İster iCloud.com'da ister iCloud Drive özelliği açık başka bir aygıtta silmiş olun, iCloud.com'da son 30 gün içerisinde hem iCloud Drive hem de diğer uygulamalardan silinen dosyaları kurtarabilirsiniz. Ancak kalıcı olarak sildiğiniz dosyaları kurtaramaz ve geri yükleyemezsiniz.
Kalıcı olarak silinen fotoğraf ve videolar geri yüklenemez.
Bir aygıtta fotoğraf ve videoları sildiğinizde, bu içerikler iCloud Fotoğrafları'nı kullandığınız her yerde silinir. Yanlışlıkla sildiğiniz içerikleri 30 gün içinde Son Silinenler klasöründen kurtarabilirsiniz.
Bir yedeklemedeki içerikleri, ayarları ve uygulamaları yeni veya yeni silinmiş bir iPhone'a geri yükleyebilirsiniz. Önemli: Önce iPhone'unuzun bir yedeklemesini yaratmanız gerekir. iPhone'u yedekleme konusuna bakın.
Evet, eğer iCloud eşlemesi açıksa, bir fotoğraf veya videoyu uygulama içerisinden sildiğin zaman, tüm cihazlarından silinir. Bunun olmasını istemiyorsan, fotoğrafın bir yedeğini Dosyalarım klasöründe saklayabilirsin.
İlgili 30 soru bulundu
Kalıcı olarak silinen fotoğraf ve videolar geri yüklenemez.
İster iCloud.com'da ister iCloud Drive özelliği açık başka bir aygıtta silmiş olun, iCloud.com'da son 30 gün içerisinde iCloud Drive, iWork uygulamaları ya da diğer uygulamalardan silinen dosyaları hemen ve kalıcı olarak kaldırabilirsiniz.
Aygıtınızı sildiğinizde içeriğiniz iCloud'dan silinmez.
Telefonunuzdaki tüm verileri kaldırmak için telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemine "biçimlendirme" veya "tam sıfırlama" da denir.
Yedeklemenizin boyutuna ve ağınızın hızına bağlı olarak ilerleme çubuğunun tamamlanması birkaç dakika ila bir saat arasında sürebilir. Wi-Fi bağlantınızı çok erken keserseniz bağlantı yeniden kurulana kadar ilerleme duraklatılır.
Örneğin, iCloud Fotoğrafları'nı, iCloud Drive'ı veya Notlar'ı kullanıyorsanız bilgileriniz otomatik olarak bulutla eşzamanlanır ve her değişiklik yaptığınızda tüm aygıtlarınızda güncel tutulur. Aygıtınızda düzenli olarak eşzamanlanmayan tüm veriler iCloud Yedekleme'nizde saklanır.
Bundan sonra iCloud Drive'da saklamak istemediğiniz dosyaları silebilirsiniz. Önemli: iCloud.com'daki iCloud Drive'dan bir dosya sildiğinizde, bu dosya iCloud Drive özelliği açık olan tüm aygıtlarınızdan da silinir.
Sildiğiniz fotoğraflar ve videolar 30 gün boyunca Son Silinenler albümünüzde tutulur. Bu öğeler 30 gün sonra kalıcı olarak silinir. iCloud Fotoğrafları'nı kullanıyorsanız aygıtlarınızdan birinde sildiğiniz fotoğraflar ve videolar diğer aygıtlarınızdan da silinir.
iCloud, iPhone güç kaynağına takılı, kilitli ve Wi-Fi ağına bağlıyken iPhone'unuzu her gün otomatik olarak yedekler. Not: 5G'yi destekleyen modellerde, operatörünüz iPhone'u hücresel ağınızı kullanarak yedekleme seçeneğini sunabilir.
Android için fabrika ayarlarına sıfırlandıktan sonra herhangi bir değişiklik yaptığınızda, Android verilerinin üzerine yazılabilir ve kurtarılamaz.
Hiçbir veri veya ortam silinmez. Ağ Ayarlarını Sıfırla: Tüm ağ ayarları kaldırılır. Ayrıca Ayarlar > Genel > Hakkında altında atanmış aygıt adı “iPhone” olarak sıfırlanır ve elle güvenilen sertifikalar (web siteleri gibi) güvenilmez olarak değiştirilir.
iCloud+ kullanıyorsanız ve aygıtınızda iCloud'dan çıkış yaparsanız bu aygıtta iCloud Özel Geçişi, E-postamı Gizle, HomeKit Güvenli Video desteği ve özel e-posta alanınıza erişiminizi kaybedersiniz.
Bunlara ek olarak iCloud'a yedekleme yaptığınız zaman ve bu hesabı sildiğiniz zaman FaceTime, Messenger, App Play, iBooks ve App Store uygulamalarına erişim engeliniz bulunacak. Her zaman Android ya da iPhone kullananlar, mutlaka bilgileri, belgeleri ve fotoğrafları yedeklemeli.
Windows için iCloud uygulamasını açın, Apple kimliğinizle iCloud'da oturum açın ve ardından iCloud medyanızı Fotoğraflar uygulamasında görüntülemek için iCloud uygulamasında Fotoğraflar'ı seçin.
iCloud sayesinde iPhone kullanıcıları, telefon hafızasında büyük ölçüde yer tasarrufu sağlayabilirler. Doğru iCloud ayarlarını yaparsanız, fotoğraf ve videolarınız telefonunuzda çok az yer kaplayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri