İç bacak yağlarından kurtulmak için merdiven çıkma, ip atlama ve eliptik bisiklet gibi egzersizlerden yararlanabilirsiniz. Duvar squatı yapmak bacaklarınızı şekillendirmenin en etkili yollarından.
Örneğin, yürüyüş ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz (her biri beş dakika, toplam 30 – 60 dakika boyunca tekrarlanır) veya koşu ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz. Aralıklı egzersizler yapmak daha fazla kalori ve böylece daha fazla yağ yakar. Total yağ oranı düştüğünde iç bacak bölgesi de şekillenir.
Koşu, yürüyüş, pilates, kick boks gibi sporlar bacaklarda sıkılaşma sağlar ve incelme etkisi oluşturur. Her gün kardiyo yapabilir, kondisyon bisikleti veya doğa bisikleti ile çalışabilir, tempolu yürüyüş veya koşuyu tercih edebilirsin.
Vücut içerisindeki yağ yakımını destekleyecek olan besinler; elma, kuru baklagiller, armut, esmer pirinç, brokoli gibi besinlerdir. Bunların yanı sıra; badem, kinoa, yulaf, greyfurt, enginar, ahududu, bezelye, böğürtlen ve çilek gibi besinler bacak inceltme diyetinde yer alması gereken besinlerdir.
Düzensiz kalori alımlarında ya da hareketlere oranla daha çok kalori alımında vücut fazla olan kalorileri depolayacaktır. Bu kalori yığınları yağ dokuları, yağ kütleleri olarak vücutta farklı noktalarda toparlanma birikme yapabilir. En yaygın birikim noktalarından birisi iç bacaklardır.
İlgili 15 soru bulundu
Hiçbir uzmanın kalça, basen veya bacak incelten özel bir diyet uygulayarak sizi inceltebileceğini düşünmeyin. Bacaklarınız ve kalçanızdaki incelme yalnızca vücudunuzdaki genel incelmenin bir parçası olabilir. Yani karın, basen veya bacak incelten özel diyetler yoktur.
Bacak kaslarını çalıştıran en etkili sporlar arasında koşu, tempolu yürüyüş, yüzme ve aerobik yer alıyor. Özellikle haftada en az dört gün yapılan tempolu koşu ve yürüyüş hem kalori yakmanızı sağlar hem de bacak kaslarınızı sıkılaştırır.
İyi haber şu ki başarılı bir kilo kaybı programı ile vücut genelinde görülen yağ kaybı, doğru işlendiğinde yağ kaybının önemli oranı büyük kas gruplarının yer aldığı bacaklarınızdan gerçekleşir.
Çoğu zaman kalın bacakların doğal yollar ile eritilmesi pek mümkün değildir. Normal kiloda olup kalın bacakların eritilmesi çabası diğer bölgelerde gevşeme, sarkma ancak bacak kısmında dirençli kalınlık ile sonuçlanabilir.
Etkili bir bacak inceltme egzersiz programının en büyük destekçilerinden biri de bol bol su içmek. Gün içerisinde aldığınız sıvı miktarını arttırmaya özen gösterin. Kardiyo egzersizi, lunge hareketi ve köprü egzersizleriyle daha ince bacaklara sahip olmak için harekete geçebilirsiniz.
3 ay en az.
Vücudu forma sokup esneklik kazandıran pilates ve yoga hareketlerinin birçoğu da iç bacağı şekillendirmek için oldukça faydalıdır. Squat (çömelme), side lunge (yana hamle), inner thigh lift (iç kalça sıkılaştırma) ve top sıkma, etkili iç bacak inceltme egzersizleri arasında yer alır.
Alt Bacak İnceltme (Baldir İnceltme) Yöntemleri
Uzun süreli uygulamada baldır kasını inceltmek amacı ile kullanılan bir yöntem olup etkisi 4-6 ay sürer. Enjeksiyonlar kesildiğinde kas eski haline dönecektir.
Trambolin de zıplamanın birçok faydası bulunmaktadır. Zıplama hareketi sırasında ise en fazla kullanılan kaslar bacak kaslarıdır. Bu yüzden trambolin bacakları incelten bir spor olarak ifade edilebilir.
O nedenle spor yapmak ihmal edilmemelidir. Ancak spor ile sadece hafif gevşemeler toparlanabilir. Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor. Yine de spor yaparak bolluğu azaltmak ve germe işleminde izi daha kısa tutmak mümkündür.
1 haftada basen inceltmek için öncelikle diyetinizi değiştirmeniz gerek. Dolayısıyla günlük 500-750 kalori arasında kalori açığı yaratmalısınız. Yağ yakımına yardımcı besinleri tüketmek bu süreçte çok önemli. Örneğin; pul biber, sumak ve nane gibi baharatlar, yeşil çay, limonlu su bu konuda çok etkilidir.
Sıklıkla, lipödem rahatsızlığı olan kadınlara bacaklarındaki kalınlaşma ve şişliğin sorumlusu olarak kontrolsüz yemek yemeleri ve hareketsiz yaşam tarzları olduğu söylenir. Lipödem yol açtığı ağrı, hareket kısıtlılığı, günlük aktivitelerde azalma ve psikososyal stres nedeniyle önemli bir sağlık sorunudur (2).
Eğer hedefiniz hızlı zamanda yağ yakmak ise koşu bandında yapacağınız bir koşuda, eliptik bisiklete kıyasla daha fazla kalori yakarsınız. Fakat amacınız eklem sağlığınızı korumak ve bacak kaslarınızı geliştirmek ise bisiklet sürmek daha avantajlıdır.
Bacak yağlarını eritmek için haftada iki ve ya üç kere koşmak gerekir. Belli aralıklar ile günde 30 dakika yürümek bacak yağlarının da hızla erimesini sağlar. Özellikle yokuş yukarı koşmak çok faydalı olacaktır. Yokuş yukarı koşmak bacakların arkasını güçlendirerek şekillenmesini sağlar.
Aslına bakarsanız "Gece Aç Uyumak Kilo Verdirir mi?" sorusunun cevabı koca bir "HAYIR"dır. Akşam saat 8den sonra , yatmadan birkaç saat önce veya ne zaman olursa olsun , yemek yeme kesintileri sizin daha fazla yağ yakmanızı veya yağ depolamanızı sağlamayacaktır.
Bu enerji açığını oluşturmak için yediklerinizi düzenlemenin yanı sıra spor yaparak kilo verme sürecini hızlandırabilirsiniz. Sporla Kilo Verme Ne Zaman Başlar? Spor yapmaya başladığınızda vücut yağ yakımı yapar. Düzenli spor yapıyor ve yediklerinize dikkat ediyorsanız 2-4 hafta içinde sporla kilo vermeye başlarsınız.
Her neyse bu iş için öncelikle çok sabırlı olmanız gerekiyor. Çünkü bacak kasları sürekli kullanılan kaslar olduğu için inceltmek gerçekten çok zor. Eğer bacaklarınızda yağ miktarı biraz fazlaysa bunu normal cardio ile vücuttaki genel yağı yaktıkça bacaklarınız incelmeye başlayacaktır.
Yürüyüş, kilo kontrolü için mükemmel bir egzersiz türüdür. Düzenli olarak yürüyüş yapmak metabolizmayı dinç tutarak yağ yakımını artırır; fazla kalorilerin yakılmasını sağlar. Günde 30 dakika yürüyüş ile bacaklar sıkılaşır ve güçlenir.
Yürüyüş akciğerdeki oksijen dolaşımını artırır ve akciğerlerin ve solunum yollarının daha iyi çalışmasını sağlar. Kan şekerini düzenlemede yürüyüşün koşudan daha çok faydalı olduğu görülmüştür. Düzenli yürüyüş sindirim sistemini düzeltir. Kabızlığa iyi gelir ve sindirim sistemi hastalıklarının sıklığını azaltır.
İç bacak yağları neden olur? Düzensiz beslenme ile aşırı kilo alımı, genetik faktörler ve hareketsiz yaşam tarzı gibi faktörlere bağlı olarak vücudun en uzun kas dokularına sahip bacak bölgesinde yağlar depolanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri