Yani bitkisel kök hücre özü içeren bir cilt serumunun asıl hedefi, cilt sağlığında antioksidanlar olarak görev almasıdır. Kök hücre serumu içeriğindeki antioksidanlar, cilt yenilenmesini ve kolajen üretimini destekleyen hücreleri besler.
Kişiden alınan küçük bir parça dokunun laboratuvarda 3 seanslık çoğaltımı ile her seans ortalama 30 milyonluk, toplamda 90-100 milyonluk hücre çoğaltımıyla uygulanır. 3 seanslık kök hücre tedavisi için fiyatımız 65.000 tl yerine kampanyada 61.000 TL'dir.
Kemik iliğinde bulunan kök hücreler yeni kan hücrelerinin yapılması için çalışırlar. Kaslarda bulunan kök hücreler kas dokusunda bir hasar meydana geldiğinde onarım için harekete geçerler. Deride bulunan kök hücreler saç foliküllerini yeniler, hasarlı cilt dokusunu onarmaya yardımcıdır.
Kök hücre doğumsal hastalıklar, kanser türleri ve bazı kan hastalıklarına kadar ölümcül birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Kök hücre; kişiye uyumlu, yarı uyumlu kişilerden veya direk olarak kişinin kendisinden alınmaktadır.
KÖK HÜCRE TEDAVİSİNİN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR? Kök hücreler kişinin kendi dokusundan elde edildiği için herhangi bir yan etki ya da alerjik bir reaksiyon oluşturmaz. Sadece yapılan müdahaleye bağlı lokal yan etkiler, %5 oranında ise dizde geçici şişlik oluşturma riski vardır.
İlgili 40 soru bulundu
Kök hücre ile saç tedavisi'nin etkilerini bir hafta gibi bir süre sonra hissetmeye başlarsınız. tam etkisini göstermesi ise yaklaşık 1 ay kadar süre geçtikten sonra olacaktır. Normal süreç bu şekilde işlese de işlemin yapıldığı kişideki saçların tedavi ihtiyacı da iyileşme sürecini etkileyen en önemli faktörlerdendir.
Kök hücre tedavisi 3-4 hafta aralıklarla 3 seans olarak yapılır. İlk etki; kişiden kişiye değişmekle beraber ikinci seanstan hemen sonra ortaya çıkmaya başlar. Kök hücre uygulandığı andan itibaren kollajen dokuda iyileşme etkisini başlatır ve bu etki 12 aya kadar devam eder.
Kök hücre tedavileri oldukça etkilidir fakat mekanik boyutta oluşan hasarlarda yeterli oranda şifa sunamaz ve cerrahi tedavilere alternatif olamazlar. Kök hücre tedavileri koruyucu önleyici tedaviler olarak başarılı tedavilerdir.
Kök hücre; kemik iliği, embriyonik dokular ve yağ dokusundan elde edilebilir. Yağ dokuları, yağ dokusu hücrelerinin çoğaltılması ve korunmasında avantaja sahiptir. Kök hücreyi yağ dokusundan elde etmek kolay bir işlem olduğundan ve hastalarda daha az rahatsızlık yarattığından yağ dokusu ideal bir kaynaktır.
Ortopedik Hastalıklarda Kök Hücre Tedavisi Ne Kadar Sürer? Enjeksiyon yöntemiyle yapılan kök hücre tedavilerinde kök hücrenin alınması 15-20 dakika sürmektedir. Ardından kullanılan prosedüre göre 45 dakika ile 2 saat arasında kök hücrenin ayrıştırma süreci vardır. Ardından 1 dakika da enjeksiyon süresi vardır.
Belirli bir organa ya da dokuya enjekte edilen uygun kök hücreler o organ ya da dokuyu yenilemeye başlar. Aynı zamanda o organ ya da dokunun savaştığı hastalıkla da savaşarak tedaviyi hızlandırır. Bu kök hücreler kemik iliği ya da kordon kanından alınabileceği gibi laboratuvar ortamında da geliştirilebilirler.
İzlem süresi kısa ve az sayıda hasta üzerinde uygulanmış 20 civarında insan çalışması yayınlanmıştır. Bu çalışmalarda, olguların kabaca % 80'inde başarılı sonuçlar bildirilmiştir. Kök hücre tedavisi ile oluşan kıkırdak, bir tamir dokusu şeklindedir ancak orijinal eklem kıkırdağının mimari yapısına sahip değildir.
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisinde bir yaş sınırı yoktur. Kişi kendisinde yaşlanmanın etkilerini görmeye başladığında ya da görmeye başlamadan 28-30 yaşlarından itibaren yapılabilir.
Kök hücre tedavisi yüze nasıl uygulanır? Yağ alınacak bölgeye lokal anestezi uygulanır ve ince kanüller yardımı ile yeterli miktarda yağ alınır. Alınan yağ belirli işlemlerden geçerek kök hücrelerine ayrıştırılır. Yüz bölgesine, yüzün anatomisi dikkate alınarak gerekli miktarda kök hücre enjekte edilir.
Kemik iliğinden kök hücre toplama işlemi
Çok ama çok az kullanılmaktadır. Kemik iliğinden kök hücre toplama işlemi, vericinin kalça kemiğine bir kere giriş yapılarak özel bir iğne yardımıyla çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. Hiçbir şekilde işlem yapılırken ağrı hissedilmez.
Hastanın kemik iliği ya da yağ dokusundan alınarak hazırlanan kök hücreler diz eklemine enjekte edilir. Hastalar lokal ya da genel anestezinin etkileri geçtikten sonra genel durumları iyi ise aynı gün taburcu edilir. İşlem sonrasında hastaların yürümesine ve günlük işlerini yapmasına izin verilir.
Sürekli kendisini yenileme özelliğine sahip olan kök hücreler, diğer hücrelere dönüşür.Bu hücreler vücudun ihtiyacı doğrultusunda kendini değiştirerek diğer hücrelerin yenilenmesini, olgunlaşması sağlar.
Kök hücre tedavisi ile PRP tedavisi hastalar tarafından çok sık karıştırılıyor. Kök hücre tedavisinde kişinin kendisine ait özel hücrelerden yararlanılırken, PRP tedavisinde doku hasarını onarmak için yine hastanın vücudundan alınan trombositler kullanılıyor.
Aferez İşlemi Her Gün 4-6 Saat Arası Sürer
Kök hücre toplama gün sayısı her gün toplanacak olan hücre sayısına bağlıdır.
Diz, omuz veya kalçada yaşanan kıkırdak hasarları ciddi eklem ağrısına yol açabiliyor. Genellikle cerrahi yöntemlere uygun olmayan hastalarda kullanılan kök hücre tedavisiyle başarılı sonuçlar alınabiliyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Prof.
Kök hücre bağışçısı adayı olmak için bir defa örnek vermeniz yeterlidir. İkinci bir kayda gerek bulunmamaktadır1. 18.
Lokal anestezi veya sakinleştirici anestezi altında yapılan işlemde kök hücreler kişinin kemik iliğinden veya karın yağlarından küçük bir işlemle alınır ve laboratuvarda çoğaltılır. Çoğaltma işlemi birkaç saat sürer. Bu sırada kişi kök hücre uygulama ünitesinin dinlenme odasında dinlenir.
Kök Hücrelerin Özellikleri
Çok hızlı çoğalma yetenekleri vardır. Başka vücut doku hücrelere farklılaşıp bu hücrelerin devamını sağlayabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri