Diş Ağrısına Ne İyi Gelir Evde Çözüm İbrahim Saraçoğlu Nar suyunu ağız içinde beklettiğinizde diş ağrılarınızı kısa bir süre içinde dindirebilirsiniz. Nar suyu ile gün içinde gargara yapmak, diş ağrılarınızı yok edecektir. Aynı zamanda olası bir diş eti iltihaplanmasını da önleyecektir.
Diş Ağrısına İyi Gelebilen Evde Yapılabilecek Yöntemler Nelerdir? Tuzlu su ile gargara yapmak, soğuk kompres uygulamak, sarımsağı ezip ağrıyan bölgeye uygulamak, suya eklenen karanfil yağı veya kekik yağı ile gargara yapmak evde uygulanabilecek yöntemlerdir.
Diş hastalıklarında ise İbni Sina bu ünlü kitabında: "Akırharka ve kına eşit olarak diş ağrısında dişe sürülür." demektedir. Şurada Paylaş! Baş ağrısı yaşayan kişilerin gündelik yaşamı kabusa dönüşebilir.
Diş eti şişmesi İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen kürü ile de tedavi edilebilir. Saraçoğlu'nun diş eti şişliğine karşı önerdiği bitkisel çözüm nar suyudur. Nar suyu diş eti iltihaplarını yok ederek dişteki şişliği ve ağrıyı azaltır.
İlgili 37 soru bulundu
Diş iltihabının geçmesi için ilk kullanılacak tedavi yöntemi antibiyotik içmektir. Antibiyotik olan ilaçlar iltihabı en hızlı şekilde vücuttan uzaklaştırır. Daha sonra ise dişlerin arasında ya da diş kökünde oluşan diş iltihaplarının tekrar oluşmaması için diş temizlenip iç kısmı boşaltılır.
Diş iltihabına iyi gelen bitkiler çeşitlidir. Bunlar genelde halk arasında doğal antibiyotik olarak anılan sarımsak, zerdeçal ve elma sirkesi gibi bitkilerdir. Çünkü diş iltihabı ancak antibiyotik kullanımıyla geçer. Diş iltihabına iyi gelen çaylar arasında papatya en önemli sıradadır.
Hadis: Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı: Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur."
Sirkeli su ve tuzlu su gargarası: bu yöntem tamamen çözüm olmasa da kısmi olarak diş ağrısını uyuşturur ve geçici bir rahatlık sağlar. Buz kompresi: buz kompresi ile ağrıyan yerinizi uyuşturmak adına soğuk su ile ya da buz ile ağrıyan yerinize buz tedavisi yapabilirsiniz.
Sirke ve tuzun enfeksiyonları yok etme özelliği diş ağrısına karşı da tercih edilebilir. 1 bardak sirkenin içerisine katılan tuz ile birlikte gerekli karışım hazırlanır. Yüksek miktarda diş ağrısı çeken kişilere sunulan bu karışım ile gargara yapılması ağrıyı dindirecektir.
Erişim açma: Dişin üst kısmında bir delik açılır, böylece sinire erişim sağlanır. Bu işlem için özel dental aletler kullanılır. Sinir çıkarma: Delikten erişildikten sonra, dişin içerisindeki sinir dokusu ve enfekte olmuş dokular dikkatlice çıkarılır.
Soğuk kompres, ısıtma, ağrı kesiciler ve diş temizliği gibi basit yöntemlerle diş ağrısını hafifletebilirsiniz. Ancak, bu yöntemler yalnızca geçici bir çözümdür. Eğer uyutmayan diş ağrısı devam ediyorsa, bir diş hekimine gitmek en doğru yol olacaktır.
Maydanoz suyu ile gargara yaptıktan sonra diş ağrınız geçecektir. Bunu diş ağrısı çektiğiniz her zaman uygulayabilirsiniz. Susam yağı da aynı şekilde diş ağrısına iyi gelen bir diğer bitkisel çözümdür. Susam yağı sahip olduğu besin değerleri sayesinde diş ağrısını hafifletir ve kişiyi rahatlatır.
Tedavi için; buz kompresi, maydanoz, karanfil, sirkeli su ve tuzlu su ile gargara yapmak ağrının hafiflemesine yardımcı olur. Fakat diş ağrısının dayanılmayacak düzeyde olması durumunda diş hekimine gidilmesi en doğru seçenek olacaktır.
Kalsiyum açısından zengin yiyecekler yiyin
Kalsiyum kemikleri ve dişleri güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca kas spazmlarını ve krampları önlemeye yardımcı olur. Kalsiyum oranı yüksek yiyecekler arasında süt, peynir, yoğurt, brokoli, badem, somon, sardalye ve güçlendirilmiş tahıllar bulunur.
Parol Diş Ağrısını Kaç Dakikada Keser? Parol, içerdiği etken maddeye bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterebilen bir ağrı kesicidir. Genellikle Parol'ün etkisi yaklaşık 30 dakika ile 1 saat arasında başlar.
Diş ağrısı, bilindiği üzere insanın yaşayabileceği en şiddetli ve korkunç ağrıların başında gelir. Eski ata sözlerinden biri olan "kabir azabına benzer" deyimi diş ağrısı için kullanılmamıştır. Bu deyim ile bu ağrının ne kadar kuvvetli ve etkili olduğunu ifade etmek mümkündür.
Diş ağrısının şifası için; Şuara ve Meryem surelerinin birinci ayetleriyle Şura suresinin 1.ve 2.ayetleri 7′şer kere okunur. Esması ya-hafızu 7 kere birlikte okunmalıdır. Diş ağrısı dişteki bir oyuktan kaynaklanıyorsa küçük bir kağıt parçasına En'am suresinin 67.ayeti yazılır dişteki oyuğa konularak 1 saat beklenir.
Ağrıyan yere eli koyup üç defa “Bismillah”ve yedi defa da şu dua okunur: Bismillâh eûzü bi-izzetillâhi ve kudratihî min şerri mâ ecidü ve ühâziru. Anlamı:Duyduğum ve korktuğum acının şerrinden Allah'ın izzet ve kudretine sığınırım.
Tuzlu su, diş rahatsızlıklarında denenen en klasik yöntemdir. Diş apsesi için de tuzlu su önerilir. Diş apsesinde meydana gelen şişliği ve ağrıyı yok etmek için tuzlu suyla gargara yapılmalıdır. 1 bardak suyun içinde 1 çay kaşığı tuzu eriterek düzenli olarak gargara yapabilirsiniz.
Diş kökü iltihabı tedavisi, uzman diş hekimin iltihaplanmaya neden olan durumu belirlemesi ve enfeksiyonu durdurabilmek için antibiyotik tedavisine başlamasıyla gerçekleştirilir. Bazı durumlarda iltihaplanma ilerlemiş olabilir. Bu durumda ise iltihaplı dokulara doğrudan iğne yardımıyla antibiyotik verilir.
Oluştuğu bölgeye göre değişmekle birlikte, diş eti iltihabı genellikle ağız hareketleri ve yemek yeme esnasında zorluk ve ağrıya neden olur. Çoğu zaman birkaç gün içerisinde kendiliğinden iyileşir ve ağız hijyeninin tam olarak sağlanması dışında herhangi bir tedavi gerektirmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri