek bileşenli ve çözücü madde (solvent) içermeyen çok kısa sürede kuruyan, yüksek ısı direncine ve nüfuziyet özelliklerine sahip, az miktar ürün ile yapışma sağlayan yapıştırıcılara verilen genel addır.
İlgili 41 soru bulundu
Siyanoakrilat Yapıştırıcı (Hızlı Yapıştırıcı)
Kauçuk, plastik ve metal bağlantılar için uygundur. Yüksek sıcaklığa dayanıklı , orta viskoziteli ve boşluk doldurulması için formüle edilmiş. Yavaş kürleşme süresi yapışacak parçaların kolay ve doğru konumlandırılmasını sağlar.
Siyanoakrilat veya Türkçedeki yaygın adıyla Japon yapıştırıcı; tek bileşenli, çözücü (solvent) içermeyen, çabuk kuruyan (2-50 saniye), ısı direnci yüksek olan, az bir miktarla yapışma sağlayan, çok küçük boşluklara bile nüfuz eden bir yapıştırıcı.
Aynı zamanda daha çok bilinen tutkallardan olan silikon ürünler de yüksek ısıya dayanıklı yapıştırıcı çeşitleri ile pek çok alanda kullanım sağlar.
Materyaller, zamana, farklı hava koşullarına, vibrasyona karşı oldukça dayanıklı yapısıyla dikkat çeker. 404 plastik yapıştırıcı benzerlerine nazaran sıcaklığa fazlasıyla dayanıklıdır. Yaklaşık olarak 150-180 derece ısıya dayanıklılığı ile göze çarpan modeller, katalizörü ile birlikte satılır.
- İlk olarak aseton kullanabilir ve ilgili bölgeye uygulayarak çıkarabilirsiniz. - Eğer cildinizde aseton kullanmayı istemiyorsanız tuz ile suyu birbirine karıştırarak ilgili bölgeye uygulayabilirsiniz. - Ayrıca tuvalet ispirtosu süper yapışkanları ortadan kaldırabilmek için aktif çözücüler arasında yer alır.
Hızlı yapıştırıcı lekesini kumaştan çıkarmak için asetondan yardım alabilirsiniz.
Sıcak Su. Sıcak su da Japon yapıştırıcısını çıkarma konusunda etkili oluyor. Özellikle Japon yapıştırıcısı bir bölgeye sürüldüyse, o bölgeyi sıcak su içinde bekletebilirsiniz. Sıcak su yapıştırıcıyı yumuşatarak çıkarmayı kolaylaştırıyor.
Tutkal sıcak suyla temas ettiğinde çözünür ve yapıştırıcı özelliğini kaybeder.
Renk. Tek bileşenli bir yapıştırıcıdır. -40 °C ile +90 0C'ye dayanıklıdır.
Uygulama sıcaklığı; Yapıştırıcıyı ve yapıştırılacak malzemeleri +18 derece'nin altında kullanmayınız. Bu sıcaklığın altındaki yapıştırıcı oda sıcaklığında en az 24 saat ısıtılmalıdır (çıplak ateş temas etmemelidir).
Isıya dayanıklı silikon ne kadar sıcaklığa kadar kullanılabilir? Cevap 1: Genellikle -50°C ila 300°C arasında stabil çalışır.
Ayrıca endüstriyel sektörler için üretilen yüksek ısılı epoksiler, karbon fiber ve esnek çubuk yapısı nedeniyle 1500 dereceden fazla ısıya dayanabilir. Epoksiler bileşime girdikleri maddenin sertlik ve dayanıklılık yapısına göre 100 C. 200 C, 300 C ve 1500 dereceye kadar ısıya dayanıklı duruma getirilebilir.
Yapıştırma işlemini ile 20 dakikalık süre içerisinde tamamlar ve 1 saat sonra tamamen kuruyup işlemi tamamlamış olur. 120° sıcaklığa kadar dayanıklıdır. Kısa süreliğine 160° 'a kadar yükselebilir. Nem ve su gibi sıvılara ve asitlere karşı dayanıklıdır.
-40°C ve +120°C arasında ısıya dayanıklı.
Termoplastik özellik taşırlar. Yani sıcağa maruz kaldığında yumuşar ve soğuduğunda tekrar sertleşir.
Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca elinize bulaşan yapıştırıcı kalıntılarını da yine aseton yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise sıcak tuzlu su karışımıdır.
Sıcak ortamda kuruma gerçekleşemeyebilir. Ama üfleyerek biraz da olsa yapıştırıcının kurumasını sağlayabiliriz. Rüzgar esen bir ortamda bırakabiliriz ama bu karton büyük olmalıdır yoksa uçar ve gider.
Tam bir güçlendirme için tavsiye edilen süre olan 24 saat beklenmelidir. Bu süre içinde yapıştırıcı tamamen kurur.
Sağlam yapışmalar – Hızlı yapıştırıcı kırılmaz, titreşim sönümleyici, darbeye dayanıklıdır ve dış mekanlar için de su geçirmez bir yapıştırıcı olarak uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri