Bu puan aralığına göre öğrencilerin harf notları belirlenecektir. Harf notlarını bulmak için iç içe kullanacağımız Eğer formülü sayısı 9'dur. 9 farklı harf notu bilgisi olduğu için 9 kez Eğer formülü kullanılacaktır.
ORTALAMA ve TOPLA işlevleri, EĞER işlevinin içinde iç içe geçirilir. Bir formülde işlevleri en çok 64 düzeyde iç içe yerleştirebilirsiniz.
EĞER işlevi, bir koşulu test edip Doğru veya Yanlış sonucunu döndürerek, bir değerle beklediğiniz değer arasında mantıksal karşılaştırma yapmanıza olanak tanır. Dolayısıyla, EĞER deyiminin iki sonucu olabilir.
EĞERS işlevi, bir veya daha fazla koşulun karşılanıp karşılanmadığını denetler ve ilk TRUE koşuluna karşılık gelen bir değer döndürür. ÇOKEĞER, birden fazla iç içe EĞER deyiminin yerine kullanılabilir ve birden fazla koşul ile okuması çok daha kolaydır.
Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
İlgili 22 soru bulundu
Bir koşul doğru olduğunda belirli bir değerin ve yanlış olduğunda başka bir değerin döndürülmesi için, mantıksal işlevlerden biri olan EĞER işlevini kullanın. Örneğin: =EĞER(A2>B2,"Bütçeyi Aşıyor","Tamam") =EĞER(A2=B2,B4-A4,"")
EĞERERROR işlevini formülde hataları yakalama ve işleme için kullanabilirsiniz. EĞERERROR işlevi, bir formül hata değerlendiriyorsa belirttiğiniz bir değeri döndürür; aksi takdirde, formülün sonucu verir.
=EĞERHATA(A2/C2;0) formülünü kullandığınızda, Excel öncelikle A2/C2 formülünü çalıştırır ve sonucu hata vermezse sonucu gösterir. Eğer A2/C2 hata sonucu döndürürse, EĞERHATA formülü devreye girerek, hata değerini gizler ve =EĞERHATA(A2/C2;0) ifadesinde olduğu gibi 0 değerini hücreye yazar.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
ETOPLA işlevi, belirtilen bir koşula uygun olan hücrelerin toplamını hesaplar. Örneğin, =ETOPLA(A1:A5,B1:B5,"<5") formülü, A1'den A5'e kadar olan hücrelerden, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerleri kontrol ederek, B1'den B5'e kadar olan hücrelerdeki değerlerin 5'ten küçük olanları toplar.
IF(EĞER) fonksiyonu Excel'in en popüler ve en çok kullanılan fonksiyonlarından birisidir. IF(EĞER) fonksiyonu hücrelerdeki değerleri mantıksal karşılaştırma yapmak için kullanılır.
İşlevin genel kullanımı: =EĞERORTALAMA(Aralık;Ölçüt;Ortalama_Aralık) şeklindedir. Burada: Aralık :Sayılar veya adlar, diziler veya sayı içeren başvurular dahil olmak üzere ortalaması alınacak bir veya daha fazla hücre.
Not: Excel'deki formüller her zaman eşittir işaretiyle başlar. Bir hücreyi seçin veya hücrenin adresini seçili hücreye yazın.
Sütun İndis Sayısı, bir eşleşme bulunursa döndürülmesini istediğiniz arama sütununun sağında yer alan sütunların sayısıdır.
XLOOKUP işlevi, arama aralığında eşlemenin bulunduğu konuma dayalı olarak sonuç aralığındaki değerleri döndürür. Hiçbir eşleme bulunamazsa en yakın eşlemeyi döndürür.
İNDİS ve KAÇINCI, DÜŞEYARA işlevinin ihtiyaçlarınızı karşılamadığı birçok durumda iyi seçeneklerdir. İNDİS/KAÇINCI işlevlerinin en önemli avantajı, arama tablosunun herhangi bir konumundaki sütununda yer alan değerleri arayabilmenizdir.
Eğerhata işlevi formüldeki hataları yakalamayı ve bu hatalar için istenen ifadelerin yazılmasını sağlar. Bir formül bir hata sonucu döndürürse belirttiğimiz sayısal veya metinsel değeri verir; aksi takdirde, formülün sonucunu verir.
Bu formülü parçalayarak incelemek istersek: =İNDİS($C$3:$E$14 - ifadesi C3:E14 aralığındaki verilerde değer aradığımızı söyler. Burada hangi değeri aradığımız Kaçıncı işlevlerinden gelecek sonuca göre İndis getirecektir.
Excel'de uyarı nedir dediğimizde aklımıza gelen diğer hatalardan biri olan SAYI/0! hatası, bölme işlemi yapılırken karşılaşılan hata çeşididir. Bu hatanın nedeni ise bölenin 0'a eşit olmasıdır.
Not: EĞERORTALAMA işlevi, bir sayı grubunun merkezinin istatistiksel dağılımdaki konumu olan merkezi eğilimi ölçer. Merkezi eğilimin en yaygın üç ölçüsü şunlardır: Ortalama aritmetik ortalamadır; bir grup sayı toplanıp, toplam bu sayıların sayısına bölünerek hesaplanır.
Excel'de EĞERHATA Fonksiyonu nasıl kullanılır? Excel'de EĞERHATA formülü, oluşturduğunuz bir formülün sonucu hata olarak gelirse, EĞERHATA Formülü içinde kullandığınız parametreyi döndürür. Formülünüz hata vermezse, formülün sonucunu döndürür. = EĞERHATA(değer; eğer_hataysa_değer) şeklindedir.
#DEĞER, Excel'in "Formülünüzün yazımıyla veya başvuruda bulunduğunuz hücrelerle ilgili bir hata var." anlamında kullandığı bir ifadedir. Hata çok geneldir ve tam nedenini bulmak zor olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri