Profesör Saraçoğlu akciğerleri temizlemek için tere bitkisini önerir. Beş gün boyunca yapılacak kürün çok etkili olduğunu da vurgular. 5 gün boyunca uygulanacak olan kür etkili bir yöntemdir. Balgam söktürücü özelliği ile akciğerleri temizler.
Zencefil: Çok kuvetli bir antioksidan olan zencefil, akciğerleri temizler. Çeşitli toksinleri, mukusu ve istenmeyen parçacıkları akciğerlerden atmaya yardımcıdır. Bu nedenle zencefil çayı veya zencefili direk olarak yiyebilirsiniz.
Yorulan, görevini yeterince iyi yerine getiremeyen akciğerleri temizlemek için evdeki doğal malzemelerden yardım alabilirsiniz. Uzmanlar keçiboynuzu, elma, greyfurt, nar, yoğurt, sarımsak gibi malzemelerin akciğeri temizlediğini söylüyor.
İlgili 44 soru bulundu
Beslenme içeriğiniz kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum açısından zengin olmalıdır. Bu mineraller solunum kaslarının kasılmasında görev alır. Bu yüzden beslenmenizde süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve yağlı tohumlar mutlaka bulunmalıdır.
Öksürük Tedavisinde de Kullanılır
Balgam söktürücü özelliği ile öksürük tedavisinde kullanılır. Akciğerleri temizler, sigaranın yarattığı hasarı azaltmaya çalışır. Alerjik hastalıklara, astım ve bronşite iyi gelir.
Çalışmalar yüksek doz C vitamini alanların daha düşük miktarda alanlara göre daha iyi akciğer fonksiyonlarına sahip olduğunu göstermiştir. Önerilen miktar günde en az 35 mg ekstra C vitamini almak.
Akciğerlerin ve diğer organların düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayan su, temel ihtiyaçlarımızın başında gelir. Ciğerlerdeki toksinlerin atılmasını sağlayan su, gün içinde 2-2.5 litre tüketilmelidir. Akciğerlerin temizlenmesi için yapılması gereken ilk maddeyi aslında hepimiz biliyoruz.
AKCİĞER 1 YIL
Akciğerde hücreler farklı periyotlarda yenileniyor. Bu da havanın temizliğine, sigara içilip içilmemesine göre değişiyor. Yenilenme süresi ise altı ayla bir yıl arasında.
İyi akciğer fonksiyonunun yüksek C, E ve beta-karoten, turunçgiller, elma ve meyve suları vitaminleri ile ilişkili olduğunu buldular.
Diyetisyen Derya Zünbülcan bu dönemde sarımsak, avokado, zencefil, elma, lahana, zeytinyağı ve yoğurt gibi akciğeri temizleyen besinleri sıkça tüketerek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Öncelikli tedavi antibiyotik tedavisidir. Bakteri kaynaklı vakalarda enfeksiyon oluşmuşsa antibiyotik olmadan tedavi yürütülemez, antibiyotik ise hekimin önerdiği doz ve şekilde kullanılır. Ayrıca düzenli kullanılması da önem taşır.
Akciğer kanserinin en genel belirtisi inatçı öksürüklerdir. Bunun dışında göğüs ağrısı, nefes darlığı, ateş, ses kısıklığı, yüz ve boyunda şişme, omuz ve kol ağrısı, sırt ağrısı, yutma güçlüğü ve kanlı balgam gibi bulgular da akciğer kanseri belirtileridir.
Antioksidan özelliklerinin yanı sıra akciğer sağlığına iyi gelen sarımsak haricinde zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği, kekik, keçiboynuzu, siyah havuç, öksürük otu, tere gibi besinleri tüketmeniz gerekiyor. Bu besinler akciğerleri koruyor ve vücudun bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.
Astım, enfeksiyon veya başka akciğer hastalıklarından şikayetçiyseniz limonlu su akciğer sağlığınızı korumanıza veya bu sorunları çözmenize yardımcı olabilir. Limonlu su, akciğer hastalıkları için gerçek bir deva.
Zencefil ve tere akciğer dostu oldukları kadar daha rahat nefes için akciğerleri temizliyor. Kereviz ve üzüm akciğerleri temizleyen diğer besinler içerisinde yer alıyorlar. Bunun yanında sebze ve meyvelerin hemen tümü akciğerlerin temizlenmesinde yardımcı görev görebiliyorlar.
1. Adım: Süt ürünlerini kullanmayın - Akciğerlerin temizlenmesi için ilk adım günlük süt ve süt ürünlerini yiyeceklerden çıkarmak olacak. Temizleme sürecine başlamadan 2 gün önceden peynir, tereyağ, süt ve yoğurt gibi besinleri yiyecek listenizden çıkarın. Bu gerçekten önemli.
Çin lahanası, ıspanak ve lahana gibi yapraklı yeşillikler zengin bir karotenoid, demir, potasyum, kalsiyum ve vitamin kaynağıdır. Bu besinler, akciğer iltihabını azaltmaya ve genel sağlığı iyileştirmeye yardımcı olabilecek anti-inflamatuar ve antioksidan etkilere sahiptir.
Akciğer, Diafragma ve Tymus Bezi: Akciğer ve diafragma problemleri sırtın üst bölgesine yansıyabilir. Klasik yöntemlerle tanı konulması güçtür. Kinezyolojik testlerle ve biorezonansla teşhis konulabilir. Kalp: Sol kol ve göğüs ağrısı ile birlikte sırtın üst kısımlarına vuran ağrı görülebilir.
Sağlıklı akciğer röntgeninin tamam siyah bir şekilde olması gerekmektedir. Röntgende kemikler beyaz olarak çıkar ancak akciğerler siyah şekilde yansır. Şeffaf siyahlığın üzerinde herhangi bir lekenin veya dumanlı bir görüntünün olmaması sağlıklı bir ciğer olduğunu göstermektedir.
Halk arasında harnup olarak da bilinen keçiboynuzu pekmezi, müthiş bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Başta akciğer rahatsızlıkları ve astım olmak üzere pek çok hastalıktan korunmanıza yardımcı olur.
Andız pekmezi, soğuk algınlığı, öksürük, kaşınma, kusma gibi durumlara iyi gelir. Akciğer ve karaciğer içinde oldukça önemli bir pekmezdir. Kan yapar ve enerji sağlar.
Keçiboynuzu pekmezi: Pekmezlerin en şifalısı olarak değerlendirilir. Astım hastalarına tavsiye edilebilir, içerdiği gallik asit akciğerlere etkisi bulunan güçlü bir antioksidandır. Bronşit hastalığına, öksürük sıkıntısı olanlara iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri