Içinden konuşmak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: kimsenin duymayacağı kadar alçak sesle konuşmak.
Çok sessiz konuşan ve neredeyse dediği hiç anlaşılmayan kişiler için karnından konuşuyor deyimi kullanılır. Bu deyime göre kişinin alçak sesle konuştuğunu anlamak mümkündür. Ayrıca bu deyimin uydurarak söyleme şeklinde olan bir anlamı daha vardır.
Genişletme TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Genişletmek işi. edebiyat Bir konuyu, ayrıntılarını katarak geliştirme.
Denk kesir adından da anlaşılacağı üzere denk olan yani eşit olan kesirlere verilen isimdir. Denk kesirler bir kesrin sadeleştirilmiş ya da genişletilmiş halidir. Denk kesirler için en basit örnek 1/2 ve 2/4 kesirleridir.
Matematik işlemlerinin daha rahat ve kolaylıkla yapılması amacıyla kesri ifade eden pay ve paydanın ortak bir sayıya bölünme işlemine sadeleştirme denmektedir. Bundaki amaç çarpma, bölme, çıkarma veya toplamayı daha rahatlıkla yapmaktır.
İlgili 19 soru bulundu
Kendi kendine konuşma bazı psikolojik hastalıkların işareti ve sonucu olabilen bir durum. Ancak psikolojik açıdan herhangi bir problemi olmayan sağlıklı insanlar da sık sık kendi kendilerine konuşur.
Boş konuşan kişilere geveze, çenebaz, lafazan ve çalçene denir.
İç etmek DEYİMİ AÇIKLAMASI
Eline geçen bir şeyi sahibine bildirmeden kendisine mal etmek, ortadan kaldırıp kimseye göstermemek.
İçi cız etmek deyiminin anlamı şiddetli bir biçimde üzülmek demektir. Bir şey için çok üzüldüğünüzde, vicdanınız sızladığında ya da ansızın bir acı duyduğunuzda içim cız etti diyebilirsiniz. İçi cız etmek aniden ortaya çıkan bir duygudur ve üzüntü anlamına gelir.
[1] Çok acıkmak. [2] Açlıktan midesi kazınmak, rahatsız olmak.
Içinden geçirmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: bir şeyi yapmayı düşünmek.
Vantrolog nedir? Sesi bir başkasından geliyormuş gibi konuşabilen kimselere vantrolog veya vantrilok denilmektedir. “Karnından konuşanlar” diye de anılmakta olan vatrologlar, kendi normal seslerini kullanmalarından başka ikinci bir ses daha çıkartabilmektedir.
Düşünmeden konuşan ve bu nedenle sarf ettiği sözlerle birilerinin üzülmesine neden olan kişilere patavatsız denir. Patavatsız kişiler, nerede nasıl konuşulacağını ya da nasıl davranılması gerektiğini bilmezler.
[1] "Ne söylediğini bilmeden düşüncesiz, tutarsız konuşmak" anlamında kullanılan bir söz.
İçsel konuşma; bilinçli düşüncelerle bilinçsiz inanç ve ön yargıları birleştirir. Bu yüzden kendinizi nasıl gördüğünüz, çevrenize nasıl baktığınız ve dünyayı nasıl algıladığınız içsel konuşmanızın tonunu belirler. İçsel konuşma, negatif ya da pozitif olabilir ve bu çoğunlukla genel algınıza bağlıdır.
Halk arasında deli olarak tanımlanan şizofreni hastalarında kendi kendine konuşma, çok konuşma, hiç konuşmama ya da en sık olarak da garip konuşma görülür. Şizofrenide konuşmada yaşanan bozulma hastanın düşüncelerindeki bozulmanın biçimini yansıtır.
İçsel konuşma, çocuğun kendi kendine konuşmasıdır. İçsel konuşmada çocuk dili sebep bulmaya bir araç olarak kullanır. Bu konuşmalar giderek onun konuşmaları (dışsal konuşmalar) haline gelir. Geçiş dönemi sırasındaki konuşma “benmerkezci” olarak adlandırılmaktadır.
Araştırmalara göre kendi kendine konuşmak zeka ve irade göstergesi. Zannedildiği gibi deliliğin işareti olmaktan çok uzak. İstersek sesli, istersek içimizden konuşmak odak ve beyin gücünü artırmaya yardımcı olur. Hatta kendi kendine konuşmak eşyaları daha çabuk bulmayla da bağlantılı.
Bir tiyatro oyununda, kişilerden birinin sahnede yalnız kaldığında kendi kendine yaptığı, duygularını, niyetlerini açığa vuran konuşma. Dinleyicilere bir kişinin anlattığı, genellikle güldüren olaydır.
Cömert, eliaçık, civanmerd. Güzel konuşan, hatip.
Vantrolog olan kişiler oldukça yetenekli kişilerdir. Ağızlarını hiç kıpırdatmadan bir başkası konuşuyormuş hissi vererek, konuşma yapan kişilerdir. Kişilerin ağzı kapalı olmasına rağmen karnından konuşma yeteneği bulunur. Bu konuşma yeteneği ağzı kapalı olarak yapılır.
Kekemelik gelişimsel ve edinilmiş kekemelik olarak iki başlıkta incelenir. Görülme sıklığı gelişimsel kekemeliğe göre oldukça düşük olan edinilmiş kekemelik ise nörojenik ve psikojenik kekemelik olarak ikiye ayrılmaktadır.
Afazi hastalığı konuşmada ve iletişimde meydana gelen nörolojik bir bozukluktur ve tedavi süresi her hasta için değişkenlik gösterebilir. Afazi nedir sorusu kısaca bu şekilde yanıtlanabilir. Afazinin türüne ve bireyde meydana gelen konuşma bozukluğuna göre farklı tedavi süreçleri ve tedavi yöntemleri gelişebilir.
[1] Öfkesini, kinini kimseye sezdirmeyen, iyi görünüp kötülük yapan.
Içi almamak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: midesi kabul etmemek. sakıncalı gördüğünden veya beğenmediğinden, bir işi yapmak istememek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri