Banka şubelerinden; Banka şubelerinden dekont almak için gişede işlem yapmanız gerekecektir. Bu işlem para yatırma, para çekme, borç ödeme ve bunlara benzer işlemler olabilir. Zaten banka içerisinde işlem yapıldığında banka çalışanı size dekontunuzu mutlaka vermektedir.
IBAN (Uluslararası Banka Hesap Numarası) nedir? IBAN, bankalardaki mevcut müşteri hesap numaralarının yerine kullanılacak olan ve para transferlerinin hızlı, hatasız ve az maliyetle gerçekleştirilmesi amacıyla belirli bir standarda göre oluşturulan uluslararası banka hesap numarasıdır.
Dekont almak istiyorum. Ne yapmam gerekir? İnternet ve mobil bankacılıkta işleminiz gerçekleştirildikten sonra mail adresinizi yazarak dekontun mail adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Banka hesabından fatura, alışveriş, para transferleri gibi ödeme işlemleri yapıldıktan sonra müşteriye verilen fişe "Dekont" denir.
içerisinde yer alan “BELGELERİM” menüsünden ulaşabilirsiniz. Kredi kartı ve üye işyeri işlemlerine ilişkin hesap özetlerine ise, İşCep ve İnternet Şubesinin yanı sıra, Maximum Mobil ve Maximum İşyerim uygulamalarında yer alan Hesap Özetlerim menüsünden ulaşabilmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Bankaların verdiği dekontu sorgulamak için o bankaya ait olan hesabınıza giriş yapmanız gerekir. İnternet bankacılığı şifreniz ile hesabınıza girdikten sonra son işlemler menüsünden dekontu görebilirsiniz. Yaptığınız işleme tıkladıktan sonra dekontu görüntüle seçeneği çıkacaktır. Bu sayede dekontunuza ulaşabilirsiniz.
Kısaca e-Dekontun muhatabına elektronik ortamda (e-posta, SMS, ftp, web uygulaması ve benzeri yöntemler) iletilmesi veya e-Dekont çıktısının banka görevlisince kaşe tatbiki veya ıslak imzalanması ya da noter onaylı preprinted hazır imza kullanılması suretiyle teslimi gerekmektedir.
TCMB, 10 Ekim 2008 tarihinde “Uluslararası Banka Hesap Numarası Hakkında Tebliğ” yayınlayarak 2009 yılından itibaren hesap cüzdanları, hesap özetleri, dekont, sözleşme, çek ve belgelerde IBAN gösterilmesini zorunlu hale getirdi.
Dekont numarası genellikle dekontun üst kısmında bulunan tarih saat kısmının hemen ardından gelen ve genel olarak bir harf ile başlayan numaradır.
İhtiyacınız olduğunda Garanti BBVA İnternet Bankacılığı'ndan veya 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi'nden, yaptığınız işlemlerin imzalı dekontlarını şubenize uğrayarak alabilirsiniz.
e-Dekontlarıma Nasıl Ulaşabilirim? Yapı Kredi Mobil ve İnternet Şubesi'ne giriş yaptıktan sonra Hesaplarım menüsünden hesap hareketi seçimi yaparak e-dekontunuzu görüntüleyebilir, dilerseniz e-posta adresinize iletilmesini sağlayabilirsiniz.
Son 1 yıl içerisinde yapmış olduğunuz tüm işlemlere ait dekontları, İnternet Bankacılığı'ndan görüntüleyebilirsiniz. Dekontlar, bilgilendirme amaçlıdır. Dekontunuzu resmi işlemlerinizde kullanmak istediğinizde, en yakın şubemize başvurarak alabilirsiniz.
EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
IBAN numarasını hesap kartınızı kullanarak atm'den alabilirsiniz. Ayrıca bağlı olduğunuz bankanın müşteri hizmetlerini arayarak da alabilirsiniz.
4747 IBAN Sorgulama
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan IBANBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların "IBAN bilgisini" SMS ile öğrenebilirsiniz.
IBAN İnternetten nasıl öğrenilir? IBAN numarasını internet üzerinden öğrenme şansınız vardır. Bunun için yapmanız gereken hesabınıza bağlı olan internet şubesine girmektir. Bu şekilde IBAN numaranızı rahatlıkla öğrenme şansınız vardır.
Genel Dekont Kaydı; Finans Bölümü'nde, "Kayıt/Dekont" menüsünün altında yer alır. Genel Dekont Kaydı; masraf faturalarının kayıtları, hesaplar arası virman işlemleri veya ithalat/ihracat işlemleri ile ilgili mal bedel ve masraflarının kaydedildiği bölümdür.
Bu tür “Belge Türü” bölümünde yer almayan diğer belge türlerini ifade etmektedir. Banka dekontu, ücret bordrosu, hesap ekstresi, sözleşmeler, oda aidat makbuzu, apartman aidat makbuzu, vergi dairesi alındısı makbuz, vb. belgeler bu tür kapsamında değerlendirilebilir.
İspat külfeti kendisinde olan kişi tarafından yazılı bir belge ile iddiasını ispatlayamaması halinde banka dekontu, mektup, yazışmalar gibi birtakım belgelerin olması halinde bu belgelerin delil başlangıcı sayılacaktır[14].
Türkiye'de IBAN
İlk iki hane ülkemizin uluslararası kodu olan “TR” harfleridir. Daha sonra gelen iki ve beş hane sırasıyla kontrol basamaklarını ve banka kodunu, ardından gelen haneler ise müşteri hesap numarasını ifade etmektedir.
Para göndereceğiniz kişinin IBAN'ını nasıl öğrenebilirsiniz? Para transferi yapacağınız kişilerin IBAN'larını doğrudan kendilerinden öğrenmeniz en sağlıklı yöntemdir. Pek çok bankanın web sitesinde hesap numarası girilerek IBAN karşılığını öğrenebileceğiniz çeviriciler sunulmaktadır.
Havale yapan kişi aslında karşı tarafa olan borcunu ödemektedir ve ödediği borca karşılık dekont almaktadır. Dekontta, maalesef Türk Borçlar Kanunu 103. maddesinde sayılan makbuzdur değildir, çünkü dekont alacaklıdan değil Bankadan alınan bir belgedir.
Banka dekontu
Marka Başvuru ücretinin ödendiğini gösterir banka dekont aslı.
Tahsilat makbuzu 2 nüsha olarak düzenlenir, makbuzun aslı ödemeyi yapan tarafa verilir, sureti tahsil eden tarafta kalır. Alındı belgesi olarak da bilinmektedir. Ödemenin kredi kartı, havale ve eft gibi yöntemlerle gerçekleştirilmesi durumunda banka dekontu tahsilat makbuzu yerine geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri