Bankalar arası para transferi işlemi için bankalar genellikle gönderilmek istenen tutara bağlı olarak değişen belirli bir ücret talep eder. Söz konusu bu ücret bankadan bankaya değişiklik gösterir. Belirlenen rakam, EFT yapıldığı anda müşterinin hesabından otomatik olarak kesilir.
EFT ücreti, eğer göndericinin bakiyesinde EFT ücretini karşılayacak kadar para var ise göndericinin bakiyesinden kesilir. Eğer göndericinin bakiyesinde EFT ücretini karşılayacak kadar bir para yoksa EFT ücreti gönderilen paradan EFT ücreti kesilir.
Ziraat Bankası yolu ile internet veya mobil şube üzerinden yapılan EFT işlemlerinde Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde 1.14 TL, 50 Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde ise 2.29 TL ücret alınmaktadır.
Şube üzerinden yapılan 1000 TL'ye kadar olan EFT işlemlerinde işlem ücreti 5.73 TL, 1000 TL ve 50 Bin TL arasındaki işlemlerde ücret 11.46 TL, 50 Bin ve üzeri para transferi işlemlerinde ise 114.60 TL'dir. İnternet şubesi üzerinden yapılan işlemlerde ise 1000 TL'ye kadar 1.14 TL işlem ücreti alınır.
İnternet üzerinden yapılan işlemlerde işlem başına minimum 0.90 TL+ BSMV' dir. Aracılık Hizmetleri Servisimiz (AHS) aracılığı ile yapılan işlemlerde işlem başına minimum 3 TL + BSMV'dir. İnternet üzerinden yapılan işlemlerde günlük işlem hacmi artışına göre günlük daha düşük komisyon oranları uygulanmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) ile hızlı ve kolay bir şekilde 7/24 para transferlerini ücretsiz gerçekleştirebilirsin.
İsme havale, kredi kartı, IBAN'a transfer işlemlerinde alt limit bulunmamaktadır.
1. Her banka, müşterisinin para transferine konu hesabı için IBAN'ı üretmiş durumdadır ve müşterisine bildirir. 2. Parayı alacak olan kişi (ALICI) kendi hesap numarasına ait IBAN'ı parayı gönderecek olan kişiye (GÖNDERİCİ) bildirir. 3. Gönderici, alıcının IBAN'ını kendi bankasına bildirir ve para transfer emrini verir.
Ziraat Bankası Fast Ücreti Alınması
Ziraat Bankası sitesinde fast işlemlerinin ücretsiz olduğu yazmakta fakat ücret 1.79 alınmaktadır.
EFT yapmak için parayı göndereceğiniz kişinin hesap numarası ve IBAN numarası gerekir. EFT işlemleri bankaların internet, mobil bankacılık ve banka şubelerinden yapılabilmektedir.
Hangi bankanın ATM'sinden para yatırmak istediğini seç. Uygulama sana seçtiğin banka için bir IBAN numarası gösterecek. Seçtiğin bankanın herhangi bir ATM'sine gidip kartsız işlem menüsünden sana verilen IBAN numarasına para yatır.
Bu sorunu çözmenin iki yolu vardır. Paranın nerede olduğuna bağlı olarak, transferi kendiniz iptal edip yeniden başlayabilirsiniz. Eğer para alıcınıza ulaşmışsa, o zaman alıcıya ulaşıp paranızı geri istemelisiniz.
FAST ile para gönderme ücreti ne kadar sorusuna yanıt arayan çok sayıda banka kullanıcısı bulunmaktadır. Tıpkı EFT işlemlerinde olduğu gibi FAST işlemlerinde de bankalar kullanıcılarından 1.80 TL ile 10 TL arasında gönderim ücreti talep etmektedir.
Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
FAST ile EFT'nin temel farkı, FAST aracılığıyla 7/24 para transferi yapabilmenizdir. EFT'de ise işlem saatleri, mesai saatleri ile sınırlandırılmıştır ve mesai saatleri sonrasında yapılan işlemler bir sonraki iş günü gerçekleştirilmek üzere bekletilir.
Iban'a para gönderme özelliği anlaşmalı tüm bankalarca hesaplara 7/24 gönderim yapılabilmektedir. Hafta içi, hafta sonu ayrımı yoktur. Anlaşmalı bankalarda para hesaba anlık olarak geçecektir. Diğer bankalarda ise para EFT saatlerinde hesaba geçecektir.
EFT - Havale farkı nedir? EFT ve havaleyi birbirinden ayıran temel özellikler işlemin yapılacağı zaman dilimi ve işlem ücretidir. Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır.
İnternet bankacılığı üzerinden para transferi gerçekleştirmek için işlem sırasında havale butonunun seçilmesi gerekir. Ardından IBAN ya da hesap numarası ve ad soyad şeklinde alıcı bilgilerini ve göndermek istediğiniz tutarı girerek havale işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
EFT ve havale ücretleri
Müşteriler bankalar arasında gerçekleşen EFT işlemlerinde belirli transfer miktarı aralıkları için TCMB tarafından belirlenmiş sabit bir EFT ücreti ödüyorlar.
Bazı bankalar, EFT işlemleri internet üzerinden yapıldığı takdirde daha az ücret talep ederek veya hiç ücret talep etmeyerek işleminizi gerçekleştiriyor. Ancak, müşterilerinden hala EFT ücreti alan çok sayıda banka mevcut. Enpara.com olarak müşterilerimizden hiçbir koşulda EFT ve havale ücreti talep etmiyoruz.
Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST)
EFT mesai saatleri dışında yapılan FAST işlemlerinde alınan işlem ücreti 3,81 TL'dir. BSMV Hariçtir. EFT mesai saatleri dışında yapılan FAST işlemlerinde alınan işlem ücreti 7,65 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri