Ülkemizde Ş harfi ile başlayan sadece 2 şehir bulunmaktadır. İşte, Ş ile başlayan şehir isimleri ve hangi bölgede bulundukları; ŞANLIURFA: Eski adı ile Urfa olarak karşımız çıkan bu şehir ülkemizin Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunmaktadır. Şanlıurfa şehri ülkemizin en kalabalık 9.şehri olarak bilinmektedir.
Eskişehir, Kırşehir, Nevşehir gibi içinde şehir kelimesinin yer aldığı illerde de 'ş' harfi bulunuyor. Bunun yanında Gümüşhane, Muş ve Kahramanmaraş illerinin içinde de 'ş' harfi yer alıyor.
Ülkemizde yer alan 81 ilin her birini bilmek genel kültürümüzün gelişmesi yönünden fayda sağlayacaktır. Bu 81 ili şekillendiren harflerden biri de ş harfidir.
Ülkemizde s harfiyle başlayan 5 il bulunmaktadır.
Van haricinde kelime içinde 'v' harfi barındıran diğer şehirler ise şöyle; Sivas, Nevşehir, Artvin, Yalova.
İlgili 20 soru bulundu
Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda ülkedeki il sayısı 71'di. Aradan geçen 92 yılda bu sayı 81'e çıktı. İl olarak ilan edilen son yer, 81 il plaka koduyla Düzce oldu.
V, v Türk alfabesinin 27. harfidir. Türkçe ismi Vedir. Almanca'da F olarak sesletilirken, Lehçe, Türkmen Türkçesi gibi dillerde V harfi bulunmaz.
Ş, ş, başta Türk dilleri olmak üzere çeşitli dillerin alfabelerinde yer alan bir harftir. Türkçeden başka Azeri, Brohi, Çeçen, Gagavuz, Kırım Tatar, Kürt, Tatar ve Türkmen dillerinin Latin alfabelerinde de kullanılır.
Ülkemizde yer alan 81 ilin içerisinde h harfiyle başlayan 2 adet il mevcuttur. Genele vurduğumuzda h harfiyle başlayan şehir sayısının ülkemizde az olduğunu söyleyebiliriz. Bu iller: Hatay - Akdeniz Bölgesi'nde yer alır.
TÜRKİYE'DEKİ 81 İLİN ADINDA EN AZ BULUNAN HARF HANGİSİDİR? 81 il içerisinde adında "G" harfi bulunan 6 il bulunmaktadır. Türkiye'de adında "V" harfi bulunan 5 il vardır.
TÜRKİYE'DE İLLERDE EN ÇOK "A" HARFİ VAR!
"A" harfinden sonra en çok kullanılan harfler "İ", "E", "O", "Y" ve "K" şeklindedir. Türkiye'de bulunan şehirlerin yazılışında en az kullanılan harfler ise "I", "Ç", "Ş", "Ü", "Z" ve "Ğ" olarak sıralanabilir.
TDK'nın belirlediği Türk Kodlama Çizelgesi şöyle:A-Adana B-Bolu C-Ceyhan Ç-Çanakkale D-DenizliE- Edirne F-Fatsa G-Giresun H-Hatay I-Isparta İ-İzmirK- Kars L-Lüleburgaz M-Muş N-Niğde O-Ordu Ö- Ödemiş P- Polatlı R-Rize S-Sinop Ş-Şırnak T-Tokat U-Uşak Ü-Ünye V-Van Y-YozgatZ-Zonguldak.""J" HARFİ JANDARMA Kurumların sık ...
Ülkemizde yer alan 81 ilden hiçbirinin baş harfi F değildir. Bununla birlikte dünya üzerinde F ile başlayan 10 ülke bulunmaktadır. Türkiye'de F ile başlayan hiçbir şehir bulunmamaktadır.
Kim Milyoner Olmak İster yarışma programının 10 Eylül Pazar akşamı yayınlanan yeni bölümünde 1 milyon TL değerindeki “Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?” sorusunun yanıtı açıklandı. Sorunun cevabı: V şıkkı.
Türkiye sınırları dahilinde bulunan; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Trabzon, Adana, Konya, Manisa, Muğla, Siirt, Ağrı, Van, Erzurum, Sivas, Elazığ, Malatya, Rize de olmak üzere toplam il sayısı 81'dir.
س (sin) , s sesi. ش (şin) , ş sesi. ص (sad) , kalın ve dolgun bir sa sesi.
(Š: Büyük harf, š: Küçük harf) Latin Alfabesi'ndeki S harfinin haçek (ters şapka) ile birleşmesiyle oluşan bir harftir. Genellikle Türkçe'deki Ş gibi okunur. Š harfi içeren diller şunlardır: Slav dillerinde: Hırvat ve Boşnak alfabelerinin 25., Sloven alfabesinin 20. harfidir.
İngiliz alfabesinde Türkçe'de olduğu gibi “ç, ğ, ö, ş, ı ve ü” harfleri bulunmaz. Türkçe'den farklı “q, w, x” harfleri vardır. Alfabedeki geri kalan tüm harflere sessiz harfler denir.
Günümüzdeki 29 harfli Türk alfabesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından tanıtılmıştır. Ayrıca Atatürk devrimlerinin önemli bir adımıdır.
İki yazı sisteminin zamanları arasındaki dönem, Yunan Karanlık Çağı olarak anılır. Karanlık çağın bitiminde Fenike alfabesi, beş sesli harf eklenerek kullanılmaya başlanmıştır. Yunan Alfabesi, Antik Yunan'dan günümüze Yunanistan'da kullanılmaktadır.
Ç (küçük biçimi ç), Latin alfabesini temel alan sistemlerde kullanılan bir harftir. Arnavutça, Azerice, Kurmançça, Tatarca, Türkçe, Türkmence ve Zazaca gibi dillerin alfabelerinde yer alır. Bunun dışında Fransızca, Katalanca ve Portekizce gibi dillerde C harfinin değişkesi olarak da kullanılır.
Kaçak ve çarpık yapılaşmanın sembolü olan Sisdağı Yaylası, Türkiye'nin 82. ili olarak anılmaya başladı. Trabzon ve Giresun'un ortak kullandığı yüzlerce yayla evinin bulunduğu Sisdağı Yaylası, kaçak ve çirkin yapılaşmanın en kötü örneğini gözler önüne seriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri